COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 737
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 085
  • Пловдив
Бързо оздравяване.

# 17 086
Увеличаването на новите инфекции в Италия се забави значително, дневният прираст е доста по-малък, отколкото в събота при 5974 и съответства на увеличение от „само“ 5,6 %. Чудесно!

# 17 087
  • Варна
Скрит текст:
Скрит текст:
Що се отнася за пробите за коронавирус, те се взимат от носен секрет (ама бая надълбоко, имаш чувството, че ти бъркат в мозъка), като цяло една доста неприятна процедура. Според мен се изпълняват по правилата. Така ми взеха 2те проби за коронавирус. И за грипа ми взеха по същия начин,той се оказа положителен.

Ти вече добре ли си ? Оправи ли се от другия грип ?
Благодаря, много по-добре съм. Почти нямам сиптоми вече, кашлицата продължи най-дълго време. Не съм излизала от нас от 17 март, откакто се прибрах от болницата. BlushНе ми се и излиза, като знам какво ме чака вън,ама ще се наложи.
[/spoiler]

Чудесно , възстановявай се Flowers Hibiscus Ако можеш не излизай още известно време , защото сега ти е отслабен имунитета.

# 17 088
Имало е и млади заразени , критични също  в Китай , но те просто скриха истината и сега излиза наяве

# 17 089
като знам какво ме чака вън,ама ще се наложи.
Дано не изям виртуален бой, но, ако взимаш мерки, можеш да излизаш. Аз също съм ограничила максимално контакти и излизане, но второто не на 100%. Ако всеки се изолира максимално възможно, заразата се овладява. Бързо оздравяване!

# 17 090
Област Ломбардия:
+1592 днес
+2117 вчера
+2409 онзи ден

Дано!

Само в тази област имат 901 теста, чакащи верификация, дано няма положителни сред тях. Явно другите области растат сега.

# 17 091
  • Bulgaria
Стигам до извода, че който е във фаза да бъде интубиран е с необратими увреждания и със/без интубиране е обречен. Sad
Което по принцип е валидно за пневмониите с усложнения, не само такива от КОВИД.

Проблемът е, че стратегията им за лечение е грешна. Сега са успяли да излекуват мъжа от Троян, защото веднага са го приели в болница - не е имал кашлица в началото. А, като те оставят вкъщи да се самолекуваш се влошаваш и изведнъж влизаш в болница вече в много тежко състояние.

# 17 092
Не го знам кой е този Балтов, но ако се изказва от позицията на специалист, може спокойно да си скъса дипломата. Вирусът се предава от човек на човек или чрез заразени повърхности, не се носи ей така по въздуха. Хич не се учудвам, че в България /ако бг мамма е представителна извадка/ е такава истерия.
Не ей така, а във вид на аерозоли. Кашля някой заразен, изхвърля капчици във въздуха, ти ги вдишваш и се заразяваш.

# 17 093
Казва го нарочно, за да плаши хората да не излизат...Някой обаче може да му повярва, че въздухът е заразен.
Не е нелогично. Вируса не може да лети, но е достатъчно малък за да се закрепи върху невидима за окото частица. Когато вдишваш поемаш вируса, заедно с частицата. Навън вероятността е многократно по малка, защото дори в тихо време, скоростта на движение на въздуха, разпръсква частиците, но в затворено помещение този ефект липсва и вероятността се увеличава.
Маските, колкото и да са с нисък клас на предпазване, поне задържат частиците.

# 17 094
  • Пловдив
Италианците най-накрая са надолу! Ура! Гледайте Ломбардия, надолу са!
Вирусът се отделя в изпражненията даже след като не се открива в нормален тест. Това е писано вече много пъти.
Между отделя и предава са две различни неща.

Треньорът от Троян е бил с доказана пневмония, затова са го взели в болницата. Ковид е доказан след това.

Мъжът от Испания, минал през Германия, е тестван в Германия. Каза ли са му по телефон, че е заразен, но вече си е бил в БГ. Потвърдили са резултата тук
Слушайте бе, хора, всеки ръси тук какво ли не.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 19:55 от dundi73

# 17 095
Ли Лу относно броя на тестовете няколко поста преди твоя публикувах линк от Шведската здравна агенция, където пише колко теста са направени до момента общо и колко са направени през последните три седмици. Ако не можеш да го намериш ще ти пратя на лични да не се повтарям тук.

Само последната седмица са направили 10 000 за седмица, предишните седмици под и малко над 5 000. Правят точно 24 500, колкото написах и аз преди да ми постваш твоя линк със същата цифра и да ми спориш напразно, при положение че съм съм казала абсолютно същото. Не са правили всяка седмица "над 10 000" теста, каквото беше твоето твърдение.

# 17 096
  • София
Виждам, че някои по-схватливи, като Millitana взеха да се усещат за някои работи, а други още са някъде в облаците. Приземяването предстои. Не помня коя особа се изцепи, че като свърши епидемията ще се събудим в
един съвсем различен свят...Вярно е.
В Ухан дори моловете заработиха. В какъв свят се събудиха те?
Иначе това, че и в Италия ги гонят от пейки и скамейки действително ме навява на мисълта, че тва си вирее и из въздуха, а не само от човек на човек или по повърхности, явно като се наслои от много носители, знам ли!?
Оборете ме, плс.

# 17 097
Именно.
Ако се лекува отначало, без тежки симптоми, няма да се стига до интубация.
Стигне ли се до там, изтървана е работата.

Моя колежка почина преди 7-8 години от усложнение на направилно лекувана ОВИ. Без антибиотици, само с Т понижаващи. Стигна до пневмония, която много бързо се влоши. Интубираха я, но почина. В рамките на 10 дни стана всичко. Sad

# 17 098
Вирусът се предава от човек на човек или чрез заразени повърхности, не се носи ей така по въздуха.
Това няма как да го знаеш . Китайците разпръскваха дезифрнктанти във въздуха . Плюс това имаше случаи на заразени от една сграда без да са контактували . Предполагаше се че вируса е минал през вентилационните системи .
И ти няма как да знаеш, че се предава по въздуха без да си в контакт със заразен/заразена повърхност. Не знам какви случаи и къде е имало. В нета и агенцията ЕЖК разпространяват кави ли не глупости, често откровени лъжи. Предполагало се, не е никакво доказателство за нищо, само спекулации.

The_Third , това важи само за затворени помещения или ако си навън непоследствено до заразен и предаващ заразата човек.

# 17 099
  • Bulgaria
Именно.
Ако се лекува отначало, без тежки симптоми, няма да се стига до интубация.
Стигне ли се до там, изтървана е работата.

Моя колежка почина преди 7-8 години от усложнение на направилно лекувана ОВИ. Без антибиотици, само с Т понижаващи. Стигна до пневмония, която много бързо се влоши. Интубираха я, но почина. В рамките на 10 дни стана всичко. Sad

Поне да предписваха някакви лекарства. Макар, че повечето се слагат чрез системи и вкъщи няма как да си проведем същото лечение, както в болница. Аз се притеснявам, че разболеем ли се в момент, когато болниците са пълни, ще ни оставят да си умираме по домовете без лечение. Sad

Общи условия

Активация на акаунт