COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 915
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 020
То  нали сега има лекари, пък нали и лекуват.
Да абдикират и с тях и без тях, все тая. Не разчитам някой да ме лекува, ако се наложи.

Викаш да екстубираме онези 13 човека, да пратим по къщите останалите и да затворим болниците.

Такова нещо не съм казала. Вие какво и как разбирате не ме интересува.

Тези интубираните, за съжаление, ще ги изпратим на друго място. Досега екстубиран няма, няма и да имаме ние, предполагам.

# 19 021
Скрит текст:
Поръчах на 23-ти от тези, че тръгвам на работа скоро и ще ми трябват поне по 2 на ден:
https://www.tomtop.com/p-md846.html

Боби, за колко време пристигнаха?

Еми от 23-ти до днес.. 8 дни Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 13:51 от bobby_me

# 19 022
Който има отговорност и съзнание, не се вълнува от глоби.
Аз ще нося маска, без да е задължително.

# 19 023
Ама 5000лв ли ще е глобата без маска? Не съм разбрала. Тази сума е несъбираема. По-добре стотина лв, както глобите за коланите.
Аз нося маски още преди ИП.

# 19 024
  • София
Ама 5000лв ли ще е глобата без маска? Не съм разбрала. Тази сума е несъбираема. По-добре стотина лв, както глобите за коланите.

Няма да е толкова.

# 19 025
  • Другата България
Аз чета, чета, и не мога да се начудя на мислите и разсъжденията на много от списващите тук, които силно се надявам да не са олицетворение на целокупното наше общество. Наистина се надявам.
Постоянно се дават примери с други държави, как било там, какво било там, какво решили техните правителства, как всичко "там" е бяло, а ние тук сме в черно, всички, от чистачката до генерала. Всички виждаме как в страни с добро здравеопазване и икономика хора умират по домовете си и коридорите на болниците, защото няма легла, няма респиратори, няма как да им се помогне. Прави се избор между това кой да живее и кой да умре, лекари ще живеят цял живот с тези си избори. Пак тук се пише, че в Италия и Испания се е стигнало до там защото не са спазвали отначало препоръчителните мерки, продължили са да се събират по домовете и т.н., и т.н. И на фона на всичко това, при положение, че тук някой се опитва да прави нещо превантивно, именно за да не стигнем до тяхното положение, народа изтрещява при всяка една наложена забрана или препоръка, защото се нарушавали правата му. Същият народ, който не спира да попържа същите тези хора за това, че не тестват достатъчно, че не откриват навреме болните, че не реагират адекватно. Търсят се конспирации във всичко казано и направено, вадят се компромати, цитират се всякакви "жълтини", дори чета, че щом са толкова малко заразените у нас, значи вирус няма, точка. Не значи, че нещо е дало резултат, не значи, че това далеч не е реалния брой на болните и заразените, не значи, че трябва да продължаваме да се пазим - себе си и обществото, а значи, че всичко е лъжа и манипулация с цел контрол! Е, заслужаваме си всичко, което ни се случва. Само че не знам давате ли си сметка, че покрай всички заразени с коронавирус, които са в тежко състояние и са в болниците има и още много други болни, тежко болни, които се нуждаят от реанимация и респиратори. И които трудно стигат до болница именно защото "местата" са заети от тези с короната, не защото са с приоритет, а защото просто леглата са малко. Респираторите са малко. Болниците са малко. Лекарите са малко. Трябва ли да умират хора заради невъзможност да им се помогне не защото някой не иска, а защото просто не може?
Всеки с температура и кашлица напира за болница, но няма да сложи маска, защото му е спуснато "отгоре", наложено му е насила. Но същият всеки, ако се зарази от кихнал носител без маска, ще пише и до съда в Страсбург, защото е пострадал заради нечие безхаберие. В случая собственото си.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 13:52 от Merri_An

# 19 026
А сега сложете към сметките и изискването, ако се получи такова обезщетение за срок от три месеца,  работодателят да е задължен да задържи работника още три месеца след това (независимо, че няма работа и пари да плаща) - ето как стават 23% Simple Smile
Не, не се получава и няма да се получи. Държавата говори за облагаем доход, а работодателите за нетен доход.

# 19 027
  • Варна

Някой, от немскоговорящите в темата, дали би могъл да намери източника на тази новина ? Наистина, би било много хубаво , ако  това е истина.

# 19 028
Който има отговорност и съзнание, не вълнува от глоби.
Аз ще нося маска, без да е задължително.
Аз ще нося шал.

# 19 029
Ама 5000лв ли ще е глобата без маска? Не съм разбрала. Тази сума е несъбираема.
И тази заповед се издава от икономист, не от медицинско лице. Това се учи още в първи курс - кривата на данъчната събираемост. Ананиев явно е разбран човек, но сам нанася удар по авторитета си.

# 19 030
Поздравления, маските паднаха. Отказахме се от нещо полезно, щото сме нация от мрънкачи.

Сега ще се радвам и лекарите да абдикират да лекуват тази нация, защото и те имат право на избор като всички оплаквачи.

Не сме се отказали от маските. Не бъркай нещата.

Абе, хора, големи мазохисти сте! Не трябвало да се отменя! Аз се чудя, защо сте толкова нещастни, че едно очевадно грешно решение с огромна санкция беше отменено. Недейте да се държите като жертви, които в един момент ще се превърнат в палачи, гледайки как глобяват някого с 5000 лева заради една маска.

И кой ти каза на теб, освен това което се чу от министърът, че не сме се отказали от маските?

# 19 031
  • Бургас
Държавата не е длъжна да купува маски. Искаш да излезеш - взимаш си маска. Евентуално за пенсионери и за найстина нуждаещи се хора - ОК. Но до там.

От една страна в маските има смисъл. Няма да разчитаме на всеки да прецени дали има симптоми и дали да сложи маска. Една огромна маса хора трудно биха се светнали, че течащия нос, може би не е просто хрема. На други най - вероятно не би им пукало дали са за заразни и ще си кретат по улиците без маски.
Ако маската не предпазва здрав, от зараза, то поне дава ефект в обратната посока. Защо забравяте, че много хора няма да сложат маска, ако им дращи гърлото?Там виждам смисъл от маската. Не мога и не искам да разчитам на здравната култура на всеки на улицата.

# 19 032
Мисля, че тези така наречени социално слаби изобщо няма да носят маските. Напразно държавата ще похарчи едни пари за тоя, дето духа. По-добре на всеки работещ човек да бяха раздали такъв тип маска.

# 19 033
Ами да, какво го слушате тоя Мангъров, не'къв специалист по вируси и инфекции, к'во разбира той! Не е ли поне коремен хирург, никакво доверие не мога да му имам! Аз лично вервам сляпо на "ЩАБЪТ", там са професионалистите!

Човек трябва да продължава да се учи цял живот, а не да лежи на учебниците от миналия век, по които е учил в университета. Не вярвам повече на "ЩАБЪТ", а на изследвания, правени от германските "колеги" на негово величество ДоцентъТ. Бива и той да ги прочете най-накрая!
Ти за "немските колеги" от тази статия ли говориш?
http://www.focus-news.net/news/2020/03/31/2762129/tsentarat-za-v … asa-i-metali.html
Цитирани от "скопският тв Канал 5"???
Значи не вярваш на Мангъров, но на имагинерни немски учени, цитирани от имагинерна македонска медия, вярваш? Close
Колко лесно се манипулира прост народ, колко лесно било..
Чети, бе, Мангъров, чети македонските си, пардон, "немските" си колеги! Чети и се образовай, изостанал дядка!

# 19 034
  • Шумен
Точно заради отмяната на заповедта за маските сега ще ни заключат. Но какво се чудя, тука половината го мечтаят тоя момент от седмици. Сега ще са супер щастливи, най-сетне всички под ключ.

Аа, не -те щяха да ни заключат барабар с маските. Абсолютна глупост е да се движиш по улица с маска и то подръчна. При движение с маска е едно, при седене или в магазин е друго. Аз също се задушавам с нея при движение, да не говорим че съм с очила, които се запотяват на втората секунда.  А хора с по-сериозни заболявания,свързани с проблем с дишане е абсурд да се движат по улицата с маска. Маските трябва да са задължителни на места, където се струпват повече хора - дават ти безплатна за еднократно ползване и хвърляш на определено място при излизане. Отпадъкът се третира като болничен и се изхвърля като такъв. Това е. И не ми давайте за пример азиатците, които са принудени да ползват маски през целия си живот, заради "чистия" въздух. Сигурно са много щастливи от факта.

Общи условия

Активация на акаунт