COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 750
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 950
Mama_Nana не всички в чужбина може си позволят да плащат сметки, наеми, храна за месеци напред без да работят. В Лондон например средно сметките с наема е около 1500 паунда, говорим за апартамент, не за стая. Ти за да не работиш там, трябва да имаш поне 4000-5000 паунда за два месеца и то при положение че си сам. Това не е къщата на мама и тате. Няма я зимнината на баба в килера. Та от тази гледна точка, според мен хората се прибират.

# 16 951
  • Варна
За да има полза карантината , трябва да е за 14 дни след  последния прибрал се и то пълна такава.

# 16 952
Интересно ми е колко население е имало в България преди да започнат да се прибират "десетки хиляди" всеки ден....

# 16 953
Не е ли странно толкова заразен вирус, а жената на ски учителя, жената на Домусчиев, жената на принц Чарлз незаразени. Да не би да имат + проба след време, а - да е измамна? Не е реално да се заразяваме чрез повърхности дори, а други да не ги хваща. Има нещо, защо не го помислят, изследват, знам ли...

# 16 954
  • Bulgaria
Прииждащите от чужбина не са чумави или прокажени, че да ги "хвърлят" някъде в изолация... Достатъчно е да стоят у дома.

Ако беше достатъчно нямаше да сме на това дередже....
На какво дередже сме? 300 болни на около 6 000 000? Или дори да са 10 - 100 пъти повече, т. е. 3000 - 30000? Нали никой не очаква да се разминем с Нула заразени?

Дано сме живи и здрави след няколко месеца да обсъдим пак това. Аз си оставам на мнението, че това е огромна грешка и ще загубим прекалено много животи заради това безхаберие. Sad А това е малка част от проблемите, които се създават в стремежа да намалим силата на вълната.

# 16 955
Ох, три антибиотика приема, но най-важното било лекарството Резохин. Иначе нямало да назовава конкретни медикаменти. И изобщо, знайни и незнайни сайтове бълват каква ли не информация. За друго не знам, но поне тази криза ясно показва колко е опасен този достъп до всякакви информации.

# 16 956
Прииждащите от чужбина не са чумави или прокажени, че да ги "хвърлят" някъде в изолация... Достатъчно е да стоят у дома.

Принципно съм съгласна, но затова се изисква самодисциплина и отговорност, които уви, липсват у много хора..

# 16 957
Аз да се върна на противогрипните ваксини, защото и аз,и детето имаме. В изследванията пишеше само, че ваксните увеличават евентуално шанса да се заразиш, нямаше връзка с усложнения. Това е все тая, короната заразява 9 от10. Та реално какво значение има с или без грипна ваксина?

# 16 958
  • Bulgaria
Не е ли странно толкова заразен вирус, а жената на ски учителя, жената на Домусчиев, жената на принц Чарлз незаразени. Да не би да имат + проба след време, а - да е измамна? Не е реално да се заразяваме чрез повърхности дори, а други да не ги хваща. Има нещо, защо не го помислят, изследват, знам ли...

Жената на Домусчиев с двустранна пневмония, но с отрицателен резултат. Не знам, докато не минат поне 14-17 дни не може да се каже дали не са се заразили. Явно и отрицателния тест нищо не означава.

# 16 959
  • София
Жената на Домусчиев е с коронавирус, генерала го каза, просто тестът и е отрицателен, защото и този тест не е 100%, но има по-тежка пневмония от него.
Иначе е възможно да има хора, които да не се заразяват по някаква причина, но засега не съм чела да говорят за това. По-скоро за атипично боледуване.

# 16 960
  • София
Ох, три антибиотика приема, но най-важното било лекарството Резохин. Иначе нямало да назовава конкретни медикаменти. И изобщо, знайни и незнайни сайтове бълват каква ли не информация. За друго не знам, но поне тази криза ясно показва колко е опасен този достъп до всякакви информации.

Той самият го каза в телефонно интервю по някоя от телевизиите. Не е измислица на сайта.

# 16 961

Не става въпрос за човечност, а за разумност. Не може всяка държава да затваря граници, ние да приемаме всеки ден десетки хиляди хора, а в същото време да стоим залостени в домовете си, да не срещнем зараза.
И къде трябва да отидат тези хора тогава?
Където са били до този момент. До отшумяване на карантината. Вече от месец се тръби, който е пожелал се е върнал, не е ли така? И без това имаме стотици хиляди досега брали ягоди в ОК без осигуровки, сега се тръскат на нашата здравна система с вируса. Дали е добре за всички?

# 16 962
Какъв беше този въпрос на брифинга за хоро в Кауфланд и за 100 човека в Лидъл......Дали наистина големите вериги си позволяват подобно поведение в условията на извънредно положение.
Днес отново гледах парка срещу нас - ами няма да ви излъжа, имаше хора. Не бяха колкото миналата събота, но имаше. Дори в момента има.

# 16 963
Жената на Домусчиев е с коронавирус, генерала го каза, просто тестът и е отрицателен, защото и този тест не е 100%, но има по-тежка пневмония от него.
Иначе е възможно да има хора, които да не се заразяват по някаква причина, но засега не съм чела да говорят за това. По-скоро за атипично боледуване.
Сигурно ли е за жена му,  че е с корона? И аз разбрах, че е с пневмония, за децата също, но им били отр. Резултатите. Вече съвсем се омотах...

# 16 964

По принцип, китайците, препоръчват, карантината за жени да е 21 дена, не 14. Явно по-късно при жените се засича вируса.

Общи условия

Активация на акаунт