COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 963
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 980
Хм, вярно, че от 10-ина дни не съм влизала в супермаркет, но последния път в Лидъл чаках отвън, за да вляза, охраната ми сложи дезинфектант на ръцете, както и на една салфетка, за да си дезинфекцирам количката. Във Фантастико сама си дезинфекцирам количката. А тия дни ми прави впечатление от клипчетата в Западна Европа, че хората масово си мъкнат пазарски колички (от тези, които тук влачат предимно бабите).

# 16 981
Какъв беше този въпрос на брифинга за хоро в Кауфланд и за 100 човека в Лидъл......Дали наистина големите вериги си позволяват подобно поведение в условията на извънредно положение.
Днес отново гледах парка срещу нас - ами няма да ви излъжа, имаше хора. Не бяха колкото миналата събота, но имаше. Дори в момента има.
Конкретно на сайта на Lidl пише, че според изискванията трябва да се осигури някакво пространство на всеки клиент и според тхените търговски площи означа да пускат по 100 клиенти.
Аз им писах протестен мейл.. В началото имаше пропуск, охраната броеше и пускаше... Сега стана юруш на маслините, никакъв контрол.

# 16 982
  • София
По София обикалят, затворили са и Витошка. Кметицата с призив да не се излиза https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/fandukova-se-zakani … lobite-po-5000-lv

5 000 лв глоба за разходка, а за горене на отпадъци - 0 (зеро) лв.
В момента гледам от балкона как един е наклал огромен огън и гори клони, вероятно и пластмаса....
Не само че никой няма да го глоби, че е навън и замърсява въздуха, но дори забележка няма да му направи.

# 16 983
  • Варна
Пътуващ от Испания има положителен тест в немска болница. Въпреки това се връща в България. Редно ли е?
Не всички имат съвест, особено примитивните малцинства.
Тези легенди и митове за хиперработещи емигранти, поддържащи икономиката ни няма да ги коментирам. Някои просят, източват чужди соц. с-ми или са в сивата икономика . Берачи, овчари и строители се търсят и на бг пазара.

# 16 984
  • Bulgaria
Оставят толкова колички, колкото хора могат да влязат. Няма право да се влиза без количка по принцип.
Къде това? Влизаха си хора с торбички т.е. без колички. Погледнах касите и там масово хората си вадеха продуктите от торби от плат (явно от хигиенична гледна точка).

Ами, няма какво да кажа. Явно мерките не важат за всички, както се случва и с карантината. Едни се опитват да се спасят, други нарочно не спазват правилата, трети си мислят, че всичко е лъжа, а четвърти нарочно знаейки, че са болни се бутат при хората.

# 16 985
Последният брифинг от 17ч , според мен умишлено целеше да наплаши още повече населението. Явно с цел по- голяма дисциплина, ама генералът направо си каэа, че ще се мре, че идва и при нас "Италия". На интервю преди дни каэа,че пораэява предимно въэрастни, те го карали тежко, а младите по-леко,днес няколко пъти каэа, че и млади и въэрастни имали усложнения, се интубират и могат да гушнат букета- в прав текст. Не , че оспорвам вероятността да умират и млади, ама голямо въртене- вчера една песен, днес друга

# 16 986
Абе той юрушът се прави и от клиентите, и не искам да си представям тези 100 човека като превърти климатичната инсталация какво дишаме на петата минута вътре и какви молекули обменяме....Големите магазини са си рискови, но в тях олиото е под 2 лева, в нашия квартален магазин - 3,50. Какво да говорим повече.....

# 16 987
  • Варна
Относно кучкарите и разходките на кучетата, забелязвам, че масово вече са в детски паркове, където не им е мястото. Кучетата се изхождат където сварят, тичат волно и после детето ми има късмета да настъпи нещо. Аман! Нали си има места да си ги разхождат или сега щото не трябва да има хора в парка освен тях, не важи забраната, а? Ако някой ще пита какво диря в парка до нас, извежда детето като ходим до детската кухня и после го видя сред дръвчетата на полянка. И преди и сега не е имало стълпотворение в този парк.
Моля мили кучкари! Съобразявайте се и си спазвайте правилата!

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 19:10 от ivka_smile

# 16 988
  • В заешката дупка
В Исландия за пореде път главният ни епидемиолог натъртва, че е много важно ефективното и бързо проследяване на контактите на зарзените и поставянето им под карантина. От известно време вече в официалната ни статистика се включва информация и за това каква част от новодиагностицираните са диагностицирани докато са били в карантина и каква - не. Дотука 52% от всички случаи са регистрирани докато са били в карантина.

Разработва се и апп, който проследява движенията на хората, надявайки се това още повече да помогне за по-бързото тракване на контакти в случай, че някой се окаже заразен. Сингапур и Южна Корея вече ползват такива. Великобритания също разработват. Инфо на англисйки .

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 21:45 от ЧеКа

# 16 989
  • Bulgaria
Пътуващ от Испания има положителен тест в немска болница. Въпреки това се връща в България. Редно ли е?
Не всички имат съвест, особено примитивните малцинства.
Тези легенди и митове за хиперработещи емигранти, поддържащи икономиката ни няма да ги коментирам. Някои просят, източват чужди соц. с-ми или са в сивата икономика . Берачи, овчари и строители се търсят и на бг пазара.

И този умник със самолет ли се е прибрал? Сега не ми се мисли за всички пътували с него.

# 16 990
  • Варна
Не , че оспорвам вероятността да умират и млади, ама голямо въртене- вчера една песен, днес друга
Ситуацията се мени. Ако вече има различни данни, пак ли трябва да си държи на своето, дори да знае, че вече не е вярно?

# 16 991
Какъв беше този въпрос на брифинга за хоро в Кауфланд и за 100 човека в Лидъл......Дали наистина големите вериги си позволяват подобно поведение в условията на извънредно положение.
Днес отново гледах парка срещу нас - ами няма да ви излъжа, имаше хора. Не бяха колкото миналата събота, но имаше. Дори в момента има.

В Кауфланд пускат досадно малка бройка, според мен 20-30 максимум
В Лидл ходих снощи за първи път от ИП, не спираха на входа, вътре пак повече от 30 души нямаше, но 100 ми се струва много, ще си ходим по краката, дори и при нормални обстоятелства...поне за този магазин.

# 16 992
  • София
И този умник със самолет ли се е прибрал? Сега не ми се мисли за всички пътували с него.
Същата история като студентката с температура, която се прибрала със самолет от Лондон и се била самоизолирала т.е. нямало контактни хОра. Е как да няма, предполагам, че не е била сама в самолета? Знаела е, че има Т, не се чувства добре и въпреки всичко най-безотговорно се е качила в пълен самолет с пътници и е засечена чак на летището в БГ.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 18:33 от Не се сърди, човече

# 16 993
  • Bulgaria
Последният брифинг от 17ч , според мен умишлено целеше да наплаши още повече населението. Явно с цел по- голяма дисциплина, ама генералът направо си каэа, че ще се мре, че идва и при нас "Италия". На интервю преди дни каэа,че пораэява предимно въэрастни, те го карали тежко, а младите по-леко,днес няколко пъти каэа, че и млади и въэрастни имали усложнения, се интубират и могат да гушнат букета- в прав текст. Не , че оспорвам вероятността да умират и млади, ама голямо въртене- вчера една песен, днес друга

То се вижда, че все още хората не могат да асимилират ситуацията. Нормално е човек да отрича в началото. На никой не му се иска да си представи дори минимална възможност да се случи нещо подобно на Италия, Испания или някоя по-засегната държава. Но реално погледнато кое ще ни спаси? Защото аз в момента не виждам какво може да ни попречи да стигнем до този ужасен сценарий.

# 16 994
  • Шумен
Не е ли странно толкова заразен вирус, а жената на ски учителя, жената на Домусчиев, жената на принц Чарлз незаразени. Да не би да имат + проба след време, а - да е измамна? Не е реално да се заразяваме чрез повърхности дори, а други да не ги хваща. Има нещо, защо не го помислят, изследват, знам ли...

Първо е до имунна система и второ защо не предположиш, че може и да не е толкова заразен, колкото ни се обяснява? В момента ни заливат основно с умопобъркваща информация, но не и с как е протекло лечението и възстановяването на излекувани или пък колко и какви съпътстващи заболявания са имали починалите. В този смисъл информацията на съпругата на ски учителя от Троян е абсолютното изключение.  Информацията е целенасочено негативна и стряскаща, схванете го най-после и мислете малко повече. Не казвам, че вирус няма и че мерките са излишни, но повече критично мислене при този поток от информация все в една посока е  направо наложително.

Общи условия

Активация на акаунт