COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 323
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 18 240
Това с маските е преиграване, демонстрация на действия.

# 18 241
Ричи, мерси за съветите. Нито ще сгъвам шалчета, нито ще дезинфекцирам парцалчета. Просто ще нося под насилие еднократна маска няколко месеца. Надявам се да са доволни така. Въпрос на личното ми чувство за достойнство е. Учудвам се колко робски народ има.
Аз даже мисля да използвам една и съща гражданска всяка година , за да не съм роб на системата .
По сериозно хора , специалистите ви казват да носите маски , какво толкова ви пречи . Как може да разбирате повече от всеки , особенно от хора постигнали много и специалисти в областа си ?
Сигурна съм , че ако утре излезе закон , че ще има глоба за всеки скочил от последния етаж на блока си , то масово в България ще скачат от 10-20я етаж , щото нали да не сме им роби на тия ? Важното е да сме богове зад клавиатурите и да разбираме повече от всеки .

# 18 242
Скрит текст:
Аз моите маски ги пръскам със спирт и ги закачам на балкона на директно слънце. Не знам колко време издържа този вирус, но след такава дезинфекция и толкова време на слънце не ми се вярва да е оцелял.

Аз я и гладя, освен че я напичам. Лошото е,че балкона ми е затворен, не знам колко слънце вижда маската. Затова за всеки случаи я минавам и с ютията.
През стъклото нищо не става, защото то филтрира УВ лъчите. А УВ лъчите на слънцето трепят вируси и бактерии. И моите балкони са затворени, но отварям там, където са маските, за да ги пече директно. Мартенското слънце не е като августовското, но все пак е нещо. Другото нещо е времето. Имам, много маски, които въртя и минава доста време, докато се завъртят. Толкова, че тогава, че вече ептен не вярвам нещо да е оцеляло.

# 18 243
Аз да всея малко смут. Как ви се струва 9ти септември от сегашна гледна точка? Едни държавни хрантутници реват, че няма пари, а уж сме били супер, хората са под полицейски и скоро военен(ако позволи президента) кордон. Парите ще свършат до 2-3 седмици. Житото в момента се изнася за други страни? Малко не отиват на добре нещата... И то проблема май не е в грипа...

Ти мислиш че на девети септември са се случили подобни неща на този които описваш ли.
Не разбрах връзката между двете  неща

# 18 244
  • София
През април, когато много хора не получат заплатите си за март, ще стане мазало. Друг пик може и да няма, но ще има пик на престъпността.

А защо няма да си получат заплатите
В нашата органзация досега за един летен сезон правех поне 40 к чисто само от мениджмънт. Сега ми се каза в прав текст - 100 човека под теб остават без работа, ти защото си ценна и искаме да те запазим взимаш х/4. И бонуси няма. Аз съм ОК, защото знам, че е такава ситуацията. Ама тия под мен как ще са? И това са стотици хиляди!

# 18 245
Ричи, мерси за съветите. Нито ще сгъвам шалчета, нито ще дезинфекцирам парцалчета. Просто ще нося под насилие еднократна маска няколко месеца. Надявам се да са доволни така. Въпрос на личното ми чувство за достойнство е. Учудвам се колко робски народ има.
Робството НЕ е мисъл за ближния. Аз нося маска, за да предпазя родителите си първо и после останалите... никога не бих си помислила че това е робия. Ама явно е до дух и комплекси тия усещания в човека.

Браво, корал. Точно така.

Кафе, чувствай се както си искаш колкото си искаш, но ако ще излизаш - с маска.

А това дали трезвомислещите са роби или не не е работа на ботовете да решават. Аз така си мисля.

# 18 246
  • София
ДО Великден ще е станало месец ИП. Баш на Великден и всички атеисти ще идат да обикалят църквата, да палят свещи да взимат причастие.
Явно не искат директно на църквата да кажат, ама според мен ще затегнат мерките баш преди Великден, за да няма групови обиколки, свещи, ядене и чукане с яйца. .Полицията щяла около всеки храм да гледа спазва ли се отстоянието между хората!?
Че те армията трябва да вкарат бе.

# 18 247
  • БГ
Това са нечувани репресии и вкарване на законен рекет на населението. Не мога да повярвам, че има хора, дето се кефят! Махат им пейките, ей така, щото са решили, че е добре за населението. Без да ги питат, без нищо! И всички си мълчат и се радват...

Ми кой да ги пита. То не се ли изясни, че тук питане няма. Нарежда се изпълняват.  В Рим питат ли ви? Щото тук Италия е основната дъвка за сплашване.
Да не говорим, че и измислените глоби са с 50 до 100 пъти по високи от цяла Еявропа.

# 18 248
Тези кои са? ЧЕС? За какво отговарят? И къде са ситуирани?
ЧЕЗ - електроразпределително дружество
За западна България?!

Тук на юг  сме ЕВН - за югоизточна Б-я

# 18 249
  • София - Рим и обратно
Италия е дъвка тук, ама никой не репресира с глоби за маски там. Подигравка.

# 18 250
Днес гледах поредния лайф на Дани, който живее в Китай. Супер интересно ми е всичко, което говори. Ние няма да стигнем тази страна никога. Тези които ги нареждате и обиждате, само едно нещо ще Ви кажа - на малкият пръст не може да им стъпите.
Дори сега, когато се предполага, че Китай е изчистен от вирусът, продължават да носят маски хората. Продължава да се мери температура и да се правят проверки. А Вие тук хленчите, че не можели да седнат на пейката пред блока. Голяма работа, голямо чудо.

# 18 251
  • BG
Не изясни никой въпроса за зърното-как така  се изнася? Нали ни убеждаваха, че имаме запаси за 2 г?

# 18 252
  • В планината / На морето
Днес пак над 800 души са починали от Ковида в Италия и над 1000 нови заразени регистрирани
инфото от вчера и днес :

# 18 253
  • София
Мерси, но не искам и да ги стигаме - ние вече бяхме там преди трийсет години.

# 18 254
Това са нечувани репресии и вкарване на законен рекет на населението. Не мога да повярвам, че има хора, дето се кефят! Махат им пейките, ей така, щото са решили, че е добре за населението. Без да ги питат, без нищо! И всички си мълчат и се радват...

Кой ще те пита тебе точно?

"Те" не са си решили, че е добре за населението, а цяла Европа махнаха пейките.

Ако имаш проблеми с ограничаването на свободата ти да се заразиш или да заразяваш други направо питай къде да се заразиш, а не защо се носят маски.

Общи условия

Активация на акаунт