COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 738
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 735
Я, в worldometers са вкарали нова графа. Сега гледам и смятам:
Total cases world : 598236
Total deaths : 27372
Това като процент смъртност в момента прави 4.5754%

# 15 736
Някой каза, но не мога да го намеря и цитирам, че се очаквало да развием антитела и да го преболедуваме на крак. Никой не очаква такова нещо. Целта на карантината е да се разпредели заболеваемостта в по-дълъг период за да не се напълнят изведнъж болниците и да стане като в Италия.
Абс никой не очаква да изкараме болестта крак. Такъв шанс имат само децата, и явно пак не всички. Ние останалите ще си я изкараме както подобава. Можем само да се молим и надяваме да не стигнем до интензивното, че там какъв ад е... А хората май и масово измират не толкова заради вируса, а заради вътреболнични инфекции с резистентни бактерии. Така поне се подозира за Италия и Испания.

Графата не е нова, просто преди беше само в дъното, а сега се показва и горе

# 15 737
искам да ви попитам, къде чухте, че набират доброволци без мед. образование,
За България мога да разпитам, ако те интересува сериозно. В Австрия набират. Все пак има и обикновени дейности като покриване на легла, почистване, сортиране. Може да не си веднага в отдела на болните, но ще заместваш помощничка, която са я викнали там. Има и задачи около организирането и разнасянето на храна.
Аз знам за България, къде и какво се набира. За помощни дейности е едно, а за работа с пациенти и апаратура друго.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:30 от bubanka

# 15 738
  • тук-там
Има нова колона за ден първи. Най-вдясно.

# 15 739
за работа с пациенти и апаратура друго
Пак имаш някакъв поглед над ситуацията, защото ще видиш директно сестри и доктори как излизат, влизат, какво казват. Това има предвид момичето, според мен. А не, че някой без образование ще реанимира. Аз също мисля, че за хората, които вярват в конспирация, е добре да говорят с лекуващи корона лекари. Такива, които знаят, че няма да излъжат.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:30 от Анонимен

# 15 740
  • София
Има нова колона за ден първи. Най-вдясно.
Точно в тази колона се загледах - за България пише 6ти март. Дали е грешка?
За Китай пък дават десети януари като дата на първия случай.

# 15 741
Историята на 16-годишното момиче във Франция
https://www.24chasa.bg/novini/article/8369203

# 15 742
Скрит текст:
Точно защото като се стигне до реанимация мача е почти свирен,се залага на ПРОФИЛАКТИКА!
Hands Plus1
Ако някой е влизал в реанимация, с интубирани пациенти /особено възрастни и деца/, не вярвам да може да забрави видяното.
Изолацията и карантината ще му се сторят рай.
Влизала съм, майка ми беше там. Интубирана, след падане по стълбите. Оцеля, но остана парализирана. Даваха много минимален шанс да се възстанови, като надеждата беше в рехабилитация. Домашно посещение от рехабилитатор беше 15 лв, а пенсията ѝ, с телка, 150 лв. Толкова ѝ струваха само памперсите на месец. Плащах все пак и за рехабилитация, но поддържаща, колкото да не атрофират мускулите и да не се обездвижат ставите, докаро дочакаме някакво Чудо. Толкова можехме да си позволим, защото имах и две деца за гледане, а мъжа ми работи сезонна работа, така че в един момент се оказах и само аз с доходи в семейството. Чудо не стана и майка ми не се възстанови. След две години на легло си отиде от пневмония.
Не ми казвайте, че безпаричието не убива, моля ви. Може и въпреки рехабилитацията нещата да бяха кауза пердута, но нямахме шанс да опитаме. 10 години след това успях най-после да изплатя кредитите. И две деца имах да гледам, казах ли го вече?
Не ме разбираш. Не говоря за пари. А колко струва лечение, просто не съм човека, на когото да обясняваш. Моя рехабилитатор преди 10 години вземаше 25 на час, сега са 35 на час. Знам и ценоразписа на Токуда, на няколко болници в Турця, на много клинични пътеки по ЗК, както и невъзможността да бъдеш лекуван дори и да имаш пари.

Идеята ми беше, да бъдем максимално отговорни, да се лишим от нещо, да не мрънкаме, но да направим поне минималното, за да не се стига до крайности.

# 15 743
Не е лошо да сложат една графа за цяла Европа, за да видим как се развива на континента. Мен не ми се смята всеки ден.
САЩ станаха много зле, нали нямаха проблем? Лекарство имали, не знам си какво? Да си работят хората на спокойствие, ето ти сега спокойствие. Ню Йорк стана по зле от Италия. За сведение там живеят 20млн човека, това е 3 пъти по малко от Италия и за няколко дни имат почти 50000 болни.
Относно смъртността на хората с леките симптоми, повечето получават така наречената цитокинова буря, която ги убива много бързо. Според мен, това се е случило и на момичето във Франция. Още от началото, когато епидемията беше в Китай, се коментираше, че много хора всъщност умират от собственият си имунен отговор. Затова се казваше да не се пият имуностимуланти.

# 15 744
Я, в worldometers са вкарали нова графа. Сега гледам и смятам:
Total cases world : 598236
Total deaths : 27372
Това като процент смъртност в момента прави 4.5754%
Вкарали са и нова колона в края - дата на първия случай. Не вярвам на очите си: в Китай 1ви случай на 10 януари??? В Ю. Корея на 19ти, Иран 18ти, Щатите 20ти... Ще излезе, че от самото начало е плъзнал в света и надеждите да го задържат в Китай са били само в главите ни? Тия наистина са стискали до последно информацията. Чак като са се усетили, че го изнасят вече навън, са обявили официално.

# 15 745
На който му е интересно, един сравнително млад болен, от доста дни "с каска",  постоянно се включва и дава информация за себе си във фейса. Заразил се е като доброволец. На италиански е.

https://m.ilgiornale.it/news/cronache/storia-pierpaolo-ho-visto- … erno-1846826.html

# 15 746
В Норвегия вече са 20 починалите. В една от болниците в западната част на страната са отчели дори спад на настанените в интензивното, което считат за добър ефект от строгите мерки. В Осло обаче положението е изпуснато и броят настанени в интензивно и регистрирани заразени расте. То там са и най-ларж хората и го дават най-спокойно по плажове и паркове. Северните области обмислят да затегнат още повече мерките спрямо хората, идващи от южните области, за да се предпазят от разпространение на заразата.

# 15 747
И преди ми е правило впечатление, че улиците в София са много мръсни, но сега вече направо ми бодат очите! Кал и прахоляк, как да се намалят фините прахови частици, като улиците се мият изключително рядко или се мият колкото да се отбие номера! Къде се скри г-жа Фандъкова? Наистина трябва да направим подписка да се започне щателно миене на улиците в цялата страна, предвид, че прахоляка има връзка и с вируса.

# 15 748
А, затова ли не ходите доброволци, ми седите и ръсите акъл във форума. Щото няма да сте сред интересните апарати, ами ще правите някакви безсмислени действия по дезинфекция...
Бих отишла да бера ягоди и боровинки, че хората вече го закъсват със сезонните работници навсякъде. Но, ягоди за бране в България няма. Скоро няма да има и внос. И не само ягоди. https://www.dnevnik.bg/evropa/2020/03/27/4046570_novata_realnost … v_evropa_shte_sa/

# 15 749

Фандъкова, ДЕЙСТВАЙ!

Общи условия

Активация на акаунт