COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 938
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 940
  • София
Скрит текст:
Как са ги принудили да напуснат Франция?

Казали са им колко ще им е сметката за болнично лечение и са си били камшика за там, дето лекуват без пари, без осигуровки и без застраховки.

А тука е без пари , нали???

С пари е, само дето едни плащат, а други не!
Тъкмо една госпожа ме "нападна" на лични, че съм била казала онзи ден, че се връщали за безплатно здравеопазване от чужбина. Те били плащали данъци на агенция, която пък плащала данъци в БГ, а после пращали и по 100лири на роднини тук, което пък държало нашата икономика. Много важни сме били ние в БГ, че сме плащали данъци. И те имали същите права.

# 17 941
  • Другата България
Скрит текст:
Те хубаво казват много неща по телевизията, ама да вземат и да ги прилагат, а. Значи за едни има мерки, а за други - не. Както виждаме това със самосъзнанието, самоконтрола и отговорността не работи. Всички са навън и са без маски.

До сега вече мина колко - две седмици от карантината, нали? Времето спомогна и повечето хора си стояха вкъщи така или иначе. Две седмици са достатъчно за карантина, това е. Който издържал, издържал, дори и да се продължат мерките, те не обхващат голям процент от населението, което по една или друга причина не си стои вкъщи. Сега тази седмица ще дойде още една студена вълна с дъжд и сняг и после, като свърши извънредното положение на 13 април май беше, да си ни пускат по живо по здраво и така. След 13 април остава да си носим маските, болниците и домовете за възрастни хора да продължат с карантината, пенсионерите - също и толкова.

П.С. Ако искат да удължат ИП до Великден, че да не се събираме по много.
Минаха две седмици от началото на ИП. Не на карантината. Никога не сме били под карантина, но както вървят нещата, ще станем. И именно защото не бяхме, повечето хора не си стояха вкъщи, по една или друга причина. Ето и тук, като и навсякъде - няма да нося маска, няма да си стоя в къщи, няма да се съобразявам, лъжа т ме, манипулират ме, ще си излизам, няма начин това да стане....ами ще стане, въпреки нас. И вярвайте, че АУАН-ите са истински, не са само за плашене на гаргите. Смъртта също е истинска, всъщност тя е най-истинска.

# 17 942
В Австрия също стават задължителни маските, обаче само в магазините и аптеките.
Нямаше как да изискват маски, защото те липсваха още края на февруари. България е по-добре подготвена в това отношение. На мен три пратки ми забавиха и съвсем върнаха. Нищо, числата не са лоши. Засега са заети 1/5 от леглата, а утре ще минем 10 000 случая. 49 455 теста са направени.

ПП Утре ще си правя, да ви се похваля ли, ако стане? Simple Smile

# 17 943
Мангъров по БТВ.

# 17 944
За маските добре, но късно я взеха тая мярка. До сега повечето си се разхождаха без. Все пак по-добре късно, отколкото никога. Но не е много честно да кажат пак всеки сам да се оправя. Трябва да помислят за пенсионерите, други хора които нямат възможност да им раздаде държавата маски. Аз преобърнах преди време интернета, за да намеря някакви бройки от обикновените хирургически. Сега е малко по-лесно, но все още е трудно снабдяването.

# 17 945
Мангъров по бТВ за бързите тестове " нямам търговски интереси".
Много омекнал ми се вижда.

# 17 946
Скрит текст:
Писала съм го и преди и ще се повторя с някои от тезите си, но пък имам малко време между задачките Simple Smile
Мисля, че нищо съществено няма да се промени в живота ни. Ще има още известно време остри дискусии между политици, експерти, вменяване на вина, прехвърляне на вина и така 1-2 месеца и накрая и те ще заглъхнат. Ще останат във времето само статистиките и аналитичните данни и те ще се изучават някой ден от следващите поколения. А, да, ще се направят няколко документални филма, няколко игрални филма и поне 1 сериал и това ще е.

Смятам, че условията на карантина, локдаун са пресметнати за едно тримесечие. Този период икономиките могат да си позволят и точно той се дава като аванс за науката и експертите да измислят решение на проблема. Няма как  строгите мерки да продължат повече от това, идеята е да се даде време:
- да се проучи характеристиките на вируса;
- да се намери лекарство, което да облекчава заболяването;
- да се работи приоритетно за ваксина;
- да се даде време на здравната система за реакция по време на голямо огнище;
- да се изработят достатъчно добри модели за живот по време на епидемия;

И мисля, че точно това се случва. Експерти, хора на науката и т.н. предлагат модели за реакция, мерки и действия, които да облекчават ситуацията, така, че да се върнем към обичайния си живот.
За това ни се струва, че правителствата действат на "парче", на "ангро", хаотично, несигурно, но решенията, които те взеха са в условията на малко или оскъдна информация идващи от експерти.
Звучиш много оптимистично! Радвам ти се, дано си права.

Ronald, сподели какви са твоите прогнози за близкото бъдеще, за изхода от пандемията? Ще има ли разместване на пластове или направо земетресение ни очаква в икономически и политически аспект?
Не знам защо ти прозвучах оптимистично Thinking, хич даже не съм оптимистично настроена. Плашат ме както загубите на човешки животи на пандемията, така и икономическите последствия за всички нас. Много хора в близкия ми кръг смятат, че ЕС ще се разпадне, някои смятат, че даже революции ще има.
Интересно ми е всяко мнение.

# 17 947
Кои са тези закрити и открити обществени места? Утре чакаме поредното допълнение.

Означава навсякъде извън дома.
Наистина ли питате това.

# 17 948
  • София
Пред блоковете около мен:

# 17 949
Нали само 8 брифинг, по новините ли казаха?
Да, по новините.

# 17 950
  • В планината / На морето
К'ви ковчези, направо ями и общи гробове ще трябва, ако се вярва на черните прогнози на някои врачки в темата.
Чудех се откъде в Италия взимат толкова много на ден , 1000 преди 2 - 3 дни бяха и все едни и същи,
между другото роднините нямат право да участват в погребението, съобщава им се само по телефона.

Бергамо , едно интензивно отделение
в момента в Италия 3680 души се намират на интензивно лечение

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 18:37 от Не се сърди, човече

# 17 951
В един друг форум си говорим по тези въпроси. Там има доста интересни мнения. Например това, че Италия и Испания просто трябва да фалират, защото не могат повече да обслужват дълговете си. Затова те толкова страдат. Ей такива. Аз не вярвам много.

# 17 952
По въпроса с маските.Кое е истина- от тази сутрин или от 17часа?Гледам генерала на една снимка, там той излиза от срещата със Синода - без маска и без ръкавици. До преди малко,значи,  маската беше излишна,сега е задължителна. Дали пък не се отвори пазарна ниша   за "наши хора"?
За протокола: винаги излизам с маска защото така го чуствам.

# 17 953
Как са ги принудили да напуснат Франция?

Казали са им колко ще им е сметката за болнично лечение и са си били камшика за там, дето лекуват без пари, без осигуровки и без застраховки.

Че те спешен случай ли са, че да ги лекуваме за без пари?

# 17 954
Цитат
author=Merri_An link=topic=1189333.msg40468546#msg40468546 date=1585578147]
Минаха две седмици от началото на ИП. Не на карантината. Никога не сме били под карантина, но както вървят нещата, ще станем. И именно защото не бяхме, повечето хора не си стояха вкъщи, по една или друга причина. Ето и тук, като и навсякъде - няма да нося маска, няма да си стоя в къщи, няма да се съобразявам, лъжа т ме, манипулират ме, ще си излизам, няма начин това да стане....ами ще стане, въпреки нас. И вярвайте, че АУАН-ите са истински, не са само за плашене на гаргите. Смъртта също е истинска, всъщност тя е най-истинска.

Мери Ан, ние обсъдихме вече карантината назад - де факто, народът е посъветван да спазва ДОБРОВОЛНА карантина, в т.ч. социална дистанция, стоене по домовете, затворени заведения, магазини и пр. Аз не виждам на база на кой ЗАКОН ще принудят народа да стои в ЗАДЪЛЖИТЕЛНА карантина. Предполагам, че ако се наложи някаква мярка - глоба, то тя бързо бързо ще падне в съда, защото няма как да принудиш здрав човек задължително да си стои вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт