COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 756
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 210
  • Точно където трябва
Днес попаднах на това:
"Оказва се, че формулата, която най-добре описва растежа на потвърдените COVID-19 случаи в България от 10 март насам (до днес 29 март) е изключително проста:
y=0.555x(x+14)
където x=0 e 10 март.
Примерно,
за 24 март x=14: y=0.555*14(14+14)=218 (реално 218),
за 25 март x=15: y=0.555*15(15+14)=242 (реално 242),
за 26 март x=16: y=0.555*16(16+14)=266 (реално 246),
за 27 март x=17: y=0.555*17(17+14)=293 (реално 293)."
https://medium.com/@valtodorov/%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0 … 0%B6-3ff7c69813f7
Представям си нищо да не тестват/ освен тях си/и само да смятат и да ни лъжат.Joy

# 18 211
  • на пистата
Много хубаво клипче
https://www.facebook.com/100000833346049/posts/2829720867065664/

# 18 212
  • Другата България
Скрит текст:
А ако излизам без маска какво ще ми направят? Да не ме глобят 10 000 лв?
Аз маски нямам и изобщо не възнамерявам да си купувам.
Ще те глобят 5000.
Какво възнамеряваш си е твой проблем.
Ако те глобят, какво ще правиш, също предполагам никой не го вълнува.
Да напомня, че всички, които сте недоволни от ОПЛ-тата си, можете да ги смените през юни.
Тя кожа се дере веднъж. Ако искат да ме глобят мен лично 100 пъти по 5000.
Насила хубост не става. С репресии правила не се налагат, особено ако се чувства, че нещо не е както трябва.
И с всеки изминал ден тези чувства ще растат във все повече хора.
Ако липсва диалог ще последва анархия.
Отново ще кажа, всеки сам носи отговорност за собствените си решения, действия или бездействия.
Щом и ако смяташ, че в момента анархията е решението на проблемите в страната, действай. Ама наистина, с име и лице, а не анонимно във форум за майки.

# 18 213
  • София
Руснаците затварят за една седмица.
И честно да ви кажа, техните предавания и обяснения звучат доста по-смислено и умерено от нашите, дори когато в студиата им се карат гостите понякога. Дори днес случайно го хванах Путин - смислено и умерено и той.
Впрочем, в едно предаване се обясняваше как истинска защита човек може да има само с маска не знам какъв клас и шлем. Друго не върши работа.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 21:19 от Andariel

# 18 214
Повече за смъртността в Бергамо.
https://www.lentata.com/page_17095.html

# 18 215
в Италия е 50% смъртността на заболелите така че, стой си вкъщи и ако не помагаш не пречи.
Ехее! В Италия "заболелите" надхвърлиха 100 хил., недейте така.
Около 50% е смъртността сред хората на интензивно лечение.
Те са 10% от приетите в болница.
А приетите в болница са по-малко от 50% от хората с позитивен тест.
Дори не се знае колко още (в пъти) са заразени и без тест.

# 18 216
Скрит текст:
Ще те глобят 5000.
Да напомня, че всички, които сте недоволни от ОПЛ-тата си, можете да ги смените през юни.
Насила хубост не става. С репресии правила не се налагат, особено ако се чувства, че нещо не е както трябва.
Отново ще кажа, всеки сам носи отговорност за собствените си решения, действия или бездействия.
Щом и ако смяташ, че в момента анархията е решението на проблемите в страната, действай. Ама наистина, с име и лице, а не анонимно във форум за майки.
Браво Мери ан!

# 18 217
  • Другата България
Скрит текст:
Имам чувството че повечето хора, ще са доволни, ако тук стане като в Италия, за да се оправдаят ограниченията. Вместо да се радвате, че сравинтелно леко минаваме за сега, нали именно за това е борбата. Аз съм сравнително млад човек, сега ми е времето да си развивам бизнеса, но съм избрала отговорноста- моралната. И ако не се стигне до ужаси по великден, няма да търся сметка, а ще се радвам. Вземете малко ползвайте тия глави.
Какъв бизнес  уважаема? Да спрат да работят хр. стоки, ВиК, противопожарна охрана, ЧЕС и др. с подобно ситуиране, лекарите/то при някои си е бизнес/ и т. н. Извади главата от гащите.
Тези кои са? ЧЕС? За какво отговарят? И къде са ситуирани?

# 18 218
  • В планината / На морето

Сгъни си една от шалче или  кухненска кърпа, ето така , много е лесно :

# 18 219
Какво драстично влошаване искате , като ние правим по 300 теста дневно , в САЩ правят по 100 000 на ден ? Сумати хора със симптоми в България  не се тестват , а им се казва да си седят в тях , освен ако не се влошат .
Това , че бройката уж не се увелича официално , не значи , че броят на заразените всъщност не се е увеличил драстично .

# 18 220
в Италия е 50% смъртността на заболелите така че, стой си вкъщи и ако не помагаш не пречи.
Ехее! В Италия "заболелите" надхвърлиха 100 хил., недейте така.
Около 50% е смъртността сред хората на интензивно лечение.
Те са 10% от приетите в болница.
А приетите в болница са по-малко от 50% от хората с позитивен тест.
Дори не се знае колко още (в пъти) са заразени и без тест.

На база приключили случаи смъртността е точно 44%.
56% оздравели, 44% починали. Може би това иска да каже Елфичка.

# 18 221
  • София
Аз да всея малко смут. Как ви се струва 9ти септември от сегашна гледна точка? Едни държавни хрантутници реват, че няма пари, а уж сме били супер, хората са под полицейски и скоро военен(ако позволи президента) кордон. Парите ще свършат до 2-3 седмици. Житото в момента се изнася за други страни? Малко не отиват на добре нещата... И то проблема май не е в грипа...

# 18 222
  • В планината / На морето
Скрит текст:
Ще те глобят 5000.
Браво Мери ан!

Носи отговорност не само за себе си , а и за други хора , там е разликата .

# 18 223
Житото в момента се изнася за други страни?

Може ли повече информация?

# 18 224
Скрит текст:
Ще те глобят 5000.

Ма какви репресии ви гонят, бре хора. В Гърция: нарушение и ти свалят номерата на колата. Защо там не са репресии това. В Австрия караш с повишена скорост: 350 евро. Дори не те питат бързал ли си. Там защо не са репресии. Казаха на хората да си стоят по къщите, да не се струпват, да стоят мирно и кротно. Като не слушат какво да направят?

Да ги арестуват всичките и да направят масово заразяване в ареста ли? Глоби до дупка.

Общи условия

Активация на акаунт