COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 134
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 205
  • София
Аре глупости. 5000 лева е безумна глоба за такова нещо, по-скоро отиват на "и без тва няма да ги платя или ще паднат в съда". 500 примерно според вас няма да спрат никого, или как?
Мохито, не го мъча, повярвай, все пак е на 8 и половина, познаваме се добре.

Не е безумна глоба и няма да Падне в съда. Държавата ще Има Огромна Нужда от постъпления, така че - внимавайте. Баце си го казва и сега -- пАри нЕма.

# 17 206
Като ти треснат един запор на сметката и как иде кризата, ще ти стане много густо. Не трябва да има никаква прошка, иначе няма да има ползи от тези глоби.

Да им треснат запорче и на тия с неплатените здравни преди тва.

# 17 207
Подробности за локдауна в Москва.

Ще бъде позволено придвижването до работа само на хора от първостепенно значение - доктори, продавачи и други, които ще имат специални пропуски.
За всички останали е позволено да отидат само до магазина, аптеката, да изхвърлят боклука или да разходят кучето до 100 метра от дома. Безработните ще получават 250 долара помощ.
Едва ли безработните ще получат по толкова за една седмица. Учудих се на сумата, при положение, че доходите там са горе-долу като нашите, и се разтърсих.
В Русия помощта за безработен (което не знам дали е обезщетение от осигуряването, или е нещо като нашата месечна социална помощ, с оглед ниския размер може би е второто) е била между 1500 и 8000 рубли, тоест между 35 и 183 лева на месец, сега вдигали във връзка с вируса максимума на 12 130 рубли, което е равно на 278 лева на месец. Нищо не открих за 250 долара.
https://www.mk.ru/economics/2020/03/26/koronavirusnoe-posobie-po … -500-rublyam.html

Обещетението ще е от градския бюджет и няма нищо общо с тези обещетения - аз чух само горната граница от указа на Собянин -19000рубли.

# 17 208
Нещастниците от Адидас все пак ще плащат наемите си, но само тези, които дължат на частни/физически лица. Из молове и т.н. няма да плащат. Чуднички. Не знам как 199 годишния Армани може да дарява и шие маски, заедно с още 100 италиански и френски имена в модата, но гигант като адидас, не. За другите тъпаци, Дайхман и ХиМ, не знам.

# 17 209
Парковете и градинките обаче са забранени за посещение официално. Така че има и глоби. А тарикатеещите, които не се съобразяват със социалнана дистанция съвсем скоро ще докарат декларации за всички.

# 17 210
Събираемостта на тоя глоби и то като се има предвид кризатa, която предстои, ще е 0.

А няма да е нула, ще събират.

# 17 211
  • София
Събираемостта на тоя глоби и то като се има предвид кризатa, която предстои, ще е 0.
ооо, хич. Едно изпълнително дело - ако имаш заплата, айде, шат, ако имаш имущество - айде шат, ако имаш спестявания - айде. Така че - не си мислете, че тая глоба не е обмислена добре, още повече като се знае манталитета.
Е< при циганите - май лицевите опори ще са по-добрия вариант, ама....

# 17 212
  • София
Не е прекалена изобщо, нека им бръкнат в джоба. Българина е свикнал да си прави, каквото си поиска.
Така е, и много бързо разбира като му бръкнеш в джоба. Май само от това разбира.

# 17 213
  • Пловдив
Каролев да плати глобите. Естествено, че са много пари. И дано да не паднат в съда. Западната "демокрация" се крепи точно на солените глоби. Затова има дисциплина. И като дойдат на Слънчев бряг забравят откъде идват. Нищо, че те социализъм не са помирисвали. Пък за Швейцария не ми се коментира. Там контролът е от самите граждани, които сигнализират. Тук прекалено криворазбрана цивилизация сме.

# 17 214
Роналд, вярвам ти. Но приеми, че има кучета, за които три минути сутрин и три - вечер е истинско мъчение. Все пак, взимайки ги, имаме отговорност към тях.
Тук обаче всички си мислите, че хората са тарикати, не спазват правилата и т.н. А колко от вас се замислят, че правилата не са достатъчно ясни и е възможно някой, дето не изчита бгмама от кора до кора, да не е разбрал какво се иска точно от него?
Разяснителна кампания си трябва. Кампания, в която ясно и разбрано да се казва:
1. Може да отидете на работа
2. Може да отидете да си напазарувате.
3. Може да се разходите по улицата, но стойте на разстояние.
4. Не може да се разхождате в парка.

Ще бъде доста по-полезно от постоянната мантра - вие сте лоши, не слушате и ще умрете.

# 17 215
Да разбирам ли, че е забранено да мина през парка, отивайки на работа? Нещо не са ми много ясни тия правила... уж гледам новини и чета постоянно и пак не разбрах за какво са тия глоби? Утре трябва да отида до офиса, но в градски транспорт не мисля да се качвам и искам да отида пеша, пътя ми е през парка, иначе е 2 пъти повече време. Това ок ли ще е или не?

# 17 216
  • Буркина Фасо
И според мен глобата е идеална за всеки решил, че за него не се отнасят ограниченията. Днес пред нас в паркчето родители с малки деца, с кучета, възрастни. Ами не можели да стоят затворени, че то кой може, ама нали правилата са за всички. Ако всеки реши да не изпълнява, какво ще стане.....
по-скоро това не са правила , а изключения.

Каролев да плати глобите. Естествено, че са много пари. И дано да не паднат в съда. Западната &quot;демокрация&quot; се крепи точно на солените глоби. Затова има дисциплина. И като дойдат на Слънчев бряг забравят откъде идват. Нищо, че те социализъм не са помирисвали. Пък за Швейцария не ми се коментира. Там контролът е от самите граждани, които сигнализират. Тук прекалено криворазбрана цивилизация сме.

в Швейцария няма ли заболели/умрели от короната ? нещо съм пропуснал.

# 17 217
  • Варна
Парковете и градинките обаче са забранени за посещение официално. Така че има и глоби. А тарикатеещите, които не се съобразяват със социалнана дистанция съвсем скоро ще докарат декларации за всички.

Каквото и да правим и да спазваме и да не спазваме , ще въведат декларациите. Гледаме какво правят другите и до дни го привеждаме в действие и ние . Само не знам, дали ще е само в някои градове .

# 17 218
Може би  на фона на кражбите и злоупотребите от страна на властимащите, някое и друго нарушение на българина му се струва безобидно

# 17 219
ооо, хич. Едно изпълнително дело - ако имаш заплата, айде, шат, ако имаш имущество - айде шат, ако имаш спестявания - айде. Така че - не си мислете, че тая глоба не е обмислена добре, още повече като се знае манталитета.
Е< при циганите - май лицевите опори ще са по-добрия вариант, ама....

За циганите нямам нищо против и още по-екзотичната индийска мярка - бой с пръчки.

Общи условия

Активация на акаунт