COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 266
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 190
Не е прекалена изобщо, нека им бръкнат в джоба. Българина е свикнал да си прави, каквото си поиска.

# 17 191
Наистина ли мислите, че ще наложат Успешно декларации  За излизане в Градовете из България  ?

Ето, още не се е решило и веднага оправданията как да минем без Такава  ; нямаме принтер, нямаме интернет , ръката ме боли , не мога да пиша и т.н от девет кладенеца в 10 само и само да се отличат ?

Знаете ли колко роми, няма да могат да напишат декларация? Което ще бъде супер, да си седят по къщите, тъкмо.

# 17 192
  • Пловдив
Подробности за локдауна в Москва.

Ще бъде позволено придвижването до работа само на хора от първостепенно значение - доктори, продавачи и други, които ще имат специални пропуски.
За всички останали е позволено да отидат само до магазина, аптеката, да изхвърлят боклука или да разходят кучето до 100 метра от дома. Безработните ще получават 250 долара помощ.
Едва ли безработните ще получат по толкова за една седмица. Учудих се на сумата, при положение, че доходите там са горе-долу като нашите, и се разтърсих.
В Русия помощта за безработен (което не знам дали е обезщетение от осигуряването, или е нещо като нашата месечна социална помощ, с оглед ниския размер може би е второто) е била между 1500 и 8000 рубли, тоест между 35 и 183 лева на месец, сега вдигали във връзка с вируса максимума на 12 130 рубли, което е равно на 278 лева на месец. Нищо не открих за 250 долара.
https://www.mk.ru/economics/2020/03/26/koronavirusnoe-posobie-po … -500-rublyam.html

# 17 193
  • на пъпа на Златията
Е то за  това началника на щаба е военен .
Тук малко по подробно за него
https://www.youtube.com/watch?v=wK4S4v4yTa0

За тия дето 5000 лв е прекалено . Човешкия живот колко струва? Здравето колко струва?

# 17 194
И според мен глобата е идеална за всеки решил, че за него не се отнасят ограниченията. Днес пред нас в паркчето родители с малки деца, с кучета, възрастни. Ами не можели да стоят затворени, че то кой може, ама нали правилата са за всички. Ако всеки реши да не изпълнява, какво ще стане.....

# 17 195
  • София
Надявам се тази глоба от 5000 лв. да стресне повечето хора. Все пак не са 50 лв., не са и 500 лв.
И със сигурност - след карантината - Държавата ожесточено ще ги събира тези глоби, бъдете сигурни, и... внимателни. Бъдете сигурни!

# 17 196
  • София
Аз научих, че днес е имало полицейска хайка в Южния парк, мой познат е бил там с кучето си. Заплашили го, че ако го видят там след 10 минути - ще си отнесе глобата. Изнесли се на бегом и двамата - и той, и кучето. Глобата е 5 бона и според статия във вестника днес са глобили двама точно там - в Южния парк.

Нали за разходка с кучета беше позволено?
Кучето повече от 10 минути? Моето прасе го разхождам - 3 (ТРИ) минути. Както вчера споменах, понеже е и кастриран, сериозно му намалих дажбата храна, сори Grinning
Освен това - паркове и градинки забраниха да се посещават. Има и кучета, които сме ги свикнали да пишкат и акат и по дърветата крайпътни Simple Smile))

# 17 197
  • Пловдив
Аре, глупости, колко струвал човешкият живот. "Толкова ПАРИ ли струва животът?" е едно от най-тъпите изказвания, които съм чувала. Обикновено го ръсят по повод обезщетения (т.нар. кръвнина, както я наричат масово). Така, де, не струва сто хиляди един живот, ама виж, милион е добре. Wink
Конкретно за тази глоба, според мен 5000 лева е безумен размер, по-скоро отива към "и без тва няма да ги платя или ще паднат в съда". 500 примерно според вас няма да спрат никого, или как?

ЗА глоби за безсмъртните съм, но доводът "колко струва животът, 5 хиляди ли" е тъп.

# 17 198
  • на пистата
А за неспазващи карантината(завърналите се ат чужбина)и глоба и затвор!Това е престъпление.

# 17 199
Аз ли нещо съм проспала? Не бяха ли 5000 лв за нарушена карантина? Ние последно в катантина ли сме? Не важи ли само за прибрали се от чужбина, контактни и позитивни?

# 17 200
  • София
От Индия ли бяха кадрите, на които полицаи спират хора и ако се окаже, че са навън без основателна причина, правят лицеви опори направо на улицата? Да го въведат и при нас Simple Smile

# 17 201
Кучето повече от 10 минути? Моето прасе го разхождам - 3 (ТРИ) минути. Както вчера споменах, понеже е и кастриран, сериозно му намалих дажбата храна, сори Grinning
Всеки е свободен да мъчи домашния си любимец както намери за добре.

# 17 202
Като ти треснат един запор на сметката и как иде кризата, ще ти стане много густо. Не трябва да има никаква прошка, иначе няма да има ползи от тези глоби.

# 17 203
Събираемостта на тоя глоби и то като се има предвид кризатa, която предстои, ще е 0.

# 17 204
  • София
"Реалната смъртност у нас може да се прогнозира, че ще бъде между 100-200 души, което се случва всяка години при грипна епидемия“.
Най-сетне някой обяви каква е смъртността при грип.

http://glasove.com/categories/novini/news/doc-mangyrov-zarazenit … nLQQk-xSPNKRw56ZU

Общи условия

Активация на акаунт