COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 363
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 180
  • Варна
И това е съвсем нормално, вече се говори за чартъри БГ работници към ОК. Явно хората предпочитат да са сити и да имат все някакъв доход, колко учудващо.
В ОК направо ще ги нахранят. Като познавам англичаните или ще ги оставят да измрат по караваните или ще ни ги върнат с чартъри.

# 18 181
Да напомня, че всички, които сте недоволни от ОПЛ-тата си, можете да ги смените през юни.
Недоволна съм, ама като няма с кого? Хем можем, хем няма с кого.

# 18 182
  • София
Преди малко започна клипче на БНТ - "Новият корона-вирус...". Звучеше така, все едно правят промоция.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 21:17 от Andariel

# 18 183
Италия е мааалко по добре, от към нови заразени.
Смъртните са ясни.

# 18 184
Как  така? Защо не слушат брифинга на Мутафчийски! Той каза, че маските не предпазват, но за наше УСПОКОЕНИЕ ако искаме да си слагаме 😂Кой да слушам и на кой да вярвам?
И сега за навиците, които ни описват най-добре.
 С. Я.
"Ама наистина няма по-правилно описващ навиците на българските управляващи (независимо кои и кога), че когато другите пръднат, ние буквално се нас*раме. Без значение кога, без значение за какво - съответно и по отношение на извънредното положение в момента.

Гърция въвежда глоба от 150 евро за разходка в паркове и градинки, ние я правим 2560 евро, защото българите са много богати и 150-те евро сигурно ще са готови да си ги плащат по 3 пъти на ден, само и само да са навън.

Всички нормални държави предвиждат сред основателните причини за движение по улицата и лични спортни нужди (разбирай - разходка, джогинг или нещо подобно), на нас ни обясняват, че не трябва да излизаме изобщо, освен ако не умираме от глад или болка (за ходене до аптеката) - или ако имаме куче.

Австрия въвежда задължителни маски при влизане в обществен транспорт или магазин (и магазините ще раздават такива безплатно на клиентите си) - ние въвеждаме същото задължение, ама и за навън. Където и без това ни е казано, че не сме желани (и заплашени от 2560 евро глоба). И нищо че Австрия го прави, когато има близо 7000 заразени, а ние нямаме и 350 - но го правим и показно, и дублиращо, и без мисъл за това имат ли откъде хората да се снабдят с тия маски, какво ще им струва това и има ли смисъл да се мъчат с тях и по улицата.

Абе изобщо - нас*ране от класа!"
Hands Clap ×10 (не мога да пиша толкова дълго от телефона, но най накрая някой да го каже)

# 18 185
С какво държавата=моите данъци са длъжни на тези "гладните"?
Данъци плаща болшинството и болшиснтвото не иска хора да умират гладни или да събарят магазини в търсене на храна. То и ти не искаш ама още не си включила мисъл.
Тези гладните утре ще дойдат в твоя и моя дом, и тези гладните след време ще сме също и аз и ти и много други хора, които нямат стотици или десетки хиляди в банкови сметки.

# 18 186
"Мерките, които Италия предприема срещу епидемията от коронавируса, не изглежда да дават резултат и тя трябва да промени стратегията си, като започне да създава центрове за отделяне на хората с вероятни симптоми на болестта от семействата им. Това заяви днес виден италиански експерт, цитиран от Ройтерс и БТА."
https://faktor.bg/bg/articles/uchen-merkite-v-italiya-ne-davat-r … nete-strategiyata

# 18 187
Да напомня, че всички, които сте недоволни от ОПЛ-тата си, можете да ги смените през юни.
Няма с кого, иначе отдавна.

# 18 188
  • София
Напротив, да не се мешат на Италия. Карантината действа и имат още цял месец, за да извървят пътя по който са тръгнали. Сега ако се спре, язък за мерките и лишенията им до тук.

# 18 189
  • Шумен
Е, чак и аз съм против баш на 12-ти април да вдигат извънредното положение. Сметнете!
А и с маските не е лошо решението, поне да не ми плюят в лицето, защото половината нация киха и кашля зловещо. Аз съм със свирепа пролетна алергия, която сега започва - подути очи, раздразнен нос и гърло, кихане, кашляне, по-добре с маска, вместо да ме изритат от магазина с шутове.
Но смятам, че удължаване след 12-13-ти май е безумие...

Безумие ще е , ако не го удължат - кофти се пада Великден след 13.04. Аз очаквам декларациите  за излизане най-късно другата седмица. Абсурд е да го вдигнат на 13. Изобщо реалистичен вариант за вдигане е 13.05. Това с маските е нагло,защото реално маски по аптеките няма.Т.е всеки се спасява както може, ама ако си без нея - 5000 глоба. Съвсем отделен е въпросът колко смисъл има от каква да е маска...

# 18 190
Това, че пет келеша навън бъркат цялата схема със социалната изолация показва, че във въпросните мерки има някаква много сериозна пробойна. Как така пет човека скапват всичко и ще трябва още мееееесеци наред да си седим вкъщи заради тях?
Е как, това са врагове на народа!!! Как може да излизат навън, а стриктните дами дори на терасата не смеят. И така до второ пришествие, защото който си мисли че хоп след 2 седмици или 2 месеца имаме ваксина и пляскаме с ръце, малко е в грешка.
Пробойната аз лично я виждам в идеята, че хората могат да продължават така до безкрай, не може от ден 1 стойте си вкъщи и на ден 96 "ми сори, не сте достатъчно стриктни". Това и студент по психология знае, че няма да мине и на ден 36 масово ще е "Е**л съм я короната", особено ако има глад и безработица. И това е съвсем нормално, вече се говори за чартъри БГ работници към ОК. Явно хората предпочитат да са сити и да имат все някакъв доход, колко учудващо.

Много скоро ще е.
Щаба дава противоречиви мнения всяка седмица, маски и облекла няма, люлеещите децата си са обявени за врагове на човечеството, а панелните отчаяни съпруги са се превърнали в доносници и рапортуват за всеки, имащ наглостта да излезе на въздух. На фона на това остават въпросите защо бе нужда карантина на Банско, при положение, че нищо нямаше?
На всичкото отгоре мерките уж не се спазват, а 22 дни след първите случаи вече сме в плато, което засилва мненията, че у нас има много повече параноя, отколкото вирус.

А вече виждаме и кой се възползва от нея..

Мисля, че до Великден е ОК да има мерки и като цяло предотвратяване на струпване на хора - ей така, за 45 дни ако тая чума е толкова страшна, ще се разбере.

Но мине ли Великден, приказките "Ей тия дни ще почне страшното" ще са писнали на всички. И тогава ще се иска сметката, на първо четене от мократа фантазия на панелните женици - строгия генерал, който наказва непослушните и няма жал.

# 18 191
Аз моите маски ги пръскам със спирт и ги закачам на балкона на директно слънце. Не знам колко време издържа този вирус, но след такава дезинфекция и толкова време на слънце не ми се вярва да е оцелял.

Аз я и гладя, освен че я напичам. Лошото е,че балкона ми е затворен, не знам колко слънце вижда маската. Затова за всеки случаи я минавам и с ютията.
Моите са от обикновен плат. Като се прибера, пера със сапун/прах с вряла вода на чешмата, съхнат на радиатор и сутрин гладя. Дано не бъркам някъде.

Правилно правиш, но платът пропуска през влакната. Трябва нетъкан плат да се слага.

# 18 192
  • София
Нелка*, по принцип официалната теория защо социалната дистанция е най-доброто беше, че така ЗАБАВЯМЕ вируса и не претоварваме здравната система. Значи с или без шепа хора навън този вирус трябва да се забави, след като все пак мнозинството е стриктно по домовете си.
После се появи научната фантастика, че вирусът щял да си "отиде". Оттам дойде и идеята, че понеже все пак не сме под тежка карантина, този вирус някак си ще се позадържи, преди възпитано да си отиде. Просто ние сме малко по-буйни и той затова ще ни поизмъчи и тогава ще си ходи.
Истината е, че ако сме сравнително стриктни, би трябвало някъде в началото на май темпът на болестта да се забави. Тогава би трябвало да се отпуснат и мерките, защото иначе обществото ще изпадне в колапс. А после - каквото сабя покаже, защото няма ваксина, няма и лекарство.
Тук се появяват обаче много въпросителни, най-важната от които е - ако ни съобщават по 30 заразени на ден, кога, аджеба, ще го изкатерим тоя пик, че ще го и минем. Ми ние сме една шепа хора в тая държава, това са смешни цифри. Разбира се, някои казват - ще караме по къщите, докато трябва. 2-3-12-18-20 месеца - няма значение. Хората си имат запаси, имат си спестявания, не ги бърка. Явно нямат активен социален живот и много приятели, така че са ок.
Реално ако до началото до май все още сме в някакво такова средно положение - не виждам нито как, нито кой ще задържи хората по къщите, нито защо. Според всички апокалиптични прогнози вече трябваше да е МНОГО ЗЛЕ.

# 18 193
  • София
Какво плато, нали вчера ни казаха, че още не сме започнали!
На фона на това със задължителните маски не разбирам защо толкова трепетно говорят със Синода. Особено това с причастието. Накрая ще има сума народ пред църквите и все едно нищо не сме направили.

# 18 194
  • Варна
Аз пак да питам... Защо някои си мислят, че ако у нас няма ограничения или те са много по-малко от сегашните, изведнъж бизнесът ще потръгне? Смятате, че в момента, в който всичко отвори, заведенията и хотелите ще се напълнят, магазините, различни от хранителни, рязко ще започнат да регистрират обороти като някога и предприятията, зависими в голямата си част от вносни суровини, ще заработят в пълен обем обем? И няма да има гладни и безработни?
Ще има, каквото и да направим. Само че и болните ще са повече.

Общи условия

Активация на акаунт