COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 800
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 555
Гледахте ли в Шоуто на Слави, харвардски възпитаници предлагат на кабинета работещ план за България, скрининг на цялото население. Много интересно беше.
По техни думи - нямаме време. Ако не се направи тестът, след 4-5дни ще бъде късно.
Дори и да са прави, това технически как да се случи в рамките на тези 4-5   дена. На такива невъзможни за изпълнение планове защо въобще им се обръща внимание.
И Мангъров предлага същото доколкото успявам да ги проследя.

# 15 556
Скрит текст:
Да, в световен план това е единствената болест която има способността да вземе повече жертви от вируса. 2-рата такава Хив за 33 години е убила по малко колкото ще убие Ковид ако по света агитката "просто грип" бяха мнозинство. И то при условие че наистина се изгражда траен имунитет, което не е доказано защото ако не се изгражда такъв и не се открие ефективно лекарство жертвите могат да бъдат много повече от 40 000 000 при претоварването на здравните с-ми и напълно свободно разпространение на вируса. Ако не може да се мисли в перспектива, тогава разбирам защо се задава въпроса при милиони починали от рак защо не се взимат такива мерки освен че, защото и да се вземат няма да предотвратят милионите починали, за разлика от ситуацията с  Ковид защото рака не е заразен
.
Ама не живеете всеки ден с мисълта, че можете да хванете рак и да умрете от него, защото е по-вероятно, нали?
Иначе жертвите тепърва ще почваме да ги броиме, не се притеснявай. Кризата, която се задава няма да вземе по-малко жертви. Ще има умрели от глад, от недостиг на лекарства и лечения. Въобще короната ни даде един хубав тренинг за това, което предстои.
Ма аз не живея и всеки ден с мисълта че ще ме хвана короната. Аз дори се съгласявам с теб че дори при напълно свободно разпространение на вируса и при никакви мерки за неговото спиране шанса да умра от рак е по голям от вируса. Това е абсолютно вярно, защото освен всичко съм и млад, вероятно ако в момента бях на 70 г. и досега не съм развил рак, шансовете щяха да са обратни. Аз не заради това опонирам на оплакващите се от мерките. Опонирам първо на невероятното драматизиране за милионите бъдещи умрели от глад, ми че в България винаги е имало безработни, че те досега защо не са умрели от глад. Ама май се сещам защо, защото има трудова борса. Това по въпроса че безработните буквално умират от глад. Светът просто избра да спаси 40 000 000. Всичко друго са глупости.

# 15 557
Ще сме достигнали пика и ще разхлабят мерките. Ще живне икономиката, ще спасим много животи и ще се гордеем с това. Живеем в исторически времена. От нас зависи изхода от ситуацията като нация. Ще се адаптираме и ще се справим. Аз съм оптимист.

Може ли някой да ми обясни за този пик? Наистина не разбирам. Каква е гаранцията, че като се отхлабят мерките след пика пак няма да тръгне кривата нагоре - така е даже по-логично. Защо всички го спрягат този пик като най-страшното? Колко голям го очаквате да е този пик? С тези темпове с които се катерим най-много 10 000 да стигнем на пика. Аз мисля, че капацитета на вируса е много много по-голям.

Много просто - няма как да се достигне до пик, ако няма заразени. Карантината би трябвало да спре разпространението на заразата и по този начин въобще да няма пик. Но пък понеже карантината не е такава, каквато трябва да бъде, се предполага, че който не пази карантина, ще се зарази и по този начин, ще се достигне до някакъв пик. Сега, ако помислим, то бая народ не спазва истинска карантина - ходят си хората на работа, в магазина и пр. От друга страна, всеки се старае да се пази - маски, 2 метра разстояние и пр. 
Следователно....направо не знам...за какъв пик може да се говори изобщо - изразено в проценти какво - 10 % от народа ли трябва да се зарази, за да се приеме, че е достигнат пика? Казва ли ти някой, пък и смееш ли да питаш?

# 15 558
  • София
Странно е високомерието и наивитета на много хора, които си мислят, че ще се търкалят вкъщи home office, ще си гледат филмчета или пък щото ходят сега на работа, кризата, която идва след изолацията, няма да ги засегне. Напротив, ще ни помете като лавина. Късно е вече и за здрав разум. Сами се набутахме в този омагьосан кръг. Поне ще се утешаваме, че сме спасили света, като сме си стояли по затворите, т.е домовете.

# 15 559
Скрит текст:
Да, в световен план това е единствената болест която има способността да вземе повече жертви от вируса. 2-рата такава Хив за 33 години е убила по малко колкото ще убие Ковид ако по света агитката "просто грип" бяха мнозинство. И то при условие че наистина се изгражда траен имунитет, което не е доказано защото ако не се изгражда такъв и не се открие ефективно лекарство жертвите могат да бъдат много повече от 40 000 000 при претоварването на здравните с-ми и напълно свободно разпространение на вируса. Ако не може да се мисли в перспектива, тогава разбирам защо се задава въпроса при милиони починали от рак защо не се взимат такива мерки освен че, защото и да се вземат няма да предотвратят милионите починали, за разлика от ситуацията с  Ковид защото рака не е заразен
.
Иначе жертвите тепърва ще почваме да ги броиме, не се притеснявай. Кризата, която се задава няма да вземе по-малко жертви. Ще има умрели от глад, от недостиг на лекарства и лечения. Въобще короната ни даде един хубав тренинг за това, което предстои.

Ох, моля ви се. Кажете ми кой здрав, прав човек ще умре от глад? Да, ще има рецесия, ще има временно преразпределение във водещите отрасли, но дори сега да влезете, ми ще видите, че има обяви в джобса. Буквално за 1 ден може да се започне работа в някой супермаркет например. Да ви кажа честно, живите и здрави хора намират разни начини, не сядат да умират от глад толкова лесно..Поне аз си мисля, че наистина, докато си здрав - имаш избор. Аз съм с образование и професия, но въпреки това, ако опре ножът до кокала, ми и подове ще чистя Simple Smile и въобще няма да ме е срам.

# 15 560
  • София

Ох, моля ви се. Кажете ми кой здрав, прав човек ще умре от глад? Да, ще има рецесия, ще има временно преразпределение във водещите отрасли, но дори сега да влезете, ми ще видите, че има обяви в джобса. Буквално за 1 ден може да се започне работа в някой супермаркет например. Да ви кажа честно, живите и здрави хора намират разни начини, не сядат да умират от глад толкова лесно..Поне аз си мисля, че наистина, докато си здрав - имаш избор. Аз съм с образование и професия, но въпреки това, ако опре ножът до кокала, ми и подове ще чистя Simple Smile и въобще няма да ме е срам.

И ако трябва, ще ходите да кОпате за 40 лв. за Хумана, нали? Simple Smile

# 15 561
Гледахте ли в Шоуто на Слави, харвардски възпитаници предлагат на кабинета работещ план за България, скрининг на цялото население. Много интересно беше.
По техни думи - нямаме време. Ако не се направи тестът, след 4-5дни ще бъде късно.
Дори и да са прави, това технически как да се случи в рамките на тези 4-5   дена. На такива невъзможни за изпълнение планове защо въобще им се обръща внимание.
До 4-5 дена да се реши да се направи скрининг, защото другите държави ще се усетят и после няма да има откъде да набавим тестовете. Става въпрос и за сигурния тест. А самото изследване ще стане в избирателните секции за 2 седмици.

# 15 562
И как ще се тестваме за 2-3 седмици, през това време здравите може да се заразят, болните да оздравеят. Супер нереално е това предложение. Няма гаранция, че здравият не може да се разболее, няма как да се изолират и разделят от болните. Ами ако са семейство, както при много от случаите, мъжа е болен, жената е с отр. Проба. Изобщо ала бала ще е това тестване. Ще трябва постоянно да се тестват през определен период, за да е по-достоверно, ама от къде толкова тестове. Да не говорим, че пак ще има недоволни - "тия ли ще ми казват, аз да се тествам, къде е свободата" и дрън дрън.

# 15 563
orchid, неуместно и глупаво сравнение с изказванията на ББ, но да, определено не бих легнала просто да си умирам от глад Simple Smile
Ние с майка сме брояли жълти стотинки навремето и тя не е яла, за да имам аз. Начини има, намерили сме, не сме умрели. Всичко минава и въртележката си се върти. Както казах, здраве да има, останалото ще го наредим. Нямам какво повече да коментирам по тази тема, явно опира до характер и възприятия.

# 15 564
  • При семейството си
То пък защото ще има кой да плаща излишни пари да му мием масово подовете.
Колкото и да са жертвите от вируса, масова драконовска карантина тип Ухан няма да има, особено с продължителност до откриване на ваксина след 18-24 месеца.
Да, може да се наложи в един момент да се жертват милиони за сметка на милиарди.
За момента, всеки, според разбиранията и възможностите си, спазва наложените мерки, свързани с извънредното положение и Ковид. Само, че няма забрана за мислене, еххх, опитват се, но за момента не толкова успешно.

# 15 565
До 4-5 дена да се реши да се направи скрининг, защото другите държави ще се усетят и после няма да има откъде да набавим тестовете. Става въпрос и за сигурния тест. А самото изследване ще стане в избирателните секции за 2 седмици.

А-ха, тия тестове сигурно сами се правят и няма нужда някой да ги обработва какво показват.
Избирателните секции казваш, направо и на улицата може в движение.
Важно е, нещо да се купи да не свърши, голямо шубе беше, че ще останем без тоалетна хартия, ама на има си по магазините.

# 15 566
Цитат
Странно е високомерието и наивитета на много хора, които си мислят, че ще се търкалят вкъщи home office, ще си гледат филмчета или пък щото ходят сега на работа, кризата, която идва след изолацията, няма да ги засегне. Напротив, ще ни помете като лавина. Късно е вече и за здрав разум.
Simple Smile Какъв е здравият разум, аз така и не го виждам в оплакващите се от мерките. Т.е. всички държави по света са обезумели и това че искат да спрат вируса е проява на нездрав разум. Кое е здравият разум, да оставим едно чудо необезпокоявано да обиколи света и да вземе 40 000 000 жертви това ли е здравият разум.

Елпис, ние в момента колкото и клиширано да звучи се намираме в състояние на война. Това го повтарят всички държавни лидери и стана вече клише. В състояние на война се разсъждава за настоящият момент. Не се мисли какво ще е след 2 години. В настоящият момент има 2 варианта, Има мерки натискаме кривата надолу, няма мерки кривата скача нагоре, какво ще стане кокато скочи всички които следят темата са наясно, няма смисъл да им описвам страскящи картини. Така разсъждават в момента държавите. Войната може да свърши още утре с измислянето на лекарство, затова се мисли към даденият момент какво е най добре да се направи.

# 15 567
Скрит текст:
Ми дано да има кой да ти плаща да чистиш подове.
Иначе без да имам претенци да съм кой знае каква разбирачка, това което се случва в момента, говори за нещо голямо, което се задава. Безпрецедентната безработица, която удари САЩ, мерките, които се взимат.... Не знам, ще видим, дано просто да съм много черногледа.
Колкото до умрелите от глад. Колко % живеят на прага на бедността? Ето ти едни потенциални жертви на глада.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 01:18 от Blackbling

# 15 568
https://www.breitbart.com/national-security/2020/03/24/putin-don … navirus-response/

Путин на посещение в Болница .

Борисов дали изобщо  посещава болничните заведения и да се интересува пряко за настанените с вируса там  ?

# 15 569
  • Варна
Цитат
Странно е високомерието и наивитета на много хора, които си мислят, че ще се търкалят вкъщи home office, ще си гледат филмчета или пък щото ходят сега на работа, кризата, която идва след изолацията, няма да ги засегне. Напротив, ще ни помете като лавина. Късно е вече и за здрав разум.
Simple Smile Какъв е здравият разум, аз така и не го виждам в оплакващите се от мерките. Т.е. всички държави по света са обезумели и това че искат да спрат вируса е проява на нездрав разум. Кое е здравият разум, да оставим едно чудо необезпокоявано да обиколи света и да вземе 40 000 000 жертви това ли е здравият разум.

Елпис, ние в момента колкото и клиширано да звучи се намираме в състояние на война. Това го повтарят всички държавни лидери и стана вече клише. В състояние на война се разсъждава за настоящият момент. Не се мисли какво ще е след 2 години. В настоящият момент има 2 варианта, Има мерки натискаме кривата надолу, няма мерки кривата скача нагоре, какво ще стане кокато скочи всички които следят темата са наясно, няма смисъл да им описвам страскящи картини. Така разсъждават в момента държавите. Войната може да свърши още утре с измислянето на лекарство, затова се мисли към даденият момент какво е най добре да се направи.

А ако не измислят лекарство, или измислят но след 2, 3...5 години.

Общи условия

Активация на акаунт