COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 051
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 670
  • MI
Е то е близко до ума, че проблем има, няма нужда от тайни доклади. Rolling Eyes Проблемът е много голям за работилите на черно или по нещо от време на време, както и за съвсем малки дейности. За тези с нает персонал има касата интеграционе, разшириха и за най-малките, за свободните професии също направиха помощи, но какво правят тези, които и преди да били най-зле и са били в сивия сектор или е имал малко магазинче, в което работи сам? Затова сега има нещо като купони за храна, в Неапол започнаха хората да правят спеза соспеза, като кафето което плащаш за който няма пари, но торба с храна, на ниво община също има инициативи. Но това са временни решения. И това ще е проблем почти навсякъде, не само в Италия. Затова е и цялата караница с ЕС за начина на финансиране с еврофондове. Но тук се реши че някой иска да краде от България. Която първа ще има нужда от такова финансиране, но явно предпочитат в замяна да им пратят тройката много хора.

# 17 671
За две седмици да свършат парите, това не говори добре.

Две в едно, 13 са дадени като критични.
Колко са интубирани, не е ясно.
Но интубираните досега, починаха.

# 17 672
Никой не се бунтува официално.
Обаче тук си говорим и изказваме мнения за ситуацията, не може ли?
Аз генерала не го уча, но това не променя факта, че говори много неща единствено с цел сплашване на народа.

Да той генерала цял живот е мечтал  да дойде ден, че да почне да сплашва, въпреки че сам не вярва в причината за страх.
Няма значение дали генерала го е страх или не...Той казва това, което му наредят да плещи ....
Във всякакви такива ситуации, винаги има 1-2 на "предната фронтова линия", които свеждат до знанието на народа това, което им наредят тези "зад кадър".
И естествено, отнасят негативите и псувните.

Впечатлена съм от това което плещите вие.
Може би сте на нивото на генерала по образование, опит, ценз.
Или просто си ви е яд на целия свят.

# 17 673
Ами нека си го представим. Понеже никой не вярва на никого, правителствата подават оставки и настава анархия.
Тогава поне никой няма да ни е виновен, сами ще носим отговорност за себе си, а не да чакаме друг да свърши всичко.
Само не съм убедена, че най-свободомислещите и най-изнежените ще са най-адаптивни.

# 17 674
  • MI
Като няма хляб защо не ядат пасти попитала една кралица преди време. Знаем как приключва историята, нали?

# 17 675
Скрит текст:
Никой не се бунтува официално.
Обаче тук си говорим и изказваме мнения за ситуацията, не може ли?
Аз генерала не го уча, но това не променя факта, че говори много неща единствено с цел сплашване на народа.

Да той генерала цял живот е мечтал  да дойде ден, че да почне да сплашва, въпреки че сам не вярва в причината за страх.
Няма значение дали генерала го е страх или не...Той казва това, което му наредят да плещи ....
Във всякакви такива ситуации, винаги има 1-2 на "предната фронтова линия", които свеждат до знанието на народа това, което им наредят тези "зад кадър".
И естествено, отнасят негативите и псувните.
Впечатлена съм от това което плещите вие.
Може би сте на нивото на генерала по образование, опит, ценз.
Или просто си ви е яд на целия свят.
Не си длъжна да вярваш на всякакви плещения....  Smiley  На генерала те кефят, вярваш на тях.Аз проблем нямам.Никого в нищо не убеждавам....

За две седмици да свършат парите, това не говори добре.
В Италия не са от две седмици...не са ли в карантина от февруари още?

# 17 676
Специално южната част на Италия да са гладни, хайде стига. Килерите им са пълни с зехтин, маслини и прочие.
Ситият на гладния не вярва.
Хубавите поговорки винаги са казвали всичко само с две думи.
Нищо, сега в Италия, скоро и в други държави. Тогава не знам ще има ли тук някой смел да каже на хората, ама как така ви свършиха парите, нямате ли спестявания, килери, запаси?

# 17 677
Виждали сме в Европа глад. Хубаво бунтове- нека се потрошат магазините, да се нарисуват със спрей обществените сгради, да се бием с полицаите....и после какво? Нали трябва да живеем някъде. Няма и месец и започна да се говори за глад, е**ти човечеството.

# 17 678
Виждали сме в Европа глад. Хубаво бунтове- нека се потрошат магазините, да се нарисуват със спрей обществените сгради, да се бием с полицаите....и после какво? Нали трябва да живеем някъде. Няма и месец и започна да се говори за глад, е**ти човечеството.
Вие работите ли? Сама ли плащате сметки? Бюджетен служител ли сте?

# 17 679
  • София
Специално южната част на Италия да са гладни, хайде стига. Килерите им са пълни с зехтин, маслини и прочие.
Нищо, сега в Италия, скоро и в други държави. Тогава не знам ще има ли тук някой смел да каже на хората, ама как така ви свършиха парите, нямате ли спестявания, килери, запаси?

Че те вече го казаха. Някой назад упорито обясняваше, че човек бил ДЛЪЖЕН да има спестявания за 6 месеца. Иначе в България Бойко си бетонира мандат пореден, а в края на 2021 г. любимият генерал-секси става президент и ще има още пет години въздишки. Всичко това под слогана "Ние ви спасихме" - не че някой е спасил някого де...

# 17 680
В Италия не са от две седмици...не са ли в карантина от февруари още?
На 4 март затвориха училищата, от 10 март са в карантина.

# 17 681
Гледам интервюто на Проф. Монтана ри. Този абзатц ми е много познат и ме препраща към бълг. здравеопазване.
"Нашите политици направиха всичко за последните 10 години, за да унищожат италианската медицина. Отделения и цели болници бяха затворени, персоналът беше уволнен. Когато чуя, че в Италия е най-доброто здравеопазване в света, отпускам ръце и не само тях. Това не е вярно!

Бяха закупувани минимални количества оборудване и консумативи. Разходите за здравеопазване бяха съкращавани безпощадно. Плюс огромна корупция. Това, което в нормална страна струва 10 евро, в Италия – 20."

# 17 682
Че те вече го казаха. Някой назад упорито обясняваше, че човек бил ДЛЪЖЕН да има спестявания за 6 месеца. Иначе в България Бойко си бетонира мандат пореден, а в края на 2021 г. любимият генерал-секси става президент и ще има още пет години въздишки. Всичко това под слогана "Ние ви спасихме" - не че някой е спасил някого де...

Аа, сега е още лесно, не е минала еуфорията от мерките и възторгът от светлите ръководители....Joy И парите още не са свършили на повечето.
По-натам пак ще си говорим, след 20-30 април, нежели май.
За мандата ... ноу комент, не знам докога ще се толерира свободата на словото и предпочитам да не рискувам...Close

# 17 683
Предполагам, тези дето са най-"смели" в "Стойте си в къщи!Ако трябва и 12-18 месеца!", са тия, дето са на държавна заплата и в момента заплатата им върви, докато те търкат диваните и гледат сериали.   Smiley
Но, да им дам малко тема за размисъл...
В момента едно поне 50 % от бизнеса в Бг е пълен блокаж.Не работят, съответно няма приходи.Пак съответно, спират да внасят пари в държавната хазна.
А вашите заплати са ОТ държавната хазна.Та, колко време мислите, ще има пари за заплати, щом няма приходи, или те са редуцирани наполовина?Дори повече?
Ще кажете:"отиваме на борсата, за обезщетения!".
Да, ама те и там парите пак от държавната хазна идват.
А тя все повече заприличва на празен съдран чувал.
Не знам да има държава по света, която при блокиран бизнес, да плаща с години заплати, без да види насреща грам работа.Откъде пари?

# 17 684
В Италия се беше разразила болестта преди да затворят.  В Милано стана около 20 февруари..

Общи условия

Активация на акаунт