COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 225
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 100
Именно.
Ако се лекува отначало, без тежки симптоми, няма да се стига до интубация.
Стигне ли се до там, изтървана е работата.

с какво да се лекува?

# 17 101
Мантрата "Аз пазя другите, а те пазят мен" е крайно време да я изкореним.Във всяко общество винаги има хора, които са дисциплинирани и такива, които не са. Единственото, което можем да контролираме е собствената си реакция и отношение към ситуацията. Аз съм направила всичко по силите си, за да предпазя себе си и околните, но това не означава, че и другите ще го направят. Пазим се основно сами и толкова.

# 17 102
"Финансовият министър на германската провинция Хесен Томас Шефер, който бил "дълбоко разтревожен" от икономическите последствия от пандемията от новия коронавирус, се е самоубил"

https://dariknews.bg/novini/sviat/otkriha-myrtyv-germanski-minis … idemiiata-2219230

# 17 103
Може ли да се ходи до селата, които са до София? Имаме роднини и да им занесем малко провизии.....

# 17 104
  • Варна
Едно стана ясно ,че китайците са спестили доста информация  и се пускаше такава само с недомлъвки . Сега в Европа по трудния начин ще разберем каква точно е "тая гад".

# 17 105
Видео - Мадрид, Испания. Спешно отделение в болница. Болните са налягали в коридора директно на пода.

https://twitter.com/elmundoes/status/1242085187741044736?s=19

# 17 106
  • Bulgaria
Мен ме е яд, че мерките са много половинчати. Целят да преболедуваме всички поетапно, а не да се опазим. Така ще дадем прекалено много жертви и това чудо ще продължи много дълго. И икономическите проблеми ще бъдат много по-големи. Кой преболедувал, след като има 30 дни болничен, ще смее след това да излезе навън? Все още не е доказано, че се изгражда траен имунитет. В един момент всички ще са болни и няма да има кой да работи, но няма да има и кой да ни лекува.

# 17 107
  • Пловдив
Китайците може да се спестили бройката на болните и на починалите. Другото си го казаха, макар и със закъснение. Все пак и СЗО влезе там с екипи.
И никога никой не е казвал, че млади хора не умират или че всички умрели са със съпътстващи заболявания.
Но Европа и САЩ два месеца обяснаваха, че това е само грип.

# 17 108

Юхууу, Австрия се спуска стремглаво по пързалката. И ние ще я последваме скоро. Заедно можем.

# 17 109
Именно.
Ако се лекува отначало, без тежки симптоми, няма да се стига до интубация.
Стигне ли се до там, изтървана е работата.

с какво да се лекува?

С традиционното лечение за пневмония. АБ.

# 17 110

Иначе това, че и в Италия ги гонят от пейки и скамейки действително ме навява на мисълта, че тва си вирее и из въздуха, а не само от човек на човек или по повърхности, явно като се наслои от много носители, знам ли!?
Оборете ме, плс.
Пейката е повърхност, днес на нея могат да се изредят стотина човека по различно време.
А и като няма пейки, няма да се заседяват навън, особено възрастни хора, ще походят малко и ще  се приберат, ако няма къде да поседнат да си починат. Някои пък изобщо ще се откажат да излизат.

# 17 111
  • Варна
С традиционното лечение за пневмония. АБ.
Ако беше толкова просто, досега да са го приложили.

# 17 112
Видео - Мадрид, Испания. Спешно отделение в болница. Болните са налягали в коридора директно на пода.

https://twitter.com/elmundoes/status/1242085187741044736?s=19

Ох, милите Sad Даже с кислородната бутилка на земята. Много ми е мъчно Sad

# 17 113
Поне да предписваха някакви лекарства. Макар, че повечето се слагат чрез системи и вкъщи няма как да си проведем същото лечение, както в болница. Аз се притеснявам, че разболеем ли се в момент, когато болниците са пълни, ще ни оставят да си умираме по домовете без лечение. Sad
Това е лошото, при начални симптоми, следва да  изследват /ако решат/, чака се да излезе пробата, ако не  се е влошил, пациента,  какво правят! Безсмислено е да прибират влошили се хора, а да не правят нищо, да не се стига до влошаване. Не е задължително да му дават "тежка артилерия" медикаменти, но да се остави на парацетамол  ... 
Ако до три - четири дни Т не спада и човек се чувства зле, изписват антибиотик и витамини. Повечето ЛЛ правят това. Ако няма подобрение до три дни пускат изследвания /не знам какви/. Или сменят антибиотика или стават два.
Много ми се иска да се насочат усилията на лекарите,  човек да не стига до болница, още по малко до интубиране.

# 17 114
  • София
Младиятмъж, когото изписаха от болницата днес каза, че са му вливали два вида антибиотик за пневмонията. Явно човек като се почувсства зле и не му минава трябва да мине на антибиотик.
на тях повече им пука за здравната система да не се охарчи и да не се задръсти. нали си го казаха още в началото.
подозирам, че това го направиха и заради ЛЛ, които бяха започнали да си изключват телефоните и да не приемат пациенти. Трябва да се стараят леките случаи да не станат тежки, вместо да поръчват респиратори.

Общи условия

Активация на акаунт