COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 609
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 155
Не вярвам положителното манту да се брои като белег за защита. То мантуто е единствено показател за това дали си заразен с туберкулозна бактерия, оттам нататък не дава никаква друга информация, нито за имунитет или нещо друго. По принцип тази ваксина действа по по-особен начин от другите.

# 16 156

не стана ли твърде често някой да колабира и да умира или скоро след това?

Не, не стана. Просто сега му се обръща 100 пъти по-голямо внимание. Трябва да се поддържа огъня на масовата истерия.
А някой знае ли от началото на извънредното положение, колко са загиналите по пътищата? Малко материал за размисъл.

# 16 157
  • Пловдив
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10213838121501788&id=1670212896

Профилът е отворен. И другите публикации са показателни. Илюмитати, рептили и всякяква друга сган тук не участва. Лекарите най-добре го знаят.

# 16 158
Цитат
А някой знае ли от началото на извънредното положение, колко са загиналите по пътищата?
Би трябвало да са доста по малко. В държавите с най строги мерки вероятно са близко до 0. В област Хубей със сигурност са 0.

# 16 159
И с отток в мозъка и болно сърце, доколкото чух, с един отрицателен и един положителен тест.
Относно починалия човек от Банско, брат му е бил лифтаджия, не той. Също така е имал придружаващи заболявания на белия и черния дроб.
Имаше въпрос дали е тестван персонала на СВ. Анна, работили със заразените там. Тествани са, една позната е положителна.

В инфекциозното отделение ли работи или в друго?

# 16 160
Скрит текст:
Не можах да разбера, за починалия в Благоевград ли казаха, че 2 теста са били отрицателни? Казаха, че първо били 5, после поправено на 4.
А сега казаха 6 починали, току що съобщиха за починал в Кюстендил.

Ох, много е тежка всяка една загуба на живот!
Как не разбират хората и да си стоят в къщи?!!!

Някой могат да работят дистанционно, други не могат.
На мен примерно ми се налага да ходя на работа. Живея от заплата до заплата. Имам сметки, имам ипотека, имам стомах дето иска храна.

Ако искаш, може да ми плащаш заплатата и ще си седя вкъщи Grinning

Стиге сте призовавали с това седене, че става досадно. Много хора нямат възможност да си седят вкъщи.
Други си загубиха работата. Познавам жена, която си загуби работата и сега си търси. Не може да си позволи да седи вкъщи както някой хора тук приказват.

Хайде стига сте се жалвали. Писна ми да чета жалби. Оревахте цялата тема. Целият народ, всички са зле и са притиснати. Не може да се оправдават безцелните разходки с ходене на работа и пазаруване.
Всеки трябва да подходи отговорно към себе си, към останалите хора, към ситуацията.

Не говоря за ходенето на работа, а за тези, дето се шматкат насам натам. Днес пазара е бил пълен с народ, репортажи от Витошка - също народ, седят си по пейките и си лафят. Все пак днес е събота, малко хора са на работа.
И ММ няма как да спре да ходи на работа, но през останалото време плътно си стои в къщи. На няколко дни минава набързо през магазина. Не се шматкаме по пазарите и по Витошка. Може да се прецени и да се пазарува за няколко дни, а не да обикаляш за пресни марулки.
 Съкратените от работа  се регистрират в бюрото по труда, ще имат някаква финансова помощ докато траят мерките и могат и те да си стоят в къщи. А не точно сега да хукнат да търсят работа. И без това в такъв момент надали ще намерят.

И да, заради такива, ще продължа да призовавам хората да си стоят в къщи.
Жалко, че и здравият разум не е заразен и не прихваща...

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 19:33 от Diorela

# 16 161
Италия,+5,974 новозаразени и 889 починали днес...

# 16 162
Маските с клапа (едно пластмасово кръгло) не са ли по-скоро за лична защита? Предпазват ли околните? Не излиза ли през тях директно издишаният въздух, за разлика от обикновените маски, които задържат и влагата в дъха? The Tird, ако четеш, можеш ли да отговориш?

# 16 163
Защо тогава в Австралия където е пикът на епидемията ваксинират медиците си? Simple Smile

Скоро ще се чуе от Холадия,  Австралия или Индия. . Мисля че Германия и ЮК също я прилагат...
Не вярвам положителното манту да се брои като белег за защита. То мантуто е единствено показател за това дали си заразен с туберкулозна бактерия, оттам нататък не дава никаква друга информация, нито за имунитет или нещо друго. По принцип тази ваксина действа по по-особен начин от другите.

# 16 164
  • Варна
Сърбите още повече натягат положението. Там едва ли някой си позволява да се шляе навън. А възрастните имат право да излизат само в неделя за няколко часа. Нашето тука е някаква пародия.

# 16 165
Ех, Италия днес 5975 нови и 889 починали.

# 16 166
Някои може ли да сподели обобщаващо за трите случая :възраст,пол, заболявания. Понеже не попадам на тази информация. За мен изключително притеснителното е липсата на връзка между отделните случаи. Това говори,че не е известен изобщо мащаба на разпространение ....

# 16 167
  • на пистата
Скрит текст:
Скрит текст:
Не можах да разбера, за починалия в Благоевград ли казаха, че 2 теста са били отрицателни? Казаха, че първо били 5, после поправено на 4.
А сега казаха 6 починали, току що съобщиха за починал в Кюстендил.

Ох, много е тежка всяка една загуба на живот!
Как не разбират хората и да си стоят в къщи?!!!

Някой могат да работят дистанционно, други не могат.
На мен примерно ми се налага да ходя на работа. Живея от заплата до заплата. Имам сметки, имам ипотека, имам стомах дето иска храна.

Ако искаш, може да ми плащаш заплатата и ще си седя вкъщи Grinning

Стиге сте призовавали с това седене, че става досадно. Много хора нямат възможност да си седят вкъщи.
Други си загубиха работата. Познавам жена, която си загуби работата и сега си търси. Не може да си позволи да седи вкъщи както някой хора тук приказват.

Не говоря за ходене на работа, а за тези, дето се шматкат насам натам. Дне пазара е бил пълен с народ, репортажи от Витошка - също народ, седят си по пейките и си лафят. Все пак днес е събота, малко хора са на работа.
И ММ няма как да спре да ходи на работа, но през останалото време плътно си стои в къщи. На няколко дни минава набързо през магазина. Не се шматкаме по пазарите и по Витошка.

И да, заради такива, ще продължа да призовавам хората да си стоят в къщи.
Скрит текст:
И завърналите се от чужбина.Да си стоят вкъщи.Нашата болна в Карлово е отишла до банката да обмени валута,знаела е че е болна,била е вече с температура.Когато на касата са я попитали защо си е дошла,отфовора е бил-Тук ще получа по-добра здравна грижа от Лондон.Вбесяват ме.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:12 от Не се сърди, човече

# 16 168
  • Bulgaria
Сърбите още повече натягат положението. Там едва ли някой си позволява да се шляе навън. А възрастните имат право да излизат само в неделя за няколко часа. Нашето тука е някаква пародия.

Аз отдавна казах, че Сърбия са много по-умни от нас. И по-бързо и по-безболезнено ще се справят. Ние тук 2 седмици се призоваваме да не излизаме... Но иначе сме широко отворени за всички прибрали се, даже пращаме самолети да ги спасяват, а те после ще се отблагодарят като не си спазят карантината.

# 16 169
Италия е в плато.
Сега чакаме да започне да пада...

В Бразилия май отменят карантината,не чух добре.

Общи условия

Активация на акаунт