COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 728
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 585
  • При семейството си
Кои сме “вие”/ ние в стресова ситуация поначало?
Само за сведение: аз и мъжът ми сме в секторите с най-сигурни, гарантирани доходи в сегашната ситуация. Хоум офис сме от 13.03.

# 15 586
Пак за ТИР-овете. Значи висят тук всички ТИР-ове за Турция, защото там ги пускали след карантина. А ние тогава защо ги пускаме в България и да си чукнат среща всички европейски ТИР-ове у нас? Защо и ние не ги спираме и да ги пускаме в страната след карантина? 

# 15 587
  • на пъпа на Златията
Странно е високомерието и наивитета на много хора, които си мислят, че ще се търкалят вкъщи home office, ще си гледат филмчета или пък щото ходят сега на работа, кризата, която идва след изолацията, няма да ги засегне. Напротив, ще ни помете като лавина. Късно е вече и за здрав разум. Сами се набутахме в този омагьосан кръг. Поне ще се утешаваме, че сме спасили света, като сме си стояли по затворите, т.е домовете.

Ох , имам висок праг на търпимост , ама някои  все още прекаляват с мрънканията си .
Кога  човек е умирал от глад в България .??Те сиганите сега ги мързи да гледат и пак никой от тях не е умрял от глад .
Като ви казват  да спазвате закона на обществото ще го спазвате . Ако искате да си правите каквото си искате еднопосочен билет за  Африка , и правете каквото искате . Там има банани по дърветата, хлебни дървета  и няма да умрете от глад .

# 15 588
  • Там,където се събуждам щастлива.
80% от хоспитализираните хора в Холандия са с наднормено тегло. Сега се опитват да разберат каква е връзката.

Може да е пускано тук (трудно се следи темата): Фирмата Roche ще каже съставките за тестовете, за да може да започнат да се произвеждат в Холандия. Циничното беше изречението:  “ Съгласиха се, въпреки че ще загубят много пари от производство.” Фармацефтичната мафия е едно от най-големите злини на земята. Как и в такъв момент се мисли за пари. Пусто нещо е Дявола.

Моят шеф ми се обажда днес да види как е положението. Предпазливо спомена, че въпреки че във вторник ще се решат много неща от правителството, сигурно ще се сложи 6 май за връщане по училищата. С колегите залагаме за 1 юни.

# 15 589
По въпроса "Германия", някой беше ли забелязал, че критичните им случаи седяха на 23 и това число не се променяше с дни. Сега изведнъж 1580. По друг начин се отчитат ли?

# 15 590
Само за сведение: аз и мъжът ми сме в секторите с най-сигурни, гарантирани доходи в сегашната ситуация. Хоум офис сме от 13.03.
Всички които чертаят апокалиптични сценарии как половината свят ще умре от глад, и затова трябва да вдигаме мерките.

# 15 591
80% от хоспитализираните хора в Холандия са с наднормено тегло. Сега се опитват да разберат каква е връзката.
Ми то не е трудно да изградиш поне няколко теории. Най-лесната - наднормено тегло:  метаболитни нарушения + хронични заболявания = нисък имунитет.

# 15 592
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ми то не е трудно да изградиш поне няколко теории. Най-лесната - наднормено тегло:  метаболитни нарушения + хронични заболявания = нисък имунитет.

Това да, но има хора с наднормено и без хронични заболявания. Там търсят връзка.

А защо в Канада има толкова малко смъртни случаи (и случаи като цяло)?

# 15 593
  • При семейството си
Всички които чертаят апокалиптични сценарии как половината свят ще умре от глад, и затова трябва да вдигаме мерките.

А всички, които чертаят 50 000 000 жертви от Ковид на база на “утвърдени математически модели” са в пълен Дзен. Разбрах ти логиката, друг е въпроса какво мисля за нея.

# 15 594
До 4-5 дена да се реши да се направи скрининг, защото другите държави ще се усетят и после няма да има откъде да набавим тестовете.

Ако Германия наистина вече прави по 500 000 теста на седмица, очевидно са се усетили - т.е. черпят опит от страните, които се справят добре и се вслушват в СЗО. Според мен, ако там този агресивен подход се окаже сполучлив, даже се появява по-реален шанс и ние да си набавим тестове - и остава да имаме кой да ги обработва.

# 15 595
Ми то не е трудно да изградиш поне няколко теории. Най-лесната - наднормено тегло:  метаболитни нарушения + хронични заболявания = нисък имунитет.

Това да, но има хора с наднормено и без хронични заболявания. Там търсят връзка.
Такива хора обаче са единици на фона на всички останали. Възможно е тези единици да са в интензивното поради подобна причини на младите без хронични, които също стигат до болница.

# 15 596
  • на пъпа на Златията
Аако вирусът поразява и сърцето и черния дроб , не само белия дроб , тогава какво правим?
Ще изморите възрастните а после ?Дето казваше баба ми болна съм омръзна ми да живея  ама  , ако умра аз после е ред на вас .

# 15 597
В САЩ Тръмп изглежда е вече в истерия. Иска на всяка цена връщане на нормален режим на работа от 12 април въпреки препоръките да не го прави.
Много кофти, иска да няма социални привилегии в мирно време, е ето сега какво става.
https://btvnovinite.bg/svetut/donald-tramp-mediite-iskat-da-zaba … -na-izborite.html

# 15 598
Цитат
А всички, които чертаят 50 000 000 жертви от Ковид на база на “утвърдени математически модели” са в пълен Дзен. Разбрах ти логиката, друг е въпроса какво мисля за нея.
Ами да ти кажа честно съм спокоен, може да се каже че дори съм в пълен Дзен Grinning защото за щастие макар и късно светът осъзна какво се случва, и тия жертви няма да бъдат достигнати, за съжаление от подигравки и неглижиране на проблема, което ние следяхме (пишещите от самото начало на старата тема) много неща можеха да се избегнат като наложителни мерки сега, защото забавянето на реакцията на света има тежка цена която в момента се изплаща. Ако светът беше подходил абсолютно сериозно от самото начало и световната агитка "просто грип" не съществуваше, можеше светът да не е в тази ситуация в която е в момента.

# 15 599
Ето го и Тръмп със своята конспиративна теория: симулираме вирус, за да му пречим на изборите. Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт