COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 953
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 045
  • Ispania
Полицаи ни изгониха от пейката пред блока, където седяхме с едногодишната ми дъщеря. Според тях, нямаме право да извеждаме децата навън, ако не е за ходене до магазина или до аптеката.
Кучетата имат право на разходка, а децата - не?
Както на всякьде в по-засегнатите страни. Нищо странно.

# 18 046
Италия днес
4,057 нови инфектирани, вчера бяха
5,200.

812 починали

Надежда. Обаче тежките случаи умират и това си е.  И там повечето от интензивното преминават в отвъдното.

# 18 047
Сутришният коридор за възрастни хора важи ли за Метро? Някой знае ли?

Да.

# 18 048
Дали с тестова го овладяха или с начина им на отношение и лекуване на болните.
Защото теста дава само бройката на заразени, но не лекува. Защо се смята за някаква панацея масовото тестване не можех така и да разбера.
Ще ми предпише нещо друго джипи-то ли, ще се появят изведнъж места по болниците ли и ще ме приемат, ако съм заразена преди да се влоша съвсем.
Какво променя масовото тестване по отношение на здравната грижа, това ми е любопитно.
На същото мнение съм и предполагам, че лечението започва веднага след констатиране, че човека е заразен, а не чакат симтомите да стигнат до там, че да обезсмислят теста.

# 18 049
  • В планината / На морето
Да. Причината е, че децата го карат без симптоми и го разпространяват неусетно. Кучетата не го предават на хората.
Търпение, ще мине.
И децата се разболяват и даже умират.

Вчера 30 деца в Австрия от едно училище болни , заедно с учителите си.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 19:12 от Не се сърди, човече

# 18 050
Полицаи ни изгониха от пейката пред блока, където седяхме с едногодишната ми дъщеря. Според тях, нямаме право да извеждаме децата навън, ако не е за ходене до магазина или до аптеката.
Както ан всякьде в по-засегнатите страни.

ктара, кучето няма да се зарази с ковид, детето ще се зарази. Помислете малко.

# 18 051
  • тук-там
Малко е дълга статията, но според мен в задължително четиво, особено за тези, коита смятат “стртегията” на щаба за отлична: https://m.dnevnik.bg/analizi/2020/03/30/4047837_za_radikalna_pro … giiata_v_borbata/

# 18 052
Скрит текст:
[ Явно разликата е, че там броят на Мангъровците е минимален, работят хората, не лъжат
Нещо не разбирам, с какво ви лъже д-р Мангъров? Той е човека, който настоява за масово скринингово тестване, към което са прибегнали и в Южна Корея , както и Сингапур - две от страните с най - добър контрол на заболяването. В стремежа ни да не би някой да има финансова изгода от масовото тестване, сме готови да пренебрегнем добрите световни практики.
Тъй като едва ли всички са изгледали 2 ч. презентация на д-р Румен Хичев ръководител на група в кризисния щаб за корона вируса към Министерство на здравеопазването на САЩ, си позволявам да кача визуално представяне на двата видове тестове:
Абсолютно съм убедена, че ако се осигурят от "бързите" тестове, много хора ще се тестват и без да чакат да им е безплатно. В крайна сметка цената е съвсем достъпна.
И защо примерно, ако се установи че 50-60 % от населението вече е с IgG антитела, т.е. стара инфекция без отделяне на вируси в околното пространство да продължаваме масово да търкаме диваните и да си изхвърляме кофите само с маски, съгласно заповедта от днес?
Или е по - доброто решение, да започнем тестване след 3 -4 месеца, когато вече се изчерпят всички резерви за подпомагане от държавата, хората са изразходвали спестяванията си, без да имаме никаква реална информация къде се намираме, защото са изследвани примерно 20 000 души, някои от които по няколко пъти?
Изолацията е само първата стъпка , без следващи разумни действия скоро ще се се озовем в изходна позиция мисля.
В Южна Корея не са ползвали тестовете, които рекламираше Мангъров, а pcr тестове. В Южна Корея целта им никога не е била да преболедуват всички и да проверят кой е прекарал вируса, а да спрат вируса, което те и постигнаха и което Монгъров непрекъснато твърди, че е невъзможно. Наистина просто недоумявам как може да стигнеш до извода, че Мангъров и Южна Корея предлагат едно и също нещо, то бива, бива избирателно чуване, но това вече е прекалено. Sleeping

# 18 053
Наскоро призоваха да се дарява кръв, защото кръводаряването в момента е намаляло. Коментирахме тогава, че кръводарителите не се изследват за ковид, а както обикновено - за спин, сифилис, хепатит С и В. Дори на сайта на МЗ пише:
Цитат
Гражданите трябва да знаят: извършените в световен мащаб научни проучвания не съобщават за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) чрез трансфузия или трансплантация. Следователно желаещите могат да дарят кръв без да има какъвто и да е риск за здравето им.

Как да си обясня тогава написаното тук:
https://clubz.bg/96350-d_r_chavdar_botev_efektyt_ot_plazma_na_pr … NPnCo0BJfpmfBCwlo
Цитат
Тоест, ако се взема реконвалесцентна плазма, е по-добре да минат поне два месеца от заболяването?
- Да, защото освен антителата можем да вкараме и вируса. На практика съществува и такава възможност. Трябва да сме сигурни, че човекът не е заразен.

Кое от двете е вярно? Ако трябва да минат и 2 месеца от заболяването, за да се дари кръв за плазма, то за съжаление скоро няма да можем да прилагаме този метод, макар и да беше съобщено, че българска фирма работи по въпроса. Ние съвсем отскоро имаме излекувани.

И още нещо по въпроса с антителата и имунитета. На долната графика, от сайта на една лаборатория се вижда, че кривата на имуноглобулин G започва да спада след около 28-мия ден. Графиката е само до 35-тия ден и не става ясно дали продължава да спада и след това и с какви темпове. Защото ако в един момент отиде на нула, не означава ли това и край с имунитета? Интересно ми е от къде са взели тази графика и дали там се вижда в по-дълъг срок какво се случва.

# 18 054
Сутришният коридор за възрастни хора важи ли за Метро? Някой знае ли?
За всички магазини е, вкл. и Метро.

Аз сега се зачудих - другата седмица ще е хладно и с маски ще е ОК, а като стане температурата над 20 градуса едва ли на всички аплодиращи ще им е толкова весело.

Благодаря. Също и мухите като плъзнат ще стане интересно.

# 18 055
  • В планината / На морето
Италия днес
5,200.

812 починали

Надежда. Обаче тежките случаи умират и това си е.  И там повечето от интензивното преминават в отвъдното.
50 % умират в интензивното в Италия.
Тези които са имали късмет да получат интензивно легло, останалите в къщи.

# 18 056
Отивам в аптеката и питам за маски -  6 лв. парчето стрували. Казах им да си ги заврат някъде и си излязох...

аз поръчах от хирургическитe в tomtop.. 50 бройки - 25$, пътуват с DHL

# 18 057
  • Mediterraneo
Кое точно те притеснява? Ако даряваш кръв, няма никаква опасност за теб. Нищо не ти вкарват никъде, за да има някаква вероятност от зараза. Ако се налага да ти преливат кръв, вече е друг въпросът. Все пак кръвта за преливане не се изследва за всички възможни вируси, познати на света!

# 18 058
Детето е човек. Кучето е животно. Толкова ли не го разбрахте?! Този вирус върви по хората, не по кучетата. Дори да има заразено животно, все още няма случаи да се е предало от заразено животно на човек. Време беше да сложим маски, щом Китай го правеха и ние можем. Стига с това ние сме демокрация, коронавирусът не избира кой е демократ и кой е комунист. Не знам да има информация за децата как го карат, различно говорят, но дори да го карат сравнително леко или с минимални симптоми, Вие като се заразите, кой ще Ви гледа едногодишното дете?!

# 18 059
Италия днес
5,200.

812 починали

Смъртните случаи, като графика, изостават с 2-3 седмици спрямо заразените..

Общи условия

Активация на акаунт