COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 188
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 900
Какво пак отмени тоя изкуфелник Ананиев?

# 18 901
Отменя си сам заповедите. Съвсем изкуфяха вече

# 18 902

Са да отменят и вируса и грешка няма да имат..

# 18 903
Оставка веднага тогава!

# 18 904
  • Варна
На 1млн.пенсионери, от години дават надбавки. Сега, на 1млн. ще раздават маски. Кои са привилегированите? Уредиха електората за изборите. Населението ни от 1млн.ли е? Всеки закон на тиквите се отхвърля от тях, самите. Нищо ново. Маските ги чакат от Китай. Българските къде са ?

# 18 905
Нищо, де, поне ще купим маски на Манго и Джанго...
То може обмислено да е било....
Но тоя министър е чао за мене.

# 18 906
  • София
Имаше такава статия, че и италиански лекар стига до извода на китайския му колега, че само Карантина - не вършело работа, както се вижда. Трябвало И изолация на болните. Ама не вкъщи, щото по неведоми пътища заразявали и съседите. В отделни сгради да ги карантинират. Май нещо такова правеха в Ухан?

Не искам дори да си помислям  в какви условия могат да се окажат карантинираните и какви други работи могат да станат.

# 18 907
Скрит текст:
"Предстои да изясним в детайли къде трябва да бъдат носени маските", коментира шефът на МВР.

Оставка на здравния министър веднага заради тази безумна заповед.

На същото мнение съм. Не може през нощта да издава някакви заповеди, а на сутринта да му ги отменят, отлагат или преправят.
Ако искат да се носят маски, за да ограничим вируса, който с всеки изминал ден май се оказва, че не вирее по нашите географски ширини, да раздадат на хората многократни с филтри и по стандарт и всеки да ги носи.
На каква база твърдиш горното? Че вирусът не вирее по "нашите географски ширини"? Кои ширини по-точно? Проучване ли има някакво публикувано някъде по въпроса?

А къде са болните, заливащи болниците и умиращи там от коронавирус? Имаме 379 диагностицирани като положителни, 8 умрели от нещо, и 17 излекувани с най-разнообразни симптоми. Чакаме вече 3 седмици да дойде ужасът, той не идва. Очевидно много българи са го карали у дома си, но и това са само спекулации. Банско, което го набедиха за огнище, не пламна и това не изненада никого очевидно. Защо не направят тези 1000 теста на банскалии, а ги правят на полицаи? От всички данни, които се изнасят, повод за притеснение в България няма, повод за карантина и ИП - също.

# 18 908
Добре де, аз едно не мога да разбера. Чета някои пишат, че не могат да търпят маските, след една минута изпитват непреодолимо желание да ги махнат.
Вие същите замисляте ли се, че някои от нас нямат изобщо избор да ги махнат. А стоим с часове с маските. Има операции, които продължават 5, 6, 7 и повече часове, замислете се. А за тези от нас, които са на първа линия и са не само с маски, ами и с още хиляди катове предпазни средства, някой замисля ли се за тях?
Така че или си носете маските или си стойте вкъщи и спрете да се оплаквате за глупости.
Разглезен народ...

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 12:44 от *Penny*

# 18 909
Абсолютно несериозно!
Аз ще си ходя с маска навън.

# 18 910
"Искам да ви убедя, че и мярката, която предприехме от вчера, с възможността да се използва предпазната маска, като още едно средство за предотвратяване на разпространението на вируса, среща подкрепата на правителството. Тя обаче не среща такава от страна на обществото. Заради това реших да отменя чл. 9 на заповедта" каза Ананиев

ОСТАВКА!

# 18 911
Дойде им акъла, евала.

# 18 912
И какво сега?! Отмениха точка 9 от Заповедта - за носенето на маски, че нямало консенсус в обществото! Заради безотговорните реакции, заради 60 подадени жалби във ВАС от разни мрънкала, ще ни тръшне инфекцията колкото може по-масово.
И какво, да започнем да пишем сега оспорвания, че тези жалби, че отмяната, нарушават  правото ни на живот и защита?!!!  
Да поискаме да се предприемат мерки и да се потърси наказателна отговорност  срещу този адвокат, който пусна жалбата да се копира.
Сега ще забранят излизането от домовете заради тарикатите, дето неможели да носят маски.

Аз съм с астма и други белодробни проблеми. Умници такива, от 4 години се опазвам с най-обикновена маска , дишам през нея и не съм се натровила с въглероден диоксд

Ето до какво води безотговорното и необмислено поведение на стадото!
Бясна съм, бясна съм, бясна съм!!!!!!!!!!!!!
Как може този Министър и това правителство да са такава "мека Мара" и да се поддават на натиска на една шепа тъпанари!!!!!! Такива винаги ще има, не трябва да им се обръща внимание!

Аз пък искам смяна на Министъра на здравеопазването с по-твърд и решителен човек!!!
Ще го сменят ли?...

+10 ОСТАВКА

Срамувам се, че това недоносче Николай Димитров Хаджигенов, който се нарича адвокат. Трябва да го заличат от гилдията!

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 13:12 от Diorela

# 18 913
  • Другата България
Заповядай, може да се осведомиш какво е карантина (и по-конкретно тази в Испания) и да откриеш има ли разлики с положението в България (помощ от приятел - единствената разлика е, че са въведени глоби за хората, които излизат без основателна причина). Мисля да приключваме вече, а? Между другото, ти вкара Испания по някаква причина в този разговор и не зная с каква цел.  

https://thepointsguy.com/news/living-in-spain-during-mandatory-quarantine/
Joy Отказвам се. Ти си противоречиш във всеки пост, с предходния. Та аз от дни твърдя същото, че Испания /за която ти само в предишния си пост написа, че е под частична карантина, а във вчерашни - че изобщо не е под такава, било доброволно всичко/, е под пълна карантина, която няма нищо общо с нашето ИП. Това не спирам да го говоря, и то само защото ти твърдиш обратното, нищо не съм "вкарвала". И ти поисках линк, че карантината е частична /което отново ти написа преди часове/. Ти ми даваш такъв, който потвърждава думите ми. Безсмислено е, наистина. В случая съм съгласн ас теб, че няма нужда да се въртим в кръг.
Така... Няли от вчера уж вече е забранено на всички лица да стоят на открито или закрито без предпазна маска на лицето?
До събота има гратисен период, до тогава няма и да се глобява никой по този повод.
Едит: засега не е задължително носенето на маски.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 12:48 от Merri_An

# 18 914
Тихо, обмисляли и корекция на глобата от 5 000 лв. Scream Е, не кажете честно, всичко това реално ли е или аз нещо не съм наред!?

Общи условия

Активация на акаунт