COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 612
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 965
  • на пистата
От 274 теста днес - 15 положителни.
Защо улавяме толкова малко положителни, при положение, че изследват високо рискови случаи? 🤔
Обнадеждаващо ли е, или говори за некадърно вземане на проби? 🤔
И какво беше това, че в Пловдив НЕ ИСКАТ да взимат проби? 🤔

И мен това за Пловдив ме притесни, че съм в областта. Каза, че не тестват достатъчно.
Шефа на Пирогов, по нова тв, каза, че и въздуха е заразен.
Може ли.да се види някъде какво точто е казал Балтов.Гледах,но ми звънна телефона и не чух всичко.

# 16 966
Това хоро в Кауфланд го дъвчат във фейса. А в Лидл си пускат повечко хора, така е, дали са сто не съм ги броила, но си е цифра. Отделно при количките хигиената е нулева, заринато е от използвани торбички, явно за ръкавици и хвърлени долу...въобще гнусна история, то клиентите са виновни, ама и те да вземат че да поизчистят малко, това е потенциална зараза. За Лидл Драгалевци става въпрос.

# 16 967
  • София
Какъв беше този въпрос на брифинга за хоро в Кауфланд и за 100 човека в Лидъл......Дали наистина големите вериги си позволяват подобно поведение в условията на извънредно положение.
Днес отново гледах парка срещу нас - ами няма да ви излъжа, имаше хора. Не бяха колкото миналата събота, но имаше. Дори в момента има.

Имаше клип по-назад в темата на хоро с клиенти и служители в Кауфланд Дружба.
Глобата във Варна от 5000 лв. доколкото чета вече дава резултат, гледах снимки на Морската градина от днес, беше пусто. Дано е така. Смятам, че доста хора ще се стреснат от такава глоба, да и я въведат навсякъде.

# 16 968
Жената на Домусчиев е с коронавирус, генерала го каза, просто тестът и е отрицателен, защото и този тест не е 100%, но има по-тежка пневмония от него.
Иначе е възможно да има хора, които да не се заразяват по някаква причина, но засега не съм чела да говорят за това. По-скоро за атипично боледуване.
И аз така мисля. Ако изследват фекална проба или бронхиален лаваж, ще е положителна, 100%.

# 16 969
  • Bulgaria
Какъв беше този въпрос на брифинга за хоро в Кауфланд и за 100 човека в Лидъл......Дали наистина големите вериги си позволяват подобно поведение в условията на извънредно положение.
Днес отново гледах парка срещу нас - ами няма да ви излъжа, имаше хора. Не бяха колкото миналата събота, но имаше. Дори в момента има.

Разбира се, че си позволяват. Те имат само една цел - оборот и печалба. Не им пука за живота нито на служителите, нито на клиентите. Вчера лично аз качих клипа на хорото.

# 16 970
  • Варна

Където са били до този момент. До отшумяване на карантината. Вече от месец се тръби, който е пожелал се е върнал, не е ли така? И без това имаме стотици хиляди досега брали ягоди в ОК без осигуровки, сега се тръскат на нашата здравна система с вируса. Дали е добре за всички?
Нашата система е скапана  и без берачите на ягоди. Не си търсете изкупителна жертва.
Не вярвам тези хора да могат да останат, където са били. Оставането е обвързано с работа, която са загубили.
На улицата ли да живеят? Най-вероятно поне у нас имат собствени жилища, къде да отидат.

# 16 971
  • София
Скрит текст:
Да, в Лидл специално последният път нямаше пропусквателен режим и това ме отказа от тях. Никой не контролираше колко влизат и излизат, видях през стъклото, че и касите бяха пълни.
Като гледам хорото в Кауфланд и там ще е подобна простотия.
Засега само в кварталните магазини се влиза по един, да видим докога.

# 16 972
  • Варна

От колко изследвани за денонощие?
Около 280.

# 16 973
Конкретно на сайта на Lidl пише, че според изискванията трябва да се осигури някакво пространство на всеки клиент и според тхените търговски площи означа да пускат по 100 клиенти.

# 16 974
  • София
Конкретно на сайта на Lidl пише, че според изискванията трябва да се осигури някакво пространство на всеки клиент и според тхените търговски площи означа да пускат по 100 клиенти.
Аз да запитам Лидл, дали някой ги брои тези 100 човека, защото аз видях с очите си, че никой не стои на входа/изхода? Имаше една туба с дезинфектант, пльосната на една маса или шкафче и толкова.

# 16 975

Където са били до този момент. До отшумяване на карантината. Вече от месец се тръби, който е пожелал се е върнал, не е ли така? И без това имаме стотици хиляди досега брали ягоди в ОК без осигуровки, сега се тръскат на нашата здравна система с вируса. Дали е добре за всички?
Нашата система е скапана  и без берачите на ягоди. Не си търсете изкупителна жертва.
Не вярвам тези хора да могат да останат, където са били. Оставането е обвързано с работа, която са загубили.
На улицата ли да живеят? Най-вероятно поне у нас имат собствени жилища, къде да отидат.
Изобщо нищо не си търся, търся начин да има рационалност някаква в мерките. В такъв случай не може да ме ограничават да отида от София до Пловдив, след като днес да кажем 30 хиляди си идват от рискови държави. Неслучайно точно София е огнище, от тук преминават всички придошли, вирусът не сме си го култивирали на местна почва. И да - системата ни е скапана и без берачите на ягоди. А с тях - става абсолютно безполезна. До тук всеки интубиран умира у нас и нещо ме налягат едни неприятни мисли.

# 16 976
  • Bulgaria
Оставят толкова колички, колкото хора могат да влязат. Няма право да се влиза без количка по принцип.

# 16 977
Скрит текст:
От 274 теста днес - 15 положителни.
Защо улавяме толкова малко положителни, при положение, че изследват високо рискови случаи? 🤔
Обнадеждаващо ли е, или говори за некадърно вземане на проби? 🤔
И какво беше това, че в Пловдив НЕ ИСКАТ да взимат проби? 🤔

И мен това за Пловдив ме притесни, че съм в областта. Каза, че не тестват достатъчно.
Шефа на Пирогов, по нова тв, каза, че и въздуха е заразен.
Може ли.да се види някъде какво точто е казал Балтов.Гледах,но ми звънна телефона и не чух всичко.

Само това каза. Помоли да си стоим по къщите, че и въздуха е заразен.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 18:10 от Не се сърди, човече

# 16 978
Аз приветствам следващата мярка, която се подготвя за движение с декларация и вътре  в града.
Освен възрастните хора, работещите хора в момента трябва да бъдат пазени.
Разумно, ще прилагат ли такава мярка?

Защо, не?
 В Казанлък гетото го заградиха да има един изход.
Днес даваха, че в Мъглиж вземат мерки.
Столипиново им обособиха пункт.
Така трябва, доволни сме.

Другите?! След като много млади 19-20 годишни и други се  мотаят от скука, защо да застрашават една работеща група също млади хора. Колкото и да се говори, че много хора не могат в момента да работят, факт, така е. Но много трябва всеки ден да ходят на работа, както до сега

# 16 979
  • София
Оставят толкова колички, колкото хора могат да влязат. Няма право да се влиза без количка по принцип.
Къде това? Влизаха си хора с торбички т.е. без колички. Погледнах касите и там масово хората си вадеха продуктите от торби от плат (явно от хигиенична гледна точка).

Общи условия

Активация на акаунт