COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 091
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 935
Не знам защо Ива Николова от ПИК не я сложат под карантина, за да отъвре всички от присъствието си

Днес слизах до центъра, за да дам маски на сестра си. Видяхме се за няколко минута, но навсякъде хора си щъкат, без маски, без  ръкавици. Ако не се затегнат мерките, лошо ни се пише
Маска, ако просто си излезнал на улицата не ти трябва. На улицата коронавирус не можеш да хванеш, стига да не се буташ в някой.

# 16 936
  • Bulgaria
Не знам как ги мислят нещата, но с този непрестанен наплив от прибиращи се просто няма какво да се случи и няма как да ни се размине. Сигурно тестват 1/50 от хората със симптоми. И е нормално повечето да са от София, защото там хората сами може да се тестват. Да му мислим ние в провинцията.
Това ме изненада, за продължаващо прибиране на десетки хиляди българи от други държави. Известно е, че много българи са навън, но защо точно сега решиха всички вкупом да се прибират!

Другите държави обявиха краен срок, в който хората могат да се приберат и който се прибере - прибере. А ние пращаме самолети да ги събираме от цял свят. Преливаме от пусто в празно.

# 16 937
Прииждащите от чужбина не са чумави или прокажени, че да ги "хвърлят" някъде в изолация... Достатъчно е да стоят у дома.

# 16 938
  • София
Явно темата се чете от журналистите или те самите са се сетили да питат. Зададе се въпросът защо прииждащите от чужбина не се карантинират някъде....
Отговорът беше, защото няма къде......
Защото не сме тоталитарна държава, а не защото няма къде. Наистина, питам се част от пишещите тук тези възгледи къде ги развихте, кой ги възпита у вас?!

# 16 939
Прииждащите от чужбина не са чумави или прокажени, че да ги "хвърлят" някъде в изолация... Достатъчно е да стоят у дома.

Както се вижда, не е достатъчно....

Показателен е примерът със заразената госпожа от Карлово.

Не са чумави, заразни са...с вирус, за който няма лечение.

# 16 940
  • Bulgaria

Ако беше достатъчно нямаше да сме на това дередже и нямаше да има стотици досъдебни производства за неспазена карантина. Самият факт, че този човек, за да се прибере се среща с хора, семейството му пазарува, ако не и самият той - въобще всичко е безмислено.

# 16 941
Кой се очаква да иэдава такива декларации в случай ,че се удобри тая мярка?

# 16 942
  • на пистата
https://statii.troyan21.com/2020/03/blog-post_36.html?m=1
Разказ за заразения Ски учител.

# 16 943
Скрит текст:
Не знам как ги мислят нещата, но с този непрестанен наплив от прибиращи се просто няма какво да се случи и няма как да ни се размине. Сигурно тестват 1/50 от хората със симптоми. И е нормално повечето да са от София, защото там хората сами може да се тестват. Да му мислим ние в провинцията.
Това ме изненада, за продължаващо прибиране на десетки хиляди българи от други държави. Известно е, че много българи са навън, но защо точно сега решиха всички вкупом да се прибират!

Другите държави обявиха краен срок, в който хората могат да се приберат и който се прибере - прибере. А ние пращаме самолети да ги събираме от цял свят. Преливаме от пусто в празно.
Разбирам, но това десетки хиляди ме стресира. То близо половината с българско гражданство са навън и предполагам с нестабилно /не знам как да го формулирам/ пребиваване. Хора, които от години са навън, работят и имат някаква сигурност там, не се прибират.

# 16 944
От 274 теста днес - 15 положителни.
Защо улавяме толкова малко положителни, при положение, че изследват високо рискови случаи? 🤔
Обнадеждаващо ли е, или говори за некадърно вземане на проби? 🤔
И какво беше това, че в Пловдив НЕ ИСКАТ да взимат проби? 🤔

# 16 945

Ако беше достатъчно нямаше да сме на това дередже и нямаше да има стотици досъдебни производства за неспазена карантина. Самият факт, че този човек, за да се прибере се среща с хора, семейството му пазарува, ако не и самият той - въобще всичко е безмислено.
Не става въпрос за човечност, а за разумност. Не може всяка държава да затваря граници, ние да приемаме всеки ден десетки хиляди хора, а в същото време да стоим залостени в домовете си, да не срещнем зараза. То излиза, че от пусто в празно са всички мерки в такъв случай, за локдаун между градовете може, между държави не. Разбирам, че въпросът е политически до голяма степен, но не се ли разбра, че повечето хора, които с основателна причина са били в чужбина до този момент за намерили начин да се приберат, непонятно ми е във време на пандемия такива потоци от хора да преминават граници в момента.

# 16 946
Няма нужда от центрове за хиляди хора и такива неща, да не говорим, че е нереалистично да се построи и управлява нещо такова, без да се изроди в нещо по-лошо.
Да вземем пример от Полша. Приложение на телефона + телефона включен през цялото време. Полицията звъни от време навреме изненадващо да проверява и трябва да изпратиш селфи, освен това телефонът показва къде се намираш в този момент.
Да, направо си е като Биг Брадър, но какъв друг избор и алтернатива имаме реално? За да може всички останали да сме спокойни и да фунционира обществото, тези хора ще трябва временно да изтърпят дискомфорта на карантината. След това и те ще са свободни хора.

# 16 947

Ако беше достатъчно нямаше да сме на това дередже....
На какво дередже сме? 300 болни на около 6 000 000? Или дори да са 10 - 100 пъти повече, т. е. 3000 - 30000? Нали никой не очаква да се разминем с Нула заразени?

# 16 948
От 274 теста днес - 15 положителни.
Защо улавяме толкова малко положителни, при положение, че изследват високо рискови случаи? 🤔
Обнадеждаващо ли е, или говори за некадърно вземане на проби? 🤔
И какво беше това, че в Пловдив НЕ ИСКАТ да взимат проби? 🤔

И мен това за Пловдив ме притесни, че съм в областта. Каза, че не тестват достатъчно.
Шефа на Пирогов, по нова тв, каза, че и въздуха е заразен.

# 16 949
  • Варна

Не става въпрос за човечност, а за разумност. Не може всяка държава да затваря граници, ние да приемаме всеки ден десетки хиляди хора, а в същото време да стоим залостени в домовете си, да не срещнем зараза.
И къде трябва да отидат тези хора тогава?

Общи условия

Активация на акаунт