COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 927
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 995
Мъжът на 37, интубиран в Света Анна, ми е познат. Доколкото разбирам е доста зле, за придружаващо заболяване знам само, че е с изваден далак, ако това има отношение. Явно всичко има 😞

# 16 996
Обобщение за придружаващите заболявания при починалите от КВ от министерството на здравеопазването на Италия

https://www.lastampa.it/cronaca/2020/03/29/news/coronavisus-ecco … ittime-1.38652664

# 16 997
Скрит текст:
Аз приветствам следващата мярка, която се подготвя за движение с декларация и вътре  в града.
Освен възрастните хора, работещите хора в момента трябва да бъдат пазени.
Разумно, ще прилагат ли такава мярка?

Защо, не?
 В Казанлък гетото го заградиха да има един изход.
Днес даваха, че в Мъглиж вземат мерки.
Столипиново им обособиха пункт.
Така трябва, доволни сме.
Понеже района и контингента ми е познат, вярвайте няма друг начин. Нека упрекват, че това са крайни мерки, тоталитарни и не знам още какви. Това е начина тези хора да бъдат ограничени.

# 16 998
  • Bulgaria
Мъжът на 37, интубиран в Света Анна, ми е познат. Доколкото разбирам е доста зле, за придружаващо заболяване знам само, че е с изваден далак, ако това има отношение. Явно всичко има 😞

Стискам палци да успее да се пребори! Млад човек е и има шанс! Hands Fist

# 16 999
Не , че оспорвам вероятността да умират и млади, ама голямо въртене- вчера една песен, днес друга
Ситуацията се мени. Ако вече има различни данни, пак ли трябва да си държи на своето, дори да знае, че вече не е вярно?

Не, естествено. Друг ми беше умисълът, че целят да наплашат и младите, с оглед дисциплина и спаэване на карантината. Няма лошо , ама можеше по-обрано. Иначе принципно симпатиэирам на генерала.

# 17 000
Пътуващ от Испания има положителен тест в немска болница. Въпреки това се връща в България. Редно ли е?

И германците го пуснали да си ходи по живо по здраво? Сигурно защото  е излетял от място с крилата си и не се е налагало да минава покрай хора и да ползва транспорт. 🤣

Как ви раждат главите такива чудесии?

# 17 001
Далака е фабриката за имунни клетки на организма. Без него нямаш имунитет.

# 17 002
  • В офиса
Генералът въртеше плочата, че грип Б е по-тежък. Все пак достойно е, когато осъзнаеш грешката си, да се коригираш, а не сляпо и упорито да повтаряш едно и също. Вирусът е нов. Китайците поскриха доста. Да, данните от Италия са че все повече млади хора умират. Просто възрастните ги покосява веднага и веднага стават критични, а организмът на младите се бори по-дълго. Коварното на вируса е, че можеш да се почувстваш добре за няколко дни и после се влошаваш изведнъж.
Хем знам, че рано или късно ще го изкараме, хем искам да е по-късно, за да се знае много повече за вируса, лечението и страничните ефекти. Това е смисълът на стоенето вкъщи, освен да не рухне здравната система. Което вече го виждаме и тук, де, не се обръща внимание на болни от “прости” болести, ЛЛ са в отпуск, дефакто вече сме без нормално здравеопазване. Но освен това смисълът на изолацията е да даде повече време на учените за изследване на вируса и лекарства.

# 17 003
Колко интубирани има в момента, знае ли се? "Добре" я подкарахме.

# 17 004
Колко интубирани има в момента, знае ли се? "Добре" я подкарахме.

11 , ако не се лъжа

# 17 005
Защо фактът, че толкова много политици и известни личности се разболяха да означава, че вирусът страшно много се е разпространил, че да ги засегне и тях? В обществото те могат да стоят високо и да изглеждат недосегаеми, но от гледна точка на вируса те са най-лесните за достигане, защото са много мобилни, много пътуват и се срещат с много хора. Един беден човечец в някое забутано село, който ходи само до магазина и не е чувал за ски във Франция, има по-малък шанс да е сред първите заразени. Именно затова първият случай у нас с пенсионерката в Габрово беше малко шокиращ, а и до ден днешен няма обяснение какъв точно е случая там.

# 17 006
Скоро ще излизаме и в града си с декларации https://www.flagman.bg/article/210945

# 17 007
Сред първите му е малък шансът да се зарази, но в настоящия момент шансът навсякъде е еднакъв за всички.

# 17 008
  • София
Жената на Домусчиев е с коронавирус, генерала го каза, просто тестът и е отрицателен, защото и този тест не е 100%, но има по-тежка пневмония от него.
Иначе е възможно да има хора, които да не се заразяват по някаква причина, но засега не съм чела да говорят за това. По-скоро за атипично боледуване.
Сигурно ли е за жена му,  че е с корона? И аз разбрах, че е с пневмония, за децата също, но им били отр. Резултатите. Вече съвсем се омотах...

А техните пневмонии откъде мислиш са се пръкнали? Явно е, че тестовете не дават 100% верни резултати. А мисля, че си спомням и нещо друго от началото на епидемията в Китай, а именно, че пробите ти може да са отрицателни в инкубационния период. Тоест, всички тези контактни лица с отрицателни проби може да цъфнат до две седмици.

# 17 009
  • В офиса
Всъщност пробите, взети от лигавицата на устата, са отрицателни, ако вирусът е слязъл надолу. За тези случаи трябва да изследват храчка.

Общи условия

Активация на акаунт