COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 765
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 445
Короната изкара полицията по улиците,не знаех,че има толкова много полицаи, някак си щеше да е добре и в мирно време да ги виждаме така в общността.

# 17 446
  • София
Живея в район Оборище, район с доста магазини, заведения и др. подобни обществени места. Излизам рядко, по необходимост, спазвам всички препоръки. Не разбирам обаче каква е логиката да е забранен за разходка парка/говоря за разходка, без седене, без събиране на хора/, а да работят магазини за дрехи, обувки, фризьорски салони? Църквите също са отворени и се извършват богослужения, те как така са извън всякакви правила и закони?
Видях фризьорки и продавачки, които са излезли пред салона или магазина, смъкнали да маската и пафкат цигарки, държейни ги с ръце с ръкавици?! Абсолютно безсмислени са и маските и ръкавиците в този случай.

# 17 447
Благодаря на всички които ми отговориха!
До въпросът защо ходя до големите хипермаркети - в къщи се пазарува веднъж на две седмици за две домакинства - моето и на свекърва ми. Ако отида до малкият магазин това означава и повече пари изхарчени от моя страна, и липса на храни след пазаруване в магазина. Малкото магазинче е за спешни покупки през седмицата.  Пречи навирането в мен на непознати,  а не че нямат маски.
Някой попита за положението в Пловдив, но не намирам постта... Тук мин.петък имаше спор между областният управител и ген. Мутавчийски. Според областният всички магазини могат да работят, стига да си имат отделен вход, а не се намират в една сграда. (кой пък ще излезе да пазарува дрехи и обувки?!)
Според ген. М. могат само хранителни, аптеки и дрогерии.
Освен това гонките в  града не са спрели, защото се събудих към пет от свистящи гуми. На паркинга на К. Тракия в единият край имаше тумба младежи с коли. Sad Как не спряха не знам.

# 17 448
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И аз днес ходих до кварталния хипермаркет да зареждам храна за 2 седмици..всеки път като ходя и после съм под стрес да не съм лепнала вируса - Т меря,симптоми търся,а уж се пазя и дезинфектанта все в ръцете ми.
Писна ми да живеем в страх и паника дали/кога/как ще е ако се заразим..до гуша ми дойде наистина,не стоянето вкъщи(обожавам да си стоя у дома със седмици да не изляза),от това "преперене" ми писна.
Да не хвана нещо,да не заразя децата,пък тук да не пипам,пък там да не отговарям като ме питат.Пък този се изкашлял,пък онзи кихнал и вече настръхваме "Корона!"
Деня ми минава в четене на новините(все лоши) и пиене на една шепа витамини.Егати живота!

# 17 449
Короната изкара полицията по улиците,не знаех,че има толкова много полицаи, някак си щеше да е добре и в мирно време да ги виждаме така в общността.
Надявам се, това е шега... Simple Smile       Относно новините :ами, просто е, спрете да ги следите. Каквото има да става, така или иначе ще стане, без значение дали сте информирани за него или не. За съжаление, знанието все още не отменя събития.

# 17 450
И на мен ми писна да следя новините, но забраните и ограниченията се обявяват толкова некадърно, менят се и се  дописват през 5 минути и ако не искаш да те глобят , за тва че си излезнал да си изхвърлиш боклука, е добре да следиш.

# 17 451
Хора, който вас може да Дари Кръв, моля да го направи!
Вчера МП отиде да дари. Има железни правила и всички мерки се спазват. Разказа, че има недостиг на кръвни банки. Аз приемам лекарства и не съм подходяща, но всеки който е здрав, да направи този жест. Така ще си помогнем Simple Smile

# 17 452
Хора, който вас може да Дари Кръв, моля да го направи!
Вчера МП отиде да дари. Има железни правила и всички мерки се спазват. Разказа, че има недостиг на кръвни банки. Аз приемам лекарства и не съм подходяща, но всеки който е здрав, да направи този жест. Така ще си помогнем Simple Smile
Вчера бяхме с ММ.
В Пловдив кръвния център работи през почивните дни заради Covid с намалено работно време 10-14. Което малко не ми се връзва с призива дарявайте... та бая си почакахме преди да отворят. ииии по-малко хора обслужват със сигурност, с намалено работно време, как да не намалеят донорите - те нямат и капацитета да ги поемат така - вместо общо на 6 легла - "работят" само 2.
Иначе пускат по 2ма само, дават дезинфектант, всички изчакват навън, докторките са добре екипирани с шлемове дори Simple Smile

# 17 453
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И на мен ми писна да следя новините, но забраните и ограниченията се обявяват толкова некадърно, менят се и се  дописват през 5 минути и ако не искаш да те глобят , за тва че си излезнал да си изхвърлиш боклука, е добре да следиш.

Живея в Щатите и в нашия щат няма ограничения да излизаш,но повечето бизнеси(не толкова важните - фитнеси,фризьорски салони,салона ми за маникюр,сладкарници ей такива..) са затворени,включително и плажовете ни.Досадно стана вече с тази пандемия и живота на пауза.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 08:59 от Adoralova

# 17 454
  • София
В Ухан са ги затворили тотално и буквално за повече от два месеца. Никой не е напускал жилището си, армията им е подхвърляла някаква храна пред вратите и толкова. Заподозрени, че са заразени са били в халета и зали заключени. Гледах преди 10-тина дни репортажи по Евронюз и други чужди канали, за разхлабването на мерките. Местен партиен лидер трябвало да направи визита за отпразнуване на победата и от прозорците са крещели, замервали са го с предмети, затова при следващата височайша визита, вече на приемиера, която е заснета и излъчена по международния видеообмен, на всички е било забранено да отварят прозорците. Избрали са определени жители да махат щастливо от балконите, а вътре в жилището по-назад стои по един войник с автомат, за да е сигурно, че няма да се случи нищо грозно.

И естетвено, че са лъгали и за смъртност, и за лекото протичане при младите. Това го казват американците, но не само. То се вижда с просто око. Освен всичко останало, китайците изобщо нямаше и да кажат, че има проблем с нова зараза ако не беше техен лекар, който пусна видео в ютюб нелегално. Мисля, че после самият той почина от коронавирус.

Огромна грешка е и на правителствата в Европа и по света, че се оляха да омаловажават и да успокояват населението, да обясняват, че няма нищо, всичко е точно, само старите за застрашени, ниска смъртност и прочее. У нас също се говореха откровени лъжи, но доста по-малко и за малко.

А локдаун ще има и у нас, няма начин. Не, че сме Ганьо, просто навсякъде е трудно на хората да асимилират невъобразимото, да приемат, че всичко се е променило толкова много и толкова рязко. Светът стана като детска градина, няма как и у нас да не стане, но пак сме малко по-съвестни и повече си треперим за здравето. Имаме добрия късмет в лошата ни история, че поне не сме толкова разглезени от прекрасен живот поколения наред, колкото са на запад. Ще се справим, мисля.

# 17 455
Не разбирам какъв е проблема за 1 месец всички да носим маски. При нас го обявиха като задължителна мярка и всички си набавиха - шиха си сами, имаше дарения от шивашки фирми, НПО се обединиха и разпространиха. Всеки ходи с маска, дори бездомниците. Глобите са реални.
Носенето на маски предпазва от разпръскване на заразата във въздуха и съответно вдишването, повече ограничители - по-малко шанс да се заразиме. Освен това тотално спира пипането на лицето, носа и устата. Колко по-спокойни ще сте и вие ако знаете, че в хранителния магазин никой не е ходил или пипал опаковките без маска и съответно няма секрети полепени по лентата за стоки, по стъклото отделящо вас от фармацефта.

# 17 456
354 вече в България .

127 в Болница ,

13 интубирани .

# 17 457
Гледах интервюто сутринта с учителя по ски.На четвърти антибиотик е в момента.Така и предполагах, и още вчера в този си пост го написах какво трябва да се направи https://bg-mam.ma/p/1189333/40463004  .Сега пускам на НОВА , Пламен Димитров главния хрантутник на страната разпределя и казва кой какви пари трябва да получава и кой не, панически превключвам на бтв и гледам Андрей Слабаков от Брюксел и той разпределя едни пари. Викам си дай да мина и покрай БГМама да се довърша окончателно, и да излизам.Щото вируса няма да ме умори но медиите със сигурност ще го направят

# 17 458
В Ухан са ги затворили тотално и буквално за повече от два месеца. Никой не е напускал жилището си, армията им е подхвърляла някаква храна пред вратите и толкова. Заподозрени, че са заразени са били в халета и зали заключени. Гледах преди 10-тина дни репортажи по Евронюз и други чужди канали, за разхлабването на мерките. Местен партиен лидер трябвало да направи визита за отпразнуване на победата и от прозорците са крещели, замервали са го с предмети, затова при следващата височайша визита, вече на приемиера, която е заснета и излъчена по международния видеообмен, на всички е било забранено да отварят прозорците. Избрали са определени жители да махат щастливо от балконите, а вътре в жилището по-назад стои по един войник с автомат, за да е сигурно, че няма да се случи нищо грозно.

И естетвено, че са лъгали и за смъртност, и за лекото протичане при младите. Това го казват американците, но не само. То се вижда с просто око. Освен всичко останало, китайците изобщо нямаше и да кажат, че има проблем с нова зараза ако не беше техен лекар, който пусна видео в ютюб нелегално. Мисля, че после самият той почина от коронавирус.

Огромна грешка е и на правителствата в Европа и по света, че се оляха да омаловажават и да успокояват населението, да обясняват, че няма нищо, всичко е точно, само старите за застрашени, ниска смъртност и прочее. У нас също се говореха откровени лъжи, но доста по-малко и за малко.

А локдаун ще има и у нас, няма начин. Не, че сме Ганьо, просто навсякъде е трудно на хората да асимилират невъобразимото, да приемат, че всичко се е променило толкова много и толкова рязко. Светът стана като детска градина, няма как и у нас да не стане, но пак сме малко по-съвестни и повече си треперим за здравето. Имаме добрия късмет в лошата ни история, че поне не сме толкова разглезени от прекрасен живот поколения наред, колкото са на запад. Ще се справим, мисля.
Ами, ето такива новини са абсолютно излишни и безпредметни. Съответно, не си ги причинявам. Забрани и ограничения  се обновяват и тук, има закована тема. За да се информирам, не е нужно да "броя" заразените и починалите на всеки час за всяка точка на планетата.

# 17 459
Дори процентуално не съответства. В Германия е над 15% от дохода за най-обикновената застраховка. За частни пациенти няма да обяснявам.

Мисля, че минималната здравна застраховка в Германия е нещо от сорта на 180 Евро, важи и за безработни и за самоосигуряващи се с много ниски доходи. Не покрива болнични естествено. Тоест ако я нямаш и се случи нещо - ще ти помогнат, но после ти се ще да си я имал или да не ти бяха помагали.

14,6% са всички задължителни здравни застраховки в Германия, половината се плаща от работодателя, като той плаща и допълнително 1,1%. Отделно пфлегеферсихерунг, която е пак вид здравна за след пенсия или неработоспособност и е 3,8% мисля. Минималната здравна е 180 евро и я дължи всеки с адресна регистрация в Германия от момента на регистрацията. Хубавото е, че неработещ съпруг се закача без проблем и със същите права към застраховката на съпруга си. Децата докато учат също. Тях държавата не ги осигурява.

Общи условия

Активация на акаунт