COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 639
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 105
  • София
Надявам се да не започне, поне това да е положителният ефект от ИП.

# 18 106
Тези сайтове са на база формули и математически прогнози. Не се подават данни в реално време.
Знаят се приблизителни стойности от минали години и какъв е тренда, като на тази база се залагат формули.
Веднъж годишно или като имат реални данни си обновяват базата.
Ако намерите в италианските институции информация с брой раждания/умирания до момента - ще е достоверно.
Това са estimations, прогнози.

# 18 107
В Ню Йорк - полева болница в Сентрал Парк и пристанището. Както всеки грипен сезон.
Фарбиката на автомобилите Тесла започна производство на вентилатори за Ню Йорк. Както всеки грипен сезон.
Тръмп нареди на Дженерал Мотърс да започнат да произвеждат вентилатори. Както се случва всеки грипен сезон, определено.

# 18 108
Добре, щом не е хубаво да се сваля маската, как да се процедира, когато се ходи на работа? До работа - с маска. На работа няма как да се стои непрекъснато с нея. Най-малкото да пиеш вода, да хапнеш... Къде се държи тогава? Нямам голям брой маски, които да сменям на 2 часа.

# 18 109
Принц Чарлз щял да поднови срещите си. Мислих, че само у нас "висшиге" дават лош пример и за тях те важат правилата
А защо той,след като се е оправил уж, ще се среща с други хора, а тук дори и да си излекуван и пуснат,пак трябва 28 дни да си под карантина?
Принца си е точно по правилата!
В УК самоизолацията е 7 дни ако имаш температура и/или и друг симптом.
Предполагам не си мислите, че всеки, който е позитивен трябва да развие пневмония и да бъде интубиран.....

# 18 110
  • София
Този брой в Италия нали е с възстановените и починалите? Аз ги виждам за вчера само новите случаи 3815, а за днес - 1648, което си е рязък спад.
https://github.com/pcm-dpc/COVID-19/blob/master/dati-andamento-n … nto-nazionale.csv
Така е, да. Там е по-странна системата им на отчитане.

# 18 111
  • София
Ама що има потребители, които си мислят, че си живуркаш със спестяванията 3-4-5 месеца и после работата ще пада отгоре? Май криза не са преживявали.
Някой по-напред написа, че години може да изкара със спестяванията си. Интересно в тези пари дали освен храна и тоалетна хартия са включени например лекарства и лечение, защото и сега малко хора успяват да се лекуват само на частно.

# 18 112
  • София
https://edinnabulgaria.com/vvie-si-izberete-kade-e-po-dobre-da-u … al-mutaftchiyski/ Приятно четене,макар че много ще отрекат историята. В моя вход също почина възрастен човек вчера,след многократни разговори къде да бъде приет,човека издъхна у тях. Нека да се мисли и за хората,страдащи и от други болести.

Историята звучи като абсолютен фейк, при това много неграмотно написан.
Като се абстрахираме, че е фейк, не мога да разбера защо някои държат да измъчат максимално близките си, като ги оставят да умрат в болница. Може би трябва да им се обясни, че болницата не е място за умиране, а място за лечение.

# 18 113
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Мери Ан, ние обсъдихме вече карантината назад - де факто, народът е посъветван да спазва ДОБРОВОЛНА карантина, в т.ч. социална дистанция, стоене по домовете, затворени заведения, магазини и пр. Аз не виждам на база на кой ЗАКОН ще принудят народа да стои в ЗАДЪЛЖИТЕЛНА карантина. Предполагам, че ако се наложи някаква мярка - глоба, то тя бързо бързо ще падне в съда, защото няма как да принудиш здрав човек задължително да си стои вкъщи.
Описаното от теб е извънредно положение. Именно защото не е карантина, то хората не си стояха масово по домовете /не всички/, магазини работят, фризьорски салони, козметични, пазари с щандове стоки, плодове, зеленчуци, предприятия...това не е карантина, това дори не е близо до карантина. Банско беше под задължителна карантина. Италия е, Испания е. Тук пишат съфорумки, постоянно. Явно не ги четеш, те са здрави засега, но са си в къщи, Тарти и семейството ѝ вече над 16 дни. Защото военните са на улицата, спират, не пускат, връщат, глобяват. Улиците са пусти, съвсем пусти. Работят само хранителни магазини и аптеки, по един от семейство може да излиза, нищо друго и никъде не се движи. Това е карантина.
Наистина не разбирам не можеш ли да направиш разлика между ИП, карантина, задължителна и доброволна?
Ето ти заповедта на министъра за Банско.https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ss-zapoved-na-zd … -teritoriyata-na/ Това е задължителна карантина. От 17.03. Ето как може да принудиш здрав човек да си стои вкъщи. Не ти е нужен закон, с колкото и големи букви да го пишеш.

Нали се сещаш, че ако някои решат да заведат дела, тази заповед ще се сгромоляса с гръм и трясък. Освен това има и една съществена разлика - едно е да затвориш град, айде, криво ляво може да мине,
но да се затвори цялата държава под задължителна карантина, това е абсолютно противозаконно и дори Борисов го знае -
Скрит текст:
преди малко гледах новините, в които предадоха, че той е казал, че трябва да се внимава с тия декларации, които се искат за придвижване на хората по улиците. Да, трябва и то много трябва да се внимава!

Има си и една пословица - пътят към Ада е изпълнен с добри намерения. Демокрацията е над всичко.
Дали е възможно да цитираш нормативен документ, въз основа на който твърдиш горното? Закон, правилник, заповед, каквото и да е? Защото с такава категоричност го казваш, а то толкова не е вярно, да не говорим как не спираш да твърдиш и че сме под карантина, и то определени области, което също не е вярно. Всъщност карантината означава точно това, написаното в заповедта. И не, никой няма да реши да завежда дела, защото всеки нормален човек разбира, че това е кауза пердута и напълно безсмислено нещо. Виж, ако има пари за даване, излишни, за такси или адвокатски хонорари, може и да заведе.
Цели държави са в това положение, под задължителна карантина от седмици. Дали гражданите им завеждат дела? Дали премиерите им го знаят, въвеждайки същата тази карантина?
Цитат
Правото на придвижване може да се ограничава, но това не означава, че си задължен да стоиш вкъщи (нали спорим за индивидуална карантина по домовете или има някакво недоразумение?). Няма сила, която да те задължи това да го направиш, дори по време на война никой не може да те задължи. Просто защото човек трябва да си набавя храна, а и има други извънредни обстоятелства в живота на хората. Аз не съм чула някой да плаща на някого заплати за седене вкъщи и също така да го храни и пои, поне до момента. Хората ходят на работа или ако могат, работят хоум офис. 
Вие чули ли сте да се раздава на всички храна, пари, че да не излизат от вкъщи?
Каква индивидуална карантнина по домовете, карантина означава да работят само хранителните магазини и аптеките, и вече писах, и други писаха - по един човек от семейство излиза и пазрува, посещава аптека също. Нека Тарти и момичета от чужбина да кажат как точно е при тях, но ситуацията е съвсем реална и не е за подценяване.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 19:49 от Merri_An

# 18 114
Скрит текст:
Малко е дълга статията, но според мен в задължително четиво, особено за тези, коита смятат “стртегията” на щаба за отлична: https://m.dnevnik.bg/analizi/2020/03/30/4047837_za_radikalna_pro … giiata_v_borbata/
Не ви ли омръзна да пускате мнения, които са различни, но не посочват различно изпълнимо решение.
Нека тези лаборатории в страната да си закупят тестове и да ги предлагат.
Какво ще стане с хората, които са с отрицетелни проби и не са преболедували т.е. нямат имунитет. Как ще бъдат предпазени тези хора да не се заразят и разболеят? Не вярвам някой да се ангажира, че ще го преболедуват леко.

Къде ще се изолират тези, които са в активна фаза, заразени, но не излекувани /в процес на изграждане на имунитет/ - категорична съм, че карантината, която се налага на такива е оставена на собствената им отговорност и нищо повече.

Остават едни, които са преболедували и имат имунитет. Ако те са 50-60%, то ние сме на финала. Няма пик, няма плато, просто до две седмици всичко ще приключи и ще имаме абсолютен стаден имунитет.
Статията сама по себе си е достатъчно информативна и провокативна. Няма какво да добавя аз лично. Надявам се да ни поразмисли по темата!
Мислих, д-р Хичев до колкото разбрах е в САЩ, но обяснява какво трябва да се прави в БГ. Нека го направи/спаси в САЩ ние ще копираме модела /ако е успешен/.

# 18 115
Този брой в Италия нали е с възстановените и починалите? Аз ги виждам за вчера само новите случаи 3815, а за днес - 1648, което си е рязък спад.
https://github.com/pcm-dpc/COVID-19/blob/master/dati-andamento-n … nto-nazionale.csv

Да, общият брой новозаразени за 24 ч. минус излекуваните и починалите за същия период. Пада, но не така стремглаво още.

# 18 116
  • Пловдив
Днес в малкото магазинче под блока пред мен беше един дядо...освен бастун имаше и маска, от еднократните. Беше толкова мръсна...явно е единствена, ама човека я носи, няма друга. Ефекта мисля е под нулата, нали?

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 20:27 от mystic woman

# 18 117
  • София
И аз се чудя защо Хичев, ако наистина е на такава висока длъжност, не приложи този модел в САЩ? Макар че там тестват поголовно де, доколкото могат, те са огромно население (над 300 млн)

# 18 118
  • Варна
Новорегистрираните заразени са 4050, има 812 починали и 1590 възстановени. Така активните случаи нарастват с 4050 - (812+1590) = 1648.

# 18 119
Дали с тестова го овладяха или с начина им на отношение и лекуване на болните.
Защото теста дава само бройката на заразени, но не лекува. Защо се смята за някаква панацея масовото тестване не можех така и да разбера.
Ще ми предпише нещо друго джипи-то ли, ще се появят изведнъж места по болниците ли и ще ме приемат, ако съм заразена преди да се влоша съвсем.
Какво променя масовото тестване по отношение на здравната грижа, това ми е любопитно.
На същото мнение съм и предполагам, че лечението започва веднага след констатиране, че човека е заразен, а не чакат симтомите да стигнат до там, че да обезсмислят теста.
Тук може да се разчита само на себе си и на тоя отгоре, нищо повече.
Една позната от 5 дни е с температура, кашлица, болки в стомаха, разстройство. ЛЛ няма, не вдига. На 112 са и казали да иде в болницата. Там не я искат и я пращат по частни кабинети, където за два прегледа са и взели по 100лв, на преглед. Снимка не искат да и направят. На слушалка нямала нищо.
Иначе, кредити, заеми, маски скрининги, пък мерки, пък грижи - пфууу - гледайте да не опре лично до вас, тогава истината лъсва.
Познатата да се свърже със ЗК - там ще санкционират личния, който няма да се зарази, ако си вдигне телефона!

Общи условия

Активация на акаунт