COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 113
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 175
Наистина ли мислите, че ще наложат Успешно декларации  За излизане в Градовете из България  ?

Ето, още не се е решило и веднага оправданията как да минем без Такава  ; нямаме принтер, нямаме интернет , ръката ме боли , не мога да пиша и т.н от девет кладенеца в 10 само и само да се отличат ?
Като нищо ще го въведат, щом и в други страни действа. Като почнат да глобяват за излизане без декларация и всички бързо ще се научат.

# 17 176
Подробности за локдауна в Москва.

Ще бъде позволено придвижването до работа само на хора от първостепенно значение - доктори, продавачи и други, които ще имат специални пропуски.
За всички останали е позволено да отидат само до магазина, аптеката, да изхвърлят боклука или да разходят кучето до 100 метра от дома. Безработните ще получават 250 долара помощ.
Ето това са дори мерки. Надявам се да взаимстваме.
Някой знае ли - точно същото ли е положението в Ломбардия и Мадрид ...или?

За Милано - да. За кучетата обаче не знам.

# 17 177
  • Пловдив
Начи като в Милано...и до магазина с декларация.

И в цяла Франция.
За 4 дни там има наложени 225 хиляди глоби. Улиците на Париж са пусти.
Ако има желание, и тук може да стане така.

# 17 178
  • София
Москва? Това не съм го очаквала.

По заповед на  Путин всички са в 1 седмична платена отпуска от 30.03.2020
И тамошните работодатели не реват като нашите пишман-бизнесменчета как нямат пари да платят.

Само, че с една огромна разлика, Русия е империя, а ние какво сме? Друг е въпроса, че сме и дребни душички за съжаление!

# 17 179
Според мен е заради неделята, това с по-ниските стойности,  поне в Германия. Би било чудесно да не е, но ще се види началото на следващата седмица как е, само вчера бяха около 6000 нови случая.
Тук дойде ли неделя, и без вирус, всичко е мъртвило.

# 17 180
# 17 181

Юхууу, Австрия се спуска стремглаво по пързалката. И ние ще я последваме скоро. Заедно можем.
Не е ясно дали са публикували всички данни. Аз така още миналата седмица се радвах и в понеделник избухнаха.

# 17 182
Москва? Това не съм го очаквала.

По заповед на  Путин всички са в 1 седмична платена отпуска от 30.03.2020
И тамошните работодатели не реват като нашите пишман-бизнесменчета как нямат пари да платят.

Само, че с една огромна разлика, Русия е империя, а ние какво сме? Друг е въпроса, че сме и дребни душички за съжаление!
По-скоро, защото на руснаците им дай да преодоляват трудности и лишения. Само им кажи, че предстоят времена на изпитания, трябва да се стегнат и мобилизират, и веднага изпълняват.

# 17 183
Туко що станах свидетел на полицейска акция, докато разхождах кучето си. На път към вкъщи минавам транзитно през един парк. Във въпросния парк има нещо като беседка, напарвена от жителите на квартала. На нея се бяха събрали около 5-6 човека, като на масата имаше доста шишета. Имаше голяма врява, най-вероятно някой е минал и им е направил забележка, че са се събрали. След малко 4 полицейски коли дойдоха и  започнаха да им слагат белезници. Вече се бях отделечила и се чуха удари, но не последва някой да вика, така че не съм сигурна какво точно беше. В София се развива случката.

# 17 184
  • София
Аз научих, че днес е имало полицейска хайка в Южния парк, мой познат е бил там с кучето си. Заплашили го, че ако го видят там след 10 минути - ще си отнесе глобата. Изнесли се на бегом и двамата - и той, и кучето. Глобата е 5 бона и според статия във вестника днес са глобили двама точно там - в Южния парк.

# 17 185
  • София
Надявам се тази глоба от 5000 лв. да стресне повечето хора. Все пак не са 50 лв., не са и 500 лв.

# 17 186
Аз научих, че днес е имало полицейска хайка в Южния парк, мой познат е бил там с кучето си. Заплашили го, че ако го видят там след 10 минути - ще си отнесе глобата. Изнесли се на бегом и двамата - и той, и кучето. Глобата е 5 бона и според статия във вестника днес са глобили двама точно там - в Южния парк.

Нали за разходка с кучета беше позволено?

# 17 187
Ами двама от полицайте, търчейки към тълпата, минаха точно през мен и нищо не ми казаха, но аз бях сама с кучето. Идеята е да не се събираме на групи, още повече пък да пием в парка. Това минава границите на всякаква наглост.

# 17 188
За мен в прекалена такава глоба.

# 17 189
Като се има предвид какво ни причини този вирус, дали глобата е наистина прекалена?

Общи условия

Активация на акаунт