COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 045
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 060
  • Русе
Скрит текст:

Надежда. Обаче тежките случаи умират и това си е.  И там повечето от интензивното преминават в отвъдното.
50 % умират в интензивното в Италия.
Тези които са имали късмет да получат интензивно легло, останалите в къщи.
 Не знам какво да мисля за статистиката на Италия. Една справка дава ,че за 2019 средно на ден са умирали
taly population in 2019: 579,244 deaths ,което прави 1587 прибилизително на ден за миналата година

Днес в цяла Италия с корони и без корони общо са починали 1272

Значи ли че по други причини са спрели да умират хора.

https://countrymeters.info/en/Italy

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 19:15 от Не се сърди, човече

# 18 061
  • В планината / На морето
Вчера е починало едно 1 -годишно в САЩ и едно 14 годишно в Португалия и 24 годишен младеж в Италия

# 18 062
И децата се разболяват и даже умират.

Вчера 30 деца в Австрия от едно училище болни , заедно с учителите си.
Изключително малък % според статистиката.
Останалите от тях са безсимптомни преносители и на практика най-опасни за околните, защото нямат външни прояви и го разпространяват свободно.

# 18 063
  • BG
Дали с тестова го овладяха или с начина им на отношение и лекуване на болните.
Защото теста дава само бройката на заразени, но не лекува. Защо се смята за някаква панацея масовото тестване не можех така и да разбера.
Ще ми предпише нещо друго джипи-то ли, ще се появят изведнъж места по болниците ли и ще ме приемат, ако съм заразена преди да се влоша съвсем.
Какво променя масовото тестване по отношение на здравната грижа, това ми е любопитно.
На същото мнение съм и предполагам, че лечението започва веднага след констатиране, че човека е заразен, а не чакат симтомите да стигнат до там, че да обезсмислят теста.
Тук може да се разчита само на себе си и на тоя отгоре, нищо повече.
Една позната от 5 дни е с температура, кашлица, болки в стомаха, разстройство. ЛЛ няма, не вдига. На 112 са и казали да иде в болницата. Там не я искат и я пращат по частни кабинети, където за два прегледа са и взели по 100лв, на преглед. Снимка не искат да и направят. На слушалка нямала нищо.
Иначе, кредити, заеми, маски скрининги, пък мерки, пък грижи - пфууу - гледайте да не опре лично до вас, тогава истината лъсва.

# 18 064
  • София
Ама що има потребители, които си мислят, че си живуркаш със спестяванията 3-4-5 месеца и после работата ще пада отгоре? Май криза не са преживявали.

# 18 065
Тези уди ли са, 5000 лева глоба ако си без маска.

# 18 066
Някой попадал ли  е на по-нова информация от Сингапур, там мисля, че точно с много тестване, проследяване на контактите и изолирането им овладяваха положението?

# 18 067
Малко е дълга статията, но според мен в задължително четиво, особено за тези, коита смятат “стртегията” на щаба за отлична: https://m.dnevnik.bg/analizi/2020/03/30/4047837_za_radikalna_pro … giiata_v_borbata/
Не ви ли омръзна да пускате мнения, които са различни, но не посочват различно изпълнимо решение.
Нека тези лаборатории в страната да си закупят тестове и да ги предлагат.
Какво ще стане с хората, които са с отрицетелни проби и не са преболедували т.е. нямат имунитет. Как ще бъдат предпазени тези хора да не се заразят и разболеят? Не вярвам някой да се ангажира, че ще го преболедуват леко.

Къде ще се изолират тези, които са в активна фаза, заразени, но не излекувани /в процес на изграждане на имунитет/ - категорична съм, че карантината, която се налага на такива е оставена на собствената им отговорност и нищо повече.

Остават едни, които са преболедували и имат имунитет. Ако те са 50-60%, то ние сме на финала. Няма пик, няма плато, просто до две седмици всичко ще приключи и ще имаме абсолютен стаден имунитет.

# 18 068
И аз не мога да разчитам на ЛЛ. Тя в обикновени дни не вдига, какво остава за сега.Ако се случи, ще се чака да зазлея до толкова, че да се влача и да е ясно, че съм на умирачка, за да ме прегледат някъде.

# 18 069
  • София
Тези уди ли са, 5000 лева глоба ако си без маска.
Еми, държавата нЕма пари.
Ама и маски няма, тъй че всичко е точно

# 18 070
https://palermo.repubblica.it/cronaca/2020/03/29/news/palermo_in … ercati-252585971/

Ето за групата дето щяла да краде в супермаркетите в Сицилия.

# 18 071
# 18 072
  • София
Според мен след края на тази епидемия лекарите трябва да се разровят в тази тема и да напишат енциклопедия. Тука са изброени всички възможни "изключения" за COVID-19 - деца, млади, спортисти, черната статистика е топ.
И за пореден път - вирус не се "спира", не "изчезва" и не се "маха". Особено ако този вирус е толкова агресивен, колкото щаб, генерал Секси и прочее го изкарват.

# 18 073
Отивам в аптеката и питам за маски -  6 лв. парчето стрували. Казах им да си ги заврат някъде и си излязох...
Е, чак пък завиране . Какво очаквате да са без пари ли ?

Аз взех за по 5 лв , 4-пластови, многократни с джоб, има ли смисъл от тях или съм се прекарала . Ще я нося максимум 2-3 часа на ден, на работа съм от сряда ,  но там ще съм сама в офиса (без да влизат други хора )
така че няма смисъл да я нося .

Масово виждам коли и вътре сами шофьори с маски - недоумявам защо ?!?!
Сами от себе си ли се пазят ?

# 18 074
  • Bulgaria
Аз имам един въпрос. Например аз в момента имам симптоми, личната ми предписва някакво лечение, но не ми правят тест. През това време ходя на работа. Личната ще ми даде ли болничен? Аз ако нямам тест няма как да знам от какво съм болна и съответно колегите ми също. А на семейството ми кой ще им даде болничен, тъй като би трябвало и те да се самоизолират?

Общи условия

Активация на акаунт