COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 228
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 820
  • БГ
Ох, тая дума вече стана адски тренди, пак от "генерала ви го говори" Joy.
Аз не разбрах генералът да е ръководил пандемии, нито "кризи от подобен вид", ама карай... Права си, че са излишни подробности.
В Италия ръководителят на щаба им е шефът на Гражданска отбрана. Тук май нямаме такова животно....

Имаме, само че Гражданска отбрана само, че те се ползват при военно положение и бедствия. Не напразно при нас гласуваха извънредно положение , демек има значение на чие подчинение са. Политика..

# 17 821
  • София
Ох, тая дума вече стана адски тренди, пак от "генерала ви го говори" Joy.
Аз не разбрах генералът да е ръководил пандемии, нито "кризи от подобен вид", ама карай... Права си, че са излишни подробности.
В Италия ръководителят на щаба им е шефът на Гражданска отбрана. Тук май нямаме такова животно....
Познавам шеф на българската  Гражданска защита в продължение на 30 години. Полковник.
Мутафчийски е бил в Кербала, в Афганистан...Сигурно това са кризи от подобен вид. Ако се сещаш за хора с повече опит, пък предложи ги. Аз не знаех, че и такъв имаме.
А психопортретите тип, генерала ми го говори, ги запази за съседките. Блогадаря! Не е лично, но не съм тук, за да се сближаваме толкова с останалите потребители.

# 17 822
  • на пъпа на Златията
==
Как се мие дроб?Grinning
==

Ами имаше едни порцеланови  "хисърлъчета" . Още  стои в  ореховия гардероб  на село. Някъде 250 мл .  Купиха ни  едни такива . . 3 пъти на ден след храна се нареждахме като гърненца на едни пейки в Хисаря до чешмата  с вдигащата  пара чешма . Бавно , щото водата топла ,  изпивахме по едно , две  хисарлъче  и на игра . . Имаше и басейн пак с такава воода, та ходехме да се плацикаме .
Ние бяхме от Север до Дунава ,  и отидохме в края на лятото, преди да тръгнем на училище . И като задуха един северен вятър , това ставаше едно време към 3,4 -ти септември , температурите ставаха до 5 градуса на север , а там си бяха 15  градуса .  .  и ние се веехме по копринени  роклички , а ония хора като  наоблякоха дебели фанели , чорапи и ни се чудом чудеха как така ходим голи  и боси .  .  .

# 17 823
  • MI
,Вал, чакай да минат още няколко седмици при вас и пак ще говорим. Много ясно че има Каритас, има програми към общините и т.н., но тук говорим за друго. Ще има да гледаме като се окаже че например няма да има на практика туристи, знаем колко хора живеят покрай туризма навсякъде. Ще видим и колко от най-странните бизнеси ще оцелеят.

Само че аз и вчера го написах - и без карантина нямаше да е по-розово положението, само че с повече мъртви. Като започнат да измират хората защото не са издържали здравните системи такъв туризъм ще разцъфти, че не ми се говори. И по ресторанти и хотели ще ходят, и ще има кой да работи като излязат достатъчно в болничен. Въобще рай би било. Защото към сегашната смъртност трябва да се добавят тези, които сега са в по-тежко състояние и се оправят, както и множество получили например инфаркт или инсулт, за които няма кой да се погрижи.

# 17 824
  • БГ
Момичета, видяли ли сте някъде из градовете ви да мият улиците? Без значение със или без дезинфектант..

# 17 825
  • Другата България
Скрит текст:
Пандемии не е управлявал хер генералът. Гледах му захаросаното интервю от преди време (някой го пусна тук), бил е в Кербала, военен хирург, оперирал ранени.
То такъв човек с опит в пандемии в реално време няма, защото не е имало такива събития в Европа от десетки години.
Аз пак да си кажа казванката, мине се не мине си я казвам, ей така, профилактично:
Да започнат да пускат един по един през 14 дена от карантината районите, прилежащи към градовете Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Враца, Пловдив, София. Така хем в някои области карантината ще продължи по-дълго, хем ще се види има ли или няма грип, хем здравната система няма да изпуши. Ако на някой се виждат много 14 дена, може да са 7 дена, то така или иначе, вече са минали повече от 14 дена от карантината, ако греша, поправете ме.
Всичко написано по-горе няма как да стане по простата причина, че досега никъде, в нито един град на България карантина няма. С изключение на Банско. Всички останали градове са в ИП, но не под карантина. Нито изброените градове са под такава, нито районите към тях. Няма как да продължи по-дълго нещо, което не е започвало изобщо. Минали са 14 дни или повече от началото на извънредното положение, в което цялата държава е. Това не е карантина.

# 17 826
Ако ги направят смс-ите за излизане с цената на синята зона ще напълнят бюджета набързо Joy

# 17 827
Защо изследваме полицаите преди лекарите с бързите тестове.
"Първо, те са в преобладаващ контакт със здраво население. Ако изследваме лекарите, вероятността да се получат по-високи резултати, отколкото в популацията, е голяма, тъй като те са в постоянен контакт с болни хора“, допълни Симидчиев в България" .https://www.lexmedicanews.com/index.php/2020/03/30/zashto-izsled … e-predi-lekarite/
Съгласни ли сте?

Да ги изледват полицаите, особено тези по КППтата дето пипат документите на всички с ръкавици без и каквото се сетиш.
В Пловдив са направени 406 проби до момента, повече от 200 са на медицинския персонал. И накрая резултата има най-много заразени от мед.персонал. Да разбирам ли , че не всичкия мед персонал прилага елементарните мерки - маски, ръкавици, че да има толкова заразени?

Разбирай, че в Пловдив има страшно много заразени, част от тях са заразили медицинския персонал, тъй като са потърсили медицинска помощ , независимо за какво.

# 17 828
  • BG
Защо всички тестове ще се правят в МВР болница?

# 17 829
  • Там,където се събуждам щастлива.

А какви други, освен военни специалисти по кризисна медицина имаме или бихме могли да имаме? Той поне е управлявал подобни ситуации в реални ситуации на реални кризи, военни, но само това имаше преди пандемията, за щастие. Тук е нужна стратегия, за която само лекар или само администратор, не виждам как би бил подготвен.
Няма такава специалност кризисна медицина, има Медицина на бедствените ситуации и Спешна медицина. Не знам коя от двете имаш предвид, но нито една от тях не е свързана с генерали и военни.

Холандските военни от днес са в болниците, за да обръщат хоспитализираните, за да не се налага всичко да е на ръцете на медицинския персонал. Редовно имали подобни обучения, Та им трябвало само инструкция кой къде за десет минути и запретване на ръкави.
Брифингите (един или два пъти в седмицата : в края на деня, се правят или от Министър или от Премиер.). Не дискутирам професионализъм на Генерала. Просто психологически не помага хората да гледат хора в униформи да им казват какво да правят.

# 17 830
  • БГ
Ако ги направят смс-ите за излизане с цената на синята зона ще напълнят бюджета набързо Joy

Може лотария после с номерта да спретнат. Mask

# 17 831
Добре, аз наистина не разбирам тези, които са "ЗА" стоенето в къщи....
Какво очаквате да се случи?Вируса наистина да умре, при липса на "гостоприемници" по улиците?
Какво ще стане, когато ИП падне и хората тръгнат пак на работа, децата на училище?
Предполагам, давате си сметка, че няма как да си стоим по къщите, без работа и доходи, месеци наред, визирам над 1-2 месеца.

Лично твоите доходи с колко точно ще паднат, ако си седнеш на задника за 2 м?
Ами, за да не ми паднат доходите, трябва ти, Иван, Драган,Петкан и т.н., да имате  работа, съответно заплати, за да дойдете  при мен и да си оставите  парите.
Ама като те съкратят, или те пратят на борсата с мижаво обезщетение, дето стига само за хляба с олиото, дето се спрягаха назад, и моя доход пада.Защото не продавам храна...
Логично.
Аз не знам да има абсолютно независим от нищо и никой бизнес....който да си съществува и да носи пари, докато масата хора няма какво да ядат.
.....ама не съм икономист Се пак.

# 17 832
  • София
След тази пандемия аз очаквам технологичен и икономически напредък, не веднага, но след кризата. Така е било и след бубонната чума през 14 век.

Аз се надявам и на възход на културата и изкуството, както е ставало често след кризи.
Специално за България - надявам се, че най-сетне управляващите и обществото ще осъзнаят, че науката е изключително важна, в медицината и образованието е нужно да се инвестира непрекъснато и много.
Надявам се обществото да стане по-малко консуматорско, да избяга от всичко за еднократна употреба, вкл. в духовен и културен план. И най-вече - хората да осъзнаят, че не са по-силни от природата и да се замислят.

# 17 833
Момичета, видяли ли сте някъде из градовете ви да мият улиците? Без значение със или без дезинфектант..

Да, в моя квартал в София поне 2 пъти засичам този месец да мият улиците. Мисля, че и още веднъж минаваха, но дали е било този или миналия месец, не съм сигурна.

# 17 834
Нека да коментираме това. Чарлз вече не е в изолация, 7 дни след обявяване на положителната проба..

Общи условия

Активация на акаунт