COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 823
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 495
Ние се смяхме на китайците и техните маски направи си сам, ама сега разбрахме, защо са ги носили... Сега и нас ще ни разнасят по света да ни се смеят хората... Пак казвам, мярката като принцип е добра, но самото й въвеждане куца според мен лично много. Вярвам, че ако всички носим качествени маски би имало смисъл. Просто не можем всички да носим такива в създалата се ситуация, защото няма откъде да намерим достатъчно. И после, нали уж ги пазихме за медиците.

# 18 496
Nikola Tesla, ако някой глоби старец на село, защото няма откъде да си осигури маска, лично ще му тегля една публично ей те тука във форума. Но в градовете е друго и ако има желание се намира и начин.

# 18 497
...обаче ЛЛ му казва да си стои вкъщи и да пие парацетамол? Толкова съм възмутена, че... Плашеща е цялата ситуация във България!
Това е практиката в цял свят, не само в България. Нищо не може да се направи, лекува се симптоматично. На етам леко неразположение е Парацетамол. Където и да е бил по света, пак е щял да получаи същите препоръки, дистанционно.
Аз не съм в България и потвърждавам, че и тук където живея е точно така. Миналата седмица случайно срещнах нашето GP на паркинга и буквално от колите си разменихме няколко думи. Каза ми, че за цял ден е прегледала само 3 души на живо, всички останали по телефона.

# 18 498
Аз вече приветствам не тестването. Накрая ще сме отличниците с най-малко случаи Sunglasses

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 07:52 от Mosquita

# 18 499
Супер ще е просто 6 точки, само си викам дано. И после след 2 седмици като ни се изправят кривите от стоене, и излезем навън за първи път, със съвсем отслабен имунитет, и обикновена настинка ще е достатъчна, няма да има нужда от коронавирус.

# 18 500
Хора не ви ли омръзна да мрънкате и тропате с крак като малки деца? Няма да правя това, кой ще ми каже на мен, вода от девет кладенеца носите само и само да се мърмори за нещо и някой да е виновен. Не знам модераторите, защо не вземат мерки, тук полезните потребители, които пишат по темата се броят на пръсти, останалите са драскачи с много свободно време. Дори и в такава тежка ситуация не можем да сме единни.

# 18 501
За протокола - имам маска. Лично си я уших още на 19.03 Двупластова с пълнеж от нетъкан текстил. Ушила съм и за всички колеги в офиса. Може да се пере и вероятно е по - ефективна от еднократните. Ползвам я при чакане на опашки и пазаруване в магазини и аптеки, но носенето ѝ навън при така или иначе изискуема дистанция поне 2 м. намирам за излишна.Такова е и преобладаващото мнение на специалистите , които допълват, че при неправилна употреба създава повече проблеми отколкото липсата ѝ. И да докато хората импровизират какво да си вържат пред лицето, няма да се замислят, защо на човек със симптоми от 2 седмици отказват  тест.

# 18 502
  • София
В моя квартал има маски и то много, знаете ли колко ми пука, един лев няма да дам за маска! Ще си направя  две, за да мога да ги сменям и пера и толкова от мен. Тези по магазините, които гледах са си от обикновен плат, нищо особенно.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 00:56 от Не се сърди, човече

# 18 503
Испания задмина Италия по смъртни случаи за ден - 913! А новозаразените са 7846...Вероятно там нещата ще се развият по-зле и от Италия.

# 18 504
  • София
Маска си уших трислойна, купих и за 5лв 60ст от аптеката многократна текстилна. Ще ги пера след всяко използване и ще ги редувам.Това да му е решението.
Спазвам на макс инструкции. Мия ръце, мия антрето след прибиране, спиртосах си ключовете и ципа на якето понеже съм ги пипала при прибиране от пазар. Излизам супер рядко, но се налага. Не ползвам ГТранспорт.  Почти не общувам с хора. Само в магазина и по телефона. И въпреки това не се чувствам сигурно.  Увеличават се болните. А колкото и да сме в мобилизация животът има нужди и те ни поставят в риск.

# 18 505
Когато човека не се оправя след дни се дава антибиотик, очевидно е станала инфекция, има ли значение кой вирус е започва се антибиотик.
АБ не действа срещу всяка инфекция, а само срещу бактериалната.
При него такава няма, затова АБ не работи, независимо на кой етап от лечението се започне.
Ако действаше, нямаше да сме изправени пред този проблем.

# 18 506
Личните лекари не приемат за преглед, специалисти също, как човек да се прегледа преди да е стигнал до тежко състояние, не зависимо от какъв вирус е?!? Поликлиниките са празни, за какво седят там, само да взимат парите. По телефона не е преглед, толкова хора умират, защото никой не ги е лекувал извън болниците
Личните лекари ХОДЯТ на работа и преглеждат. Междувременно имат допълнителни задължения и отговорности като да говорят нон стоп по тъпия телефон.
Е как преглеждат, не отваря вратата отказва, само по телефона, бях единствен човек в 7ДКЦ.Чаках да свърши разговор, молих я и т. Н. Просто това не е нормално...

# 18 507
Винаги може да се скалъпи маска от два листа дом. хартия, кърпички от платнените , стар плат и т.н. и с него да отидеш да си купиш. Винаги може и да си поръчаш и да ти ги донесат до вас....
Очевидно скоро не си пазарувала онлайн.......

# 18 508
Цитат
Nikola Tesla, ако някой глоби старец на село, защото няма откъде да си осигури маска, лично ще му тегля една публично ей те тука във форума. Но в градовете е друго и ако има желание се намира и начин.
+1 само че не може държавата по този начин да действа категорично не съм съгласен и затова напълно подкрепям юридическите аргументи на адв. Хаджигенов. бай Иван въобще не го топли че ти ще си на негова страна във някакъв форум, ма въобще. Просто се отваря една врата за корупция, бай Иван полицайте много лесно могат да го накарат да киха редовно от мизерната си пенсия за да не го глобят 5 000 лв, защото за него това означава край на живота. Защо, защото държавата налага като задължително нещо което не може да осигури в наличност за всички български граждани. Не може държавата да действа на принципа, правя нещо задължително за носене пък как ще се сдобиете с него си е ваш проблем. Е ние за какво и плащаме данъци като ще бъде наш проблем.

# 18 509
Аз ще сгъна маска, обаче сега пък ластици нямам. Утре ще търся какво мога да намеря. Отделно ще се обадя във фрамар, защото още като казахте, че имало онлайн поръчах, и миналата седмица ми звъняха, уж всичко ок. Дали сега ще ги получа, както са обещали, според вас? Започвам да изпитвам съмнение.

От Фрамар вчера ми се обадиха за поръчка, направена на 12ти. Отказах, разбира се. Те се сетиха.

Общи условия

Активация на акаунт