COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 779
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 890
  • София
Лъвицата, Щвеция не е предпреиела естествен подбор, просто има друга стратегия от всички останали държави.
Тестват се малко над 10 000 на седмица.

Реално ако беше толкова грешна шведската стратегия сега щяхме да е положението като в Испания, защото и двете държави започнаха на едни същи дати с първи случаи.

Разбира се, възможно е да им е добра стратегията. Казвам, че е трудно да се сравнява само по заболели/смъртни случаи, поради разлики в методиките. Прекалено много вариации в ключови фактори има между държавите, голяма част от които са ни неизвестни.

# 16 891
Лили, на тази карта като цъкнеш на кръгчето на държавата, се вижда официално кой ден се водят. Швеция и Испания са 58-ми ден.
https://coronavirus.app/map

Само че в Швеция между първия и втория случай има точно един месец разлика, в Испания дали е така.

Първият случай в Швеция беше на една китайска студентка, която не зарази никого. Диагностицираха я в края на януари.  След това месец по-късно регистрираха втория заразен, на 26 февруари на завърнали се ски-екскурзиантите от Италия и Австрия, тогава имаше и ученическа ваканция (близо 1000 доказани заразени от двете държави, защото ги тестваха масово) и епидемията пламна. В Испания дали е било така с такава огромна разлика между първите два случая.

# 16 892
Скрит текст:

Слушайте какво ви казват по-умните и по-учени хора от вас. Особено внимание обърнете на последния абзац от интервюто му.

Този лъжец съвсем се уля в лъжите. Сега освен, че твърди, че това е просто грип, е занижил горе-долу десетократно и смъртността при грипа. Нямам намерение да слушам такива глупости. А и гледам по света също не са много кандидат-самоубийците.

# 16 893
  • София
Мангъра пак се вихри гледам
Прав е, че по света нерегистрираните заболели са много повече от официалните и повечето от тях се оправят и дори не знаят (защото не са се изследвали), че са преборили болестта, но Мангъров забравя, че по света има и много повече нерегистрирани болни от грип, които си се лекуват на крак и си работят и не ги е страх, защото грипа ни е познат до болка. Та като се съпоставят нещата, то пропорциите ще се запазят.
Значи съгласен съм за едното, но не е правилно да се сравнява с второто, защото повечето хора не ходят на лекар като хванат грип и няма как да влязат в официалната статистика.

# 16 894
  • Сф
Само че в Швеция между първия и втория случай има точно един месец разлика, в Испания дали е така.

PURE, репликираш грешно. Много далеч съм от това да сравнявам Швеция и Испания. Единствено отговорих на въпроса, къде пише, че се движат заедно. Официално са в един и същи ден.

# 16 895
Все пак в швеция гъстотата на населението е малка. Стилът на живот е по- различен от италианския.

# 16 896
  • на пистата

Италия
Поради острия недостиг на дихателни апарати ,
италиянските лекари започнаха да обдишват тежко засегнати ковид-пациентите ,
за които не достигат интензивни легла
с водолазни маски , докато се освободи легло.
Останалите държави проучват идеята.

https://www.krone.at/2126539
Това го постнах още преди дни.Момче в България вече е закупил и тества

# 16 897
  • BG
Не може да се каже кога е бил първия случай в която и да е държава, защото доскоро никой не е изследвал болните за ковид,  този спор е безсмислен.
PURE, с любопитство следя как се развиват нещата в Швеция, единствената опозиция на останалите заразени държави. Наскоро си говорихме с брат ми и той ми каза, че много райони в Швеция са рядко населени, може би това е също от значение.

# 16 898
Слушайте какво ви казват по-умните и по-учени хора от вас. Особено внимание обърнете на последния абзац от интервюто му.
Скрит текст:

Мнението на този учен, от колко негови колеги се потвърждава от други държави, особено що се отнася до последния абзац?

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 17:20 от Mama_Nana

# 16 899
Скрит текст:
Мангъра пак се вихри гледам
Прав е, че по света нерегистрираните заболели са много повече от официалните и повечето от тях се оправят и дори не знаят (защото не са се изследвали), че са преборили болестта, но Мангъров забравя, че по света има и много повече нерегистрирани болни от грип, които си се лекуват на крак и си работят и не ги е страх, защото грипа ни е познат до болка. Та като се съпоставят нещата, то пропорциите ще се запазят.
Значи съгласен съм за едното, но не е правилно да се сравнява с второто, защото повечето хора не ходят на лекар като хванат грип и няма как да влязат в официалната статистика.
В смъртността при грипа никъде не са включени безсимптомните, тя е само за тези, които развиват заболяване. От грип 3/4 от тези, които се заразяват карат безсимптомно.

# 16 900
+8 за денонощие

# 16 901
  • София
По-скоро плюс 8 от информацията сутринта в 08 ч. Тогава бяха плюс 7 Т.е - за 24 часа +15?

# 16 902
По-скоро плюс 8 от информацията сутринта в 08 ч. Тогава бяха плюс 7 Т.е - за 24 часа +15?
Не знаех, че е имало сутринта брифинг. Мислех, че вече са само в 17ч. Обобщения за денонощие.

# 16 903
  • Sredets/Burgas
Влизам за да се поправя за високоговорителите...
Аз много добре съм чула,
но не са били те, а патрулиращи полицаи.
Тоя път успях да ги "хвана" Simple Smile
Явно обикалят целия квартал и следят за реда. Има нужда, че днес е доста по- оживено навън.

# 16 904
Не знам какъв Ви е спорът и кой, какво и защо. Цифрите обаче за Швеция и Дания нещо са Ви в грешка. Да Дания има два пъти по малко население от Швеция, но пък е 10 пъти по малка като площ. Или тази работа не я сметнахте.

Общи условия

Активация на акаунт