COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 075
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 070
  • В офиса
Италианците най-накрая са надолу! Ура! Гледайте Ломбардия, надолу са!
Вирусът се отделя в изпражненията даже след като не се открива в нормален тест. Това е писано вече много пъти.

# 17 071
  • Индия/България
В Индия става страшно.
Да, тук съм на 100% съгласна. Страшно е. Ето това са най-големите страхове на страната и това е най-големият й проблем- уличната култура, бедните, просяците и бездомниците. Не толкова дори хигиената, малкото тестове или бройката на починалите, (както и по-напред писах), защото страната е наясно, че ще има много повече смърт от глад и безизходица, колкото от Ковид-19 . Четох, че военните приспособяват някакви влакове със спални вагони, за да приютят бездомните, а дори и оборудват такива за лекуване на тези с леки симптоми. Отпуснаха им вече  обезщетения за 3месеца. Организираха им автобуси да ги извозят до родните им места, но това не променя картината. В най-лошия случай очаквам протести и сила под всякаква форма Sad

# 17 072

Идва перфектно време за борба с корона вируса - влажно и студено, ограничаващо социалните контакти.

# 17 073
Ли Лу относно броя на тестовете няколко поста преди твоя публикувах линк от Шведската здравна агенция,
Благодаря, ще се върна да видя, наистина тук няма толкова информация затова и ми е интересно. От сърце си желая да е правилен този вариант, поне ще се научим за друг път. Нищо лошо не желая и на другомислещите, то и ние пипаме в тъмното. Австрийските цифри са добри, затова защитаваме модела.

# 17 074
Да се надяваме поне, че няма трайни увреждания при преболедувалите.

# 17 075
Последният брифинг от 17ч , според мен умишлено целеше да наплаши още повече населението. Явно с цел по- голяма дисциплина, ама генералът направо си каэа, че ще се мре, че идва и при нас "Италия". На интервю преди дни каэа,че пораэява предимно въэрастни, те го карали тежко, а младите по-леко,днес няколко пъти каэа, че и млади и въэрастни имали усложнения, се интубират и могат да гушнат букета- в прав текст. Не , че оспорвам вероятността да умират и млади, ама голямо въртене- вчера една песен, днес друга
Генерала няма как да знае какво реално ще се случи. До вчера говореше това, което се тиражира, че се случва в другите страни, днес ни уведомява за фактите до момента в Бг. Реално тепърва ще разбираме за какво става въпрос. Дано само не стигнем италианците, но като гледам няма да сме много зад тях...

# 17 076
  • На остров
Много се радвам за Италия, четох прогнози че пика при тях ще е на 29 март и малко или много ако се задържи тази тенденция ще се окаже вярно това.

Индия ми е много мъчно за всички хора там, там наистина контрастите са огромни.

# 17 077
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
От 274 теста днес - 15 положителни.
Защо улавяме толкова малко положителни, при положение, че изследват високо рискови случаи? 🤔
Обнадеждаващо ли е, или говори за некадърно вземане на проби? 🤔
И какво беше това, че в Пловдив НЕ ИСКАТ да взимат проби? 🤔

И мен това за Пловдив ме притесни, че съм в областта. Каза, че не тестват достатъчно.
Шефа на Пирогов, по нова тв, каза, че и въздуха е заразен.
Може ли.да се види някъде какво точто е казал Балтов.Гледах,но ми звънна телефона и не чух всичко.

Само това каза. Помоли да си стоим по къщите, че и въздуха е заразен.
Не го знам кой е този Балтов, но ако се изказва от позицията на специалист, може спокойно да си скъса дипломата. Вирусът се предава от човек на човек или чрез заразени повърхности, не се носи ей така по въздуха. Хич не се учудвам, че в България /ако бг мамма е представителна извадка/ е такава истерия.

Казва го нарочно, за да плаши хората да не излизат...Някой обаче може да му повярва, че въздухът е заразен.
Недопустимо е директор на Пирогов да говори такива безумия в национален ефир. А на журналистката, понеже ѝ е толкова акъла, не се сеща да го апострофира. Сигурна съм, че в друга държава журналистите биха реагирали и опровергали подобни откровени лъжи.

# 17 078
  • Пловдив
Що се отнася за пробите за коронавирус, те се взимат от носен секрет (ама бая надълбоко, имаш чувството, че ти бъркат в мозъка), като цяло една доста неприятна процедура. Според мен се изпълняват по правилата. Така ми взеха 2те проби за коронавирус. И за грипа ми взеха по същия начин,той се оказа положителен.

Въпросът не е в дълбочината. Това не гарантира нищо в този случай. Това касае микробиологична проба. За PCR е друга методиката.

# 17 079
Ами още като, че ли е рано да се радваме за Италия. От една седмица данните са почти еднакви всеки ден. Кога ще е това падане надолу вече...
В коя част на Индия е страшното, има  ли разликта между студената и топлата част?

# 17 080
Италианците най-накрая са надолу! Ура! Гледайте Ломбардия, надолу са!
Вирусът се отделя в изпражненията даже след като не се открива в нормален тест. Това е писано вече много пъти.
Може ли линк?

# 17 081
Скрит текст:
Нали до 3 часа виреел във въздуха?
До три часа издърна на UV ЛЪЧИТЕ иначе  на практика не умира
За ваше добро ви казвам - настройте се психически да изкарате вируса.Няма дори теоретичен шанс да му зе изплъзнете. Рано или късно ще попаднете в лапите му. Доказаха че се предава чрез екскрементите и чрез урината, доказаха изключителната му вирулентност и възможността да атакува през вентилационни системи , отдушници на бани, климатични системи. Доказаха възможността му да живее с дни върху опаковките на всичко що се сетите, да се задържа от турболенцията на въздуха в закрити пространства както и в открити.
Лечение няма.Няма и да има.И не само за тоя вирус а по принцип и за всички вируси.Нито за СПИНа, нито за хепатита и т.н...Така че имаме три варианта :
1.Да се надяваме че сме го минали
2.Да се надяваме че ще го минем леко.
3.Да се надяваме че ще минем метър .
За да стане това имунната ни система трябва да е в оптимална кондиция.А за да е в оптимална кондиция  трябва духът ни да е на високо ниво. Паниката, стреса и депресията е доказано че отслабват силата на имунната система в пъти !
И понеже съм минала през ада на вирусните и бактериални пневмонии  апела ми към лекарите и щаба е - кажете ни, при условие че се почувстваме на финалната права, кой антибиотик да започнем.Защото почти е сигурно, че ако се стигне до усложнение и се влошим, значи развиваме вече и бактериална пневмония.
Разбрахме че интубирането води до смърт, разбрахме че е безсмсилено да се обаждаме на когото и да било, разбрахме че ще ни оставите във фургона или въобще няма да ни се обърне внимание както мога да дам примери от нета, и то достоверни.
Затова ни кажете кой антибиотик е най подходящ в случая, Домусчиев му каза името , с него е излекуван, но сега не си го спомням.
Целия този ферман съм го написала с пояснението - хора, в никакъв случаи не пиите  антибиотик без да са налице симптоми на пневмония.Ще си вкарате тежък автогол. То и с антибиотика пак може да си го вкарате, както се случи и на мен, понеже нямате посявка и антибиограма за резистентност, но все пак е по добре отколкото без него когато вече сте в тежко състояние.

Е това не е вярно, лекарства за хепатит има няколко
Има знам. Но знаеш ли колко струва ? Колко хора в света имат достъп до лечението ( B/C) ? И второ - имам познати, въпреки колосалните средства които похарчиха те си останаха носители, както и черният им дроб почти винаги е с повишени алат/асат стойности, така че пълна победа над вирус засега не е постигната, а още повече ако говорим за общодостъпно лечение.

# 17 082
Стигам до извода, че който е във фаза да бъде интубиран е с необратими увреждания и със/без интубиране е обречен. Sad
Което по принцип е валидно за пневмониите с усложнения, не само такива от КОВИД.

# 17 083
Скрит текст:
Що се отнася за пробите за коронавирус, те се взимат от носен секрет (ама бая надълбоко, имаш чувството, че ти бъркат в мозъка), като цяло една доста неприятна процедура. Според мен се изпълняват по правилата. Така ми взеха 2те проби за коронавирус. И за грипа ми взеха по същия начин,той се оказа положителен.

Ти вече добре ли си ? Оправи ли се от другия грип ?
Благодаря, много по-добре съм. Почти нямам сиптоми вече, кашлицата продължи най-дълго време. Не съм излизала от нас от 17 март, откакто се прибрах от болницата. BlushНе ми се и излиза, като знам какво ме чака вън,ама ще се наложи.

# 17 084
Област Ломбардия:
+1592 днес
+2117 вчера
+2409 онзи ден

Дано!
Обаче в техния сайт има едно такова изречение:
"Забележка: От 28 февруари броят на починалите ще бъде потвърден от Висшия институт по здравеопазване след установяване на причината за смъртта от коронавирус."

Та... Не знам да се радваме ли. Ето тук:
http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioConte … us&menu=vuoto

Но мисля, че за броя на заразените няма как да увъртат, така че - добра е новината!

Общи условия

Активация на акаунт