COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 732
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 030

Абсолютно съм убедена, че ако се осигурят от "бързите" тестове, много хора ще се тестват и без да чакат да им е безплатно.

Бързи тестове има вече, платени, в софийски лаборатории, за други градове не знам.

# 18 031
  • В офиса
[ Явно разликата е, че там броят на Мангъровците е минимален, работят хората, не лъжат
Нещо не разбирам, с какво ви лъже д-р Мангъров? Той е човека, който настоява за масово скринингово тестване, към което са прибегнали и в Южна Корея , както и Сингапур - две от страните с най - добър контрол на заболяването. ……...
И защо примерно, ако се установи че 50-60 % от населението вече е с IgG антитела, т.е. стара инфекция без отделяне на вируси в околното пространство да продължаваме масово да търкаме диваните и да си изхвърляме кофите само с маски, съгласно заповедта от днес?

Как били тествали в Южна Корея и Сингапур? За IgG и IgM? Я пак?
Колко % ще имат IgG? Я пак?
Басни говорите вие. Дали го осъзнавате. Моля, да идват тестовете. Нали сте наясно, че около само 5-10К са го прекарали и го карат в момента. Не знам къде ги виждате тези проценти. Много са ви розови очилата.

# 18 032
И това е трудно за сравнение, защото разположението на населението в Швеция и Холандия е различно.

Сравнения между държавите (независимо кои)  много трудно могат да се правят.
Не обяснихте какво му е "катастрофалното" на положението в Швеция? Обяснете!
Сравнете броя на декларираните заразени, с броя на декларираните починали и сам/а ще си отговорите. Днес в Австрия са починали 22 души, за сравнение....

# 18 033
  • София
Аз очаквам масовото тестване по държавите да почне в края на епидемията, т.е. някъде към средата/края на Май.

# 18 034
Отивам в аптеката и питам за маски -  6 лв. парчето стрували. Казах им да си ги заврат някъде и си излязох...

# 18 035
В Щатите е още сутринта. До тяхното довечера има много време. Ще станат пак 20 000, споко.

# 18 036
Ами за Щатите много чудно има, ако са 900 нови при 100000+ заразени
Щатите не качват информацията наведнъж, а постоянно допълват новите случи. Ето, за 10 минути от вашето мнение от 900 станаха 1640 и ще продължат да допълват.

# 18 037
Скрит текст:
Ще те тестват сутринта , а следобяд ще се заразиш в магазина и кво ?
Тестовете са за хората с оплаквания да видят, ако не е Ковид , да лекуват с антибиотик пневмонията.
В Южна Корея с масово тестване увладяха положението неимоверно бързо и влязоха в плато за няма и 1 месец. Затова повтаряме тестове тестове.

Дали с тестова го овладяха или с начина им на отношение и лекуване на болните.
Защото теста дава само бройката на заразени, но не лекува. Защо се смята за някаква панацея масовото тестване не можех така и да разбера.
Ще ми предпише нещо друго джипи-то ли, ще се появят изведнъж места по болниците ли и ще ме приемат, ако съм заразена преди да се влоша съвсем.
Какво променя масовото тестване по отношение на здравната грижа, това ми е любопитно.

# 18 038
Сутришният коридор за възрастни хора важи ли за Метро? Някой знае ли?

# 18 039
Ами за Щатите много чудно има, ако са 900 нови при 100000+ заразени
САЩ изнасят данните за новозаразените на няколко етапа през деня. Ето, че вече са 1640! Бройката не е окончателна за днешния ден.

# 18 040
  • София
Сетиха се тия смотаняци да са задължителни маските, като до вчера през глава обясняваха, че няма нужда, че са опасни, че само тези със симптоми да ги носят. И после не недоверие, ама и бунтове ще ги чакат. Ама какво се чудя, те в началото нали обясняваха, че грипът бил по-смъртоносен, после завиха сирените колко е страшно. И после вярвай ми. Ако не е чужбина, отдавна да сме решили, че нещо ни замазват очите.

# 18 041
Сега чета, че военен от Карлово е интубиран в Пловдив, бил се виждал с близък,  върнал се от Англия. Има ли общо с позитивната жена от Карлово, чийто син също е военен?

# 18 042
Кучетата имат право на разходка, а децата - не?
Да. Причината е, че децата го карат без симптоми и го разпространяват неусетно. Кучетата не го предават на хората.
Търпение, ще мине.

# 18 043
Сутришният коридор за възрастни хора важи ли за Метро? Някой знае ли?
За всички магазини е, вкл. и Метро.

Аз сега се зачудих - другата седмица ще е хладно и с маски ще е ОК, а като стане температурата над 20 градуса едва ли на всички аплодиращи ще им е толкова весело.

# 18 044
Италия днес
4,057 нови инфектирани, вчера бяха
5,200.

812 починали

Общи условия

Активация на акаунт