COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 363
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 120
  • София
Woman in the mirror,
първо си измиваш хубаво ръцете със сапун и гореща вода, след това внимателно я сваляш без да пипаш от вътрешната страна, слагаш я на нещо чисто (дезинфекциарана със спирт 95% повърхност или вътрешната страна на салфетка или чиста кърпа) и дезинфекцираш маската със спирт също и след това я прибираш в чисто пликче (неизползвано) ако имаш такова или просто я държиш там, където си я поставила.
Аз за друго не се сещам.

Искам да питам,
на този оифиц. сайт, https://www.worldometers.info/coronavirus/
в графата със сериозни/тежки и критични случаи каква група попадат? Тези, които са на респиратори + интубирани или само интубираните? Явно не касае тези, които са в болница, а само по-тежките случаи, но то и тези, които се нуждаят от респиратор също са в тежко състояние. Докато под критични аз вече разбирам интубиран/на обдишване. Някой знае ли със сигурност?
ако съдя по България май отговоря е ясен, ама дали е такъв модела за целия свят?

# 18 121
  • София
Днес в малкото магазинче под блока пред мен беше един дядо...освен бастун имаше 7 маска, от еднократните. Беше толкова мръсна...явно е единствена, ама човека я носи, няма друга. Ефекта мисля е под нулата, нали?

Май никой няма достатъчно, за да хвърля носената като се прибере. Но все пак поне няма да го глобят човечеца.
Мои приятели от Италия ми казват-като се прибереш хвърляш ръкавиците и маската. Ама и аз нямам няколко стотин консумативи .

# 18 122
  • Варна
Новорегистрираните заразени са 4050, има 812 починали и 1590 възстановени. Така активните случаи нарастват с 4050 - (812+1590) = 1648.
Защо починалите се броят активни? Трябва да са приключени.

# 18 123
  • София
Смятате ли, че ако носена маска се изглади с ютия от двете страни - ще може пак да се носи на другия ден (за спазване на заповедта, плюс твоя безопасност)?

# 18 124
Аз моите маски ги пръскам със спирт и ги закачам на балкона на директно слънце. Не знам колко време издържа този вирус, но след такава дезинфекция и толкова време на слънце не ми се вярва да е оцелял.

# 18 125
Страните, в които задължително се носят маски - Китай, Южна Корея, Япония. В Чехия също наскоро ги задължиха и ефекта тепърва ще се наблюдава.
Япония е интересен случай - те са гъстонаселена държава, претъпкан градски транспорт, малки жилища. Социално дистанциране е физически невъзможно.
Въпреки това доста успешно успяват да ограничат заразата.

# 18 126
Искам да питам,
на този оифиц. сайт, https://www.worldometers.info/coronavirus/
в графата със сериозни/тежки и критични случаи каква група попадат?
Тези, които са на интензивно лечение, т.е. с риск за живота и нужда от следене 24 часа.

Новорегистрираните заразени са 4050, има 812 починали и 1590 възстановени. Така активните случаи нарастват с 4050 - (812+1590) = 1648.
Защо починалите се броят активни? Трябва да са приключени.
Точно обратното пише в горната сметка. Вадят се.

# 18 127
Хора, недейте в тия трудни времена да освирепявате... нека който има нужда с каквото може да се помага, кой бил гладен, жаден, да не разсъждаваме. Ако някой може да помогне, нека го направи, ако ли не, поне да си спести разсъжденията.

# 18 128
  • София
Върти ми се еретична мисъл. Да позволят на тези, които искат да работят да подписват декларация, че поемат съзнателно риска и отговорността за всички последствия. Ако хванат, хванат.

# 18 129
Някой има ли наблюдения какви други вируси е циркулират в момента?
Нашите маски са от плат, аз само ги пера с гореща вода вечер.

# 18 130
Смятате ли, че ако носена маска се изглади с ютия от двете страни - ще може пак да се носи на другия ден (за спазване на заповедта, плюс твоя безопасност)?
Появиха се много текстилни маски - с джобове, филтри и какво ли не. Цените им паднаха на 2-4лв, всички шивашки фирми се втурнаха да шият. Според мен е една добра инвестиция. Аз лично накупих за семейството по няколко, слагам филтри или домакинска хартия. Имам и няколко еднократни за всеки случай.
Даже майка ми - пенсионерка на минимална пенсия си е купила от аптека многократна платнена за 2.50

# 18 131
Аз мисля, че държавата трябва да подкрепи хората, които остават без доходи. Това трябва!
Иначе ще има размирици. Много хора изобщо не вярват, че има проблем. Дори смятат, че изкуствено създават истерия. Нямало такъв вирус.
Генералът "секси" както го наричат някои (за мен неуважително) да си върши неговата работа! Аз смятам, че го прави.
Какво правят другите? Защо няма социална политика, подкрепа за за хората без доходи? Къде е социалния министър? Или Мутафчийски трябва да оправи и икономиката и да реши проблема с глада?

# 18 132
Видяхте ли го Слънцето днес по новините как си беше сложил маската - под носа, после - под брадата. Пародията е на ниво. Ама той не се притеснява. Всеки път му дават нова и ежедневно го тестват.

# 18 133
  • Варна
аха схванах. ама е идиотско.

# 18 134
Съгласна съм, че Мутафчийски няма как да мисли и вместо МВР, и вместо МОН, и вместо другите министерства.

Общи условия

Активация на акаунт