COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 221
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 090
https://edinnabulgaria.com/vvie-si-izberete-kade-e-po-dobre-da-u … al-mutaftchiyski/ Приятно четене,макар че много ще отрекат историята. В моя вход също почина възрастен човек вчера,след многократни разговори къде да бъде приет,човека издъхна у тях. Нека да се мисли и за хората,страдащи и от други болести.

# 18 091

Тия пари въобще събираеми ли са всъщност или си пишат някви актове, дето ще паднат по давност в един момент ей така, да взимат страх?

ПС. Наистина не знам как седят нещата, никога не съм имала акт, дори при шофиране

Що за паднат..в момента давностни срокове не текат. Виж закона за мерките при извънр.положение, публикуван 24.03.

# 18 092
Принц Чарлз щял да поднови срещите си. Мислих, че само у нас "висшиге" дават лош пример и за тях те важат правилата

# 18 093
  • Буркина Фасо
Каквото и да направят ще има недоволни. Единственото, което ще помогне е да се даде на народа пари. Друго не виждам.
вероятно помниш Виденовото време - имаш пари, а няма какво да купиш.
сега ако не засеем лятото и есента какво ще купим с тези пари ? - мебели, телефони, коли ?

# 18 094
Една история на българин, болен в Италия.
Явно и там лекуват като тук.
Не само в България не хоспитализират преди да се влошиш. https://m.struma.com/obshtestvo/dobur-vecher-struma-com-edno-raz … zarazen-s_162381/

# 18 095
С какво държавата=моите данъци са длъжни на тези "гладните"?
Данъци плаща болшинството и болшиснтвото не иска хора да умират гладни или да събарят магазини в търсене на храна. То и ти не искаш ама още не си включила мисъл.

# 18 096
  • София
Честно казано започвам да си мисля, че беше по-добре да няма Фейсбук / Интернет. Наистина са удобни начини за манипулиране на хората и упражняване на контрол. Контрол с цел. Не знам каква е целта за области, където нищо не знам, но сега се завъртя във Фейса клипче, което нажежава обществото за една определена тема, която в момента е трън в очите на журналистите и която лично ме засяга.

Критично мислещите хора са по-трудни за манипулация, но те не са много. Сега имат задача да внасят баланс, защото масово се повтарят фалшиви / неправилно интерпретирани новини. Много е страшно...

Аз пък смятам, че е по-добре, че има интернет и фб, за да имаме алтернативни източници на манипулация.
Предпочитам аз да избирам кой да ме манипулира и на кого да вярвам, а не цк на партията да ми натрапва единствената правилна гледна точка от тв екрана.

# 18 097
Принц Чарлз щял да поднови срещите си. Мислих, че само у нас "висшиге" дават лош пример и за тях те важат правилата
А защо той,след като се е оправил уж, ще се среща с други хора, а тук дори и да си излекуван и пуснат,пак трябва 28 дни да си под карантина?

# 18 098
  • Ispania
Една история на българин, болен в Италия.
Явно и там лекуват като тук.
Не само в България не хоспитализират преди да се влошиш. https://m.struma.com/obshtestvo/dobur-vecher-struma-com-edno-raz … zarazen-s_162381/
В Испания също не те взимат в болница ско не си тежък случай (не можеш да дишаш).

# 18 099

Тия пари въобще събираеми ли са всъщност или си пишат някви актове, дето ще паднат по давност в един момент ей така, да взимат страх?

ПС. Наистина не знам как седят нещата, никога не съм имала акт, дори при шофиране

Що за паднат..в момента давностни срокове не текат. Виж закона за мерките при извънр.положение, публикуван 24.03.

Не, не..нямам идея наистина как се събират пари по каквито и да е актове. Просто съм чувала, че мои познати чакаха да им падат давността и затова се чудих и при тези ли е така, има ли събираемост и как всъщност седят нещата?
Да добавя, че правилата си ги спазвам, но съм любопитна Simple Smile

# 18 100
  • тук-там
Малко е дълга статията, но според мен в задължително четиво, особено за тези, коита смятат “стртегията” на щаба за отлична: https://m.dnevnik.bg/analizi/2020/03/30/4047837_za_radikalna_pro … giiata_v_borbata/
Не ви ли омръзна да пускате мнения, които са различни, но не посочват различно изпълнимо решение.
Нека тези лаборатории в страната да си закупят тестове и да ги предлагат.
Какво ще стане с хората, които са с отрицетелни проби и не са преболедували т.е. нямат имунитет. Как ще бъдат предпазени тези хора да не се заразят и разболеят? Не вярвам някой да се ангажира, че ще го преболедуват леко.

Къде ще се изолират тези, които са в активна фаза, заразени, но не излекувани /в процес на изграждане на имунитет/ - категорична съм, че карантината, която се налага на такива е оставена на собствената им отговорност и нищо повече.

Остават едни, които са преболедували и имат имунитет. Ако те са 50-60%, то ние сме на финала. Няма пик, няма плато, просто до две седмици всичко ще приключи и ще имаме абсолютен стаден имунитет.
Статията сама по себе си е достатъчно информативна и провокативна. Няма какво да добавя аз лично. Надявам се да ни поразмисли по темата!

# 18 101
Този брой в Италия нали е с възстановените и починалите? Аз ги виждам за вчера само новите случаи 3815, а за днес - 1648, което си е рязък спад.
https://github.com/pcm-dpc/COVID-19/blob/master/dati-andamento-n … nto-nazionale.csv

# 18 102
Ами за 10г абсолютна давност по ДОПК все ще ги съберат....глобите.

# 18 103
Делта Азимут, нали коментирахме какво е  ИП и кои права се ограничават съвсем легално при него? Правото на придвижване може да се ограничи и се ограничава. Няма никакъв проблем правен със заповедите на министъра на здравеопазването. В ИП сме - НС го гласува. Припомни си какво означава то.

Правото на придвижване може да се ограничава, но това не означава, че си задължен да стоиш вкъщи (нали спорим за индивидуална карантина по домовете или има някакво недоразумение?). Няма сила, която да те задължи това да го направиш, дори по време на война никой не може да те задължи. Просто защото човек трябва да си набавя храна, а и има други извънредни обстоятелства в живота на хората. Аз не съм чула някой да плаща на някого заплати за седене вкъщи и също така да го храни и пои, поне до момента. Хората ходят на работа или ако могат, работят хоум офис.  
Вие чули ли сте да се раздава на всички храна, пари, че да не излизат от вкъщи?

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 19:41 от DeltaAzimut

# 18 104
https://edinnabulgaria.com/vvie-si-izberete-kade-e-po-dobre-da-u … al-mutaftchiyski/ Приятно четене,макар че много ще отрекат историята. В моя вход също почина възрастен човек вчера,след многократни разговори къде да бъде приет,човека издъхна у тях. Нека да се мисли и за хората,страдащи и от други болести.
Освен УЖАС!!! не знам какво да кажа...Ами ето история ,която онези "журналисти"на брифингите да разследват,а не да задават смотани въпроси!

Общи условия

Активация на акаунт