COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 680
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 055
Не е забранено тук да се отварят прозорците. Според мен в Китай е било забранено, заради дезинфекцията.

# 17 056
  • София
Не че нещо, но аз намирам известна разлика между "вирусът е във въздуха, не ходете навън" и "възможно е някой да се е заразил през климатичната система". Малко на лъжливото овчарче отиват нещата с всеки изминал ден.

Но пък здравната система доста си отдъхна, няма спор. Хиляди бременни, деца под 1 година, хора с всякакви заболявания НЕ СЪЩЕСТВУВАТ. Ще има пари за лечение на гастарбайтери, спокойно. Дано останат до изборите, да се реваншират.

# 17 057
Да се заразиш от въздуха отвън и без директен контакт според мен граничи с научна фантастика. Застоял въздух в помещение да, както и ако един и същи въздух се върти в някаква инсталация, но навън обемите въздух са огромни, освен това не са неподвижни, така че колкото и да кашля някой, това е като капка в океан.
Тези респираторни инфекции най-често се разпространяват при близък контакт в затворени помещения.
Относно заразността, да заразен е, но не го изкарвайте по-заразен от морбили, едва ли не. Чак толкова заразен не е. Фактът, че все пак може да бъде спрян, е доказателство за това, основен проблем са хората с леки или без симптоми. Затова ако те бъдат осветени чрез тестове и ако се следват болни, контактни и веригите на разпространение този вирус може да бъде поставен  под контрол. Трудоемко, но доказано възможно.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 19:20 от LillyM

# 17 058
Пътуващ от Испания има положителен тест в немска болница. Въпреки това се връща в България. Редно ли е?

И германците го пуснали да си ходи по живо по здраво? Сигурно защото  е излетял от място с крилата си и не се е налагало да минава покрай хора и да ползва транспорт. 🤣

Как ви раждат главите такива чудесии?

Да това днес го съобщиха по тв.
Не разбрах защо се е наложило да му правят тест в Германия, но продължавайки към България бил получил телефонно обаждане  че теста му е положителен.
Съжалявам само че не помня кой го разказа случая. Дали не беше Кантарджиев в Събуди се.

# 17 059
Италия: +5,217(97,689) случая
+756(10,779) смъртни случая.

Това е намаляване, нали така? Но да не бързаме да се радваме все още, защото през уикенда може да не съобщават всички случаи. Дай боже да тръгнат надолу (новите случаи на заразени ни интересуват).

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 19:31 от LillyM

# 17 060
За мен е по интересно следното от статията - Тестът е положителен за IgG, но отрицателни за IgM, при хора, които са преболедували инфекцията с коронавирус и са създали траен имунитет. Те не са заразни за останалите и не могат да се заразят отново, поради което не се нуждаят нито предпазни средства, нито се налага каквито и да е ограничения в придвижването им. Те вече са част от стадния имунитет.
Тези с имунитета,  кога и как ще ги разберем от статистиките?
IgM са т. нар. антитела, които се появяват в определен етап от заразяването, като отговор на организма и после остават като имунитет /много грубо обяснено/.
По отношение на имунитета и възможността за повторна заразяване на преболедувал човек, няма единно мнение. Дори днес на брифинга, генерала, отказа да отговори ясно на този въпрос. Предполага се, че има имунитет след боледуване.
Четох, че в Китай, хора преболедували имат антитела, но имат и вирус. Същите нямат симптоматика за заболяване и не са заразни. /не твърдя, че е вярно, просто написано/
Колкото и да ни се иска, на този етап не вярвам да може да се дадат категорични отговори.
Лично аз приемам скептично всичко, което е многообещаващо или крайно апокалиптично.

Имунитета от статистиките да се разбере дали го има или го няма, първо трябва да има достатъчно излекувани хора /независимо дали са били хоспитализирани или са го изкарали у дома или на крак/. После не знам как ще докажат, че тези хора няма да се заразят повторно.

# 17 061
Що се отнася за пробите за коронавирус, те се взимат от носен секрет (ама бая надълбоко, имаш чувството, че ти бъркат в мозъка), като цяло една доста неприятна процедура. Според мен се изпълняват по правилата. Така ми взеха 2те проби за коронавирус. И за грипа ми взеха по същия начин,той се оказа положителен.

# 17 062
  • София
Тук има обяснение за лабораторните изследванията за диагностициране на COVID-19. На мен ми беше много полезно.

http://cibalab.com/wp/%d0%bb%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%82 … 0%b8%d1%86%d0%b8/

# 17 063
# 17 064
  • Пловдив
Кой и кога доказа, че се предава чрез фекалии и урина? Предава се по въздушно-капков път. Това е доказано.
Кой каза, че се създава траен имунитет?
За 3 месеца нищо не може да се докаже, не само за имунитет, а и за трайни увреждания.
След като има хора, които не са се заразили в Китай, значи и аз имам шанс да се опазя. Но трябва и другите да се пазят. Аз пазя тях, те пазят мен.

# 17 065
  • Варна
Италия: +5,217(97,689) случая
+756(10,779) смъртни случая.

Това е намаляване, нали така? Но да не бързаме да се радваме все още, защото през уикенда може да не съобщават всички случаи. Дай боже да тръгнат надолу (новите случаи на запазени ни интересуват).
И днес конкретно тези резултати са за 23 часа, заради смяна на времето.
А досега за 24.

# 17 066
  • Под сянката на разлистените кактуси
Нали до 3 часа виреел във въздуха?
До три часа издърна на UV ЛЪЧИТЕ иначе  на практика не умира
За ваше добро ви казвам - настройте се психически да изкарате вируса.Няма дори теоретичен шанс да му зе изплъзнете. Рано или късно ще попаднете в лапите му. Доказаха че се предава чрез екскрементите и чрез урината, доказаха изключителната му вирулентност и възможността да атакува през вентилационни системи , отдушници на бани, климатични системи. Доказаха възможността му да живее с дни върху опаковките на всичко що се сетите, да се задържа от турболенцията на въздуха в закрити пространства както и в открити.
Лечение няма.Няма и да има.И не само за тоя вирус а по принцип и за всички вируси.Нито за СПИНа, нито за хепатита и т.н...Така че имаме три варианта :
1.Да се надяваме че сме го минали
2.Да се надяваме че ще го минем леко.
3.Да се надяваме че ще минем метър .
За да стане това имунната ни система трябва да е в оптимална кондиция.А за да е в оптимална кондиция  трябва духът ни да е на високо ниво. Паниката, стреса и депресията е доказано че отслабват силата на имунната система в пъти !
И понеже съм минала през ада на вирусните и бактериални пневмонии  апела ми към лекарите и щаба е - кажете ни, при условие че се почувстваме на финалната права, кой антибиотик да започнем.Защото почти е сигурно, че ако се стигне до усложнение и се влошим, значи развиваме вече и бактериална пневмония.
Разбрахме че интубирането води до смърт, разбрахме че е безсмсилено да се обаждаме на когото и да било, разбрахме че ще ни оставите във фургона или въобще няма да ни се обърне внимание както мога да дам примери от нета, и то достоверни.
Затова ни кажете кой антибиотик е най подходящ в случая, Домусчиев му каза името , с него е излекуван, но сега не си го спомням.
Целия този ферман съм го написала с пояснението - хора, в никакъв случаи не пиите  антибиотик без да са налице симптоми на пневмония.Ще си вкарате тежък автогол. То и с антибиотика пак може да си го вкарате, както се случи и на мен, понеже нямате посявка и антибиограма за резистентност, но все пак е по добре отколкото без него когато вече сте в тежко състояние.

Е това не е вярно, лекарства за хепатит има няколко

# 17 067
  • На остров
Ли Лу относно броя на тестовете няколко поста преди твоя публикувах линк от Шведската здравна агенция, където пише колко теста са направени до момента общо и колко са направени през последните три седмици. Ако не можеш да го намериш ще ти пратя на лични да не се повтарям тук.

Гимназиите и университетите са на дистанционно обучение, основните училища до 9 кл вкл и детските градини работят.  Много хора работят от вкъщи и са се самоизолирали.

Възрастните хора се препоръчва да се разхождат сред природата, но да избягват магазини и да не се срещат с роднините и други групи хора. Ако има нуждат от пазар има много групи за съдействие или в някой случаи общините помагат също.

За всички болни независимо дали е Корона или настинка се препоръчва да си останат вкъщи минимум два дни след изчезването на всички симптоми.
Шведите като цяло спазват дистанция при нормални условия, а сега още повече се набляга на това и на самоотговорност.

Шведските посолства активно работят за да приберат всички шведски граждани желаещи да се приберат. Днес се очаква самолет от Перу. В момента има около 40 000 шведски граждани в чужбина.

# 17 068
Област Ломбардия:
+1592 днес
+2117 вчера
+2409 онзи ден

Дано!

# 17 069
  • Варна
Що се отнася за пробите за коронавирус, те се взимат от носен секрет (ама бая надълбоко, имаш чувството, че ти бъркат в мозъка), като цяло една доста неприятна процедура. Според мен се изпълняват по правилата. Така ми взеха 2те проби за коронавирус. И за грипа ми взеха по същия начин,той се оказа положителен.

Ти вече добре ли си ? Оправи ли се от другия грип ?

Общи условия

Активация на акаунт