COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 476
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 750
За така наречения случай в Ардино, внос от Турция е, става въпрос за село до Ардино.

# 15 751
Относно смъртността на хората с леките симптоми, повечето получават така наречената цитокинова буря, която ги убива много бързо. Според мен, това се е случило и на момичето във Франция. Още от началото, когато епидемията беше в Китай, се коментираше, че много хора всъщност умират от собственият си имунен отговор. Затова се казваше да не се пият имуностимуланти.

Може ли да ми обясниш накратко какво е цитокинова буря. Помня, че го обсъждахте, но пропуснах какво е точно Flushed

# 15 752
Тази цитоконна буря звучи най-страшно от всичко. При испанския мор е било така. Но в такъв случай някой може ли да обясни противоречието - умират предимно хора с придружаващи заболявания и "ангажиран" имунитет, а в същото време със силен имунитет?
Този вирус е някакъв изрод, не мислите ли?
Отивам да чета как се е затрил испанския грип.

# 15 753
  • тук и там
Скрит текст:
Скрит текст:
80% от хоспитализираните хора в Холандия са с наднормено тегло. Сега се опитват да разберат каква е връзката.
Ми то не е трудно да изградиш поне няколко теории. Най-лесната - наднормено тегло:  метаболитни нарушения + хронични заболявания = нисък имунитет.

Това да, но има хора с наднормено и без хронични заболявания. Там търсят връзка.

А защо в Канада има толкова малко смъртни случаи (и случаи като цяло)?
А кръвното им как е?
И какво ядат, пушат/пият, лекарства какви взимат, колко антибиотици са изпили през живота си и т.н. и т.н. Въобще дълга и широка, съмнявам се че ще се намери конкретна причина, а и да се намери съмнявам се че ще е категорично че е тя, а не някоя друга, освен ако не са всички с един и същ генетичен дефект например. Общо взето, кауза пердута ми изглежда.

Аз съм във Белгия,така че не мога много да коментирам-но рядко съм срещала холандец със наднормено тегло-предвид и това че си джъткат със колело постоянно.
Доста висок народ са холандците-и при жените и при мъжете  е характерен високият ръст.Същото важи и за белгийците(те не са висики),особено франкофони-не се срещат много с наднормено тегло.Но емигрантите масово са с наднормено тегло.Аз включително.

# 15 754
Ягоди за бране в България има, около т. нар. Родопска яка има цели полета. Няма работна ръка за селскостопанска работа  у нас.

# 15 755
Относно смъртността на хората с леките симптоми, повечето получават така наречената цитокинова буря, която ги убива много бързо. Според мен, това се е случило и на момичето във Франция. Още от началото, когато епидемията беше в Китай, се коментираше, че много хора всъщност умират от собственият си имунен отговор. Затова се казваше да не се пият имуностимуланти.

Може ли да ми обясниш накратко какво е цитокинова буря. Помня, че го обсъждахте, но пропуснах какво е точно Flushed
Силна имунна система, силен отговор  -> образуване на твърде много антитела, които убиват организма.

# 15 756
Тази цитоконна буря звучи най-страшно от всичко. При испанския мор е било така. Но в такъв случай някой може ли да обясни противоречието - умират предимно хора с придружаващи заболявания и "ангажиран" имунитет, а в същото време със силен имунитет?
Този вирус е някакъв изрод, не мислите ли?
Отивам да чета как се е затрил испанския грип.
Това, което последно синтезирах за себе си - и двете са вярни едновременно.
Хората с много заболявания, обикновено възрастни, на запад редовно и дългогодишно ги ваксинират против сезонен грип. Това дава един илюзорен имунитет, който явно в сблъсък с коронавируса се обръща срещу организма. Но хроничните заболявания не помгат реално това да се случи, тък като някои от системите са увредени.
Това е моята логика за две в едно хем хронични заболявания, хем засилен имунен отговор.

# 15 757
  • Bulgaria
Жена, излекувана успешно от COVID-19, почина 36 часа след изписването си.

Това нещо е ужасно. Защо хората умират след като са изписани, това не е първият случай? Pensive Въобще колко от изписаните са живи и здрави? Те и у нас ги изписват вече по-рано, за да се освободят легла. Това, че си дал 2 отрицателни проби май въобще не е обнадеждаващо.

https://novini.bg/sviat/eu/589743?fbclid=IwAR2VgCPF3wml5mPe4-lHr … oMvcd9q4cKfKxShQk

# 15 758
За Италия и Испания четох, че масово се изписват АБ и съответно бактериите стават резистентни. Четох също, че след пневмонията ги връхлита бактериална инфекция, тъй като имунитета се срива, но АБ не им влияе , поради честото му приложение. Та реално загивали от последващите усложнения, дори и пневмонията да бъде излекувана. Има резон, ако наистина е така, защото в Германия многоооо рядко дават Аб, тука българите рядко пием АБ също, нали ние се лекуваме с ракийка и чесън... та ако наистина е така, дано сме със силен имунитет. Това е от статия, чиито линк бях сложила по-назад...

# 15 759
  • тук и там
Добре де,хората с астма нали са на кортико стероиди-точно за да се намали възпалението.Моето дете е на фликсотид,защото всеки вирус предизвиква прекалено секретиране от дробовете и води до бронхиолит.
Предполага се че кортикостероидите подтискат имунният отговор.Ползва и вентолин при нужда(често се налага).
Не е ли същото и при коронавируса?Имунната сиситема реагира прекалено бурно и се задръстват дробовете със секрети?

# 15 760
Ягоди за бране в България има, около т. нар. Родопска яка има цели полета. Няма работна ръка за селскостопанска работа  у нас.
Благодаря, ще следя за обяви. Не се шегувам. Това е нещо смислено. Във Франция са призовали останалите без работа да се включат в събирането на реколтата. Ако с това мога да помогна у нас, бих се включила. Единственото ми притеснение е, че няма да се наложи, защото нямаме чак толкова голямо производство. Почти всичко е внос по щандовете за плодове и зеленчуци в супермаркетите.

# 15 761
В Испания антибиотик изписват много трудно и рядко, за Италия не знам.

# 15 762
  • на пъпа на Златията
Един лекар от Франция  предположи че вирусът  всъщност напада сърцето а и черния дроб .
За това и почиват хора с проблеми със сърцето.
Така че трябва да се следят добре и лекарствата за сърцето .Каза че тия лекарства които  искат да ги пробват не му вдъхват доверие .
Ето и това момиче е казало че го боли сърцето . .
Та това  е положението с "лекуването" 

# 15 763
  • софия
Ужас сега видях Италия.Тва ще продължи дълго.

# 15 764
  • В планината / На морето
969 в петък починали в Италия

Общи условия

Активация на акаунт