COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 648
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 19 140
Скрит текст:
Сутринта беше казано, че маски има и продължават да се произвеждат. После стана ясно, че няма.
Вчера първо се излезе със заповед за носена на маски от всички. Доц. Мангъров малко по късно в предаване по БТВ казва, че маските са мрежа, която не може да предпази нищо, но щом министъра е наредил ще ги носите. /това си беше жива подигравка/. Днес на обяд излиза министъра и казва, че отменя заповедта.
Излеза Домусчиев и казва, че го лекуват с Резохин. Излиза генерала и казва, че това не е лекарсво, което може да лекува. Излиза Бойко и казва намериле сме лекарството и имаме.
Дете не е болно от КВ, не може да се намери болница да го приеме, защото всички са за болни с КВ.
Колко още примери ти трябват за да се убедиш, че до тук освен ежедневния отчет на  починали и оздравели всичко останало е неясно и не сигурно. Ако ти можеш да вярваш на такъв подход добре, на мен определено ми е трудно.
Не ми трябват примери за нищо, аз не казвам, че няма логика в разсъжденията ти.
Но не може само да искаме и изискваме, без да даваме нищо насреща,
Скрит текст:
и да очакваме резултат. Такъв няма да има, това ти го казвам със сигурност.
Що се отнася до това с детето /не знам конкретен пример/, то аз твърдя същото от дни, вкл. и в предходния си пост. Не всички болници са за коронавирус, това не е вярно, но така, както всеки напира за болница със симптоми на коронавирус, за останалите случаи няма да има места. И за това какво е виновна държавата? Сега, за състоянието на здравната система по принцип не говоря, там нещата са зле от доста време.
Та ако не те приемат в болница със симптоми на корона надаваш вой до небесата,тук всекидневно се публикуват разни истински и не толкова истории за подобни случаи, не се спира с мрънкането защо да стоим в къщи като сме болни и да пием "парацетамол". Сега пък се дават примери как хора, нуждаещи се от лечение не се приемат, защото болниците са "за коронавирус"....е добре де, как да стане? Като болниците са тези, леглата са тези, няма да построим нови със сигурност. Как според теб да станат нещата, за да има място и адекватни грижи за всички?
Е, как не даваме нищо насреща?!
Магазини НЕ работят.
Хотели НЕ работят.
Малки производства НЕ работят.
Доста услуги НЕ работят.
Децата НЕ са на училище.
Учителите Не са по училищата.
Поне 80% от хората излизат 1-2 пъти седмично най-много, за пазар..
Това малко ли е?
Какво още?
Да направят концлагери и да ни затворят там?За по-сигурно, че вируса няма да ни напада....

# 19 141
БРАВО, преборихте се за маските! Предлагам довечера дружно да Ви ръкопляскаме за спечелената битка. Сега пускайте жалби да можете да се разхождате свободно, да отворят молове, кина, кафенета и ресторанти. Колко е тъжна картинката, като погледнеш приоритетите на някои хора...

# 19 142
Сърбия имат двойно повече извършени тестове или дори повече?
С повече тестове се хващат повече случаи по периферията и по-голяма част от леките, дори безсимптомните. Сърбите имат повече смъртни и критични случаи от нас.
А по-късно ли въведоха мерките или защо е така при тях?

Сърбия задължителна бцж ваксинация има при раждане, реваксинацията е спряна 97; за разлика от нас.

# 19 143
Тези 1 милион маски ще се раздават на социално слаби само? Защо Марешки вместо да се прави на палячо в парламента не раздава на пенсионерите маски в аптеките си?
Защото има супер голяма печалба за това.
В неговите аптеките, маските преди 1 г бяха по 0.09 ст (със надценнката му тогава). Днес или няма маски, или са 3,50лв.

# 19 144
А вие защо си мислите, че в БГ в момента не умират хора от корона без диагноза? Те не тестват починали така или иначе.

# 19 145
Няма никакво значение кой се е сетил и кой не. То ако всички са се сетели нямаше да се дебатира тая заповед.
Понеже заповедта не е издържана по никакъв друг начин освен от епидемиологична гледна точка след като държавата няма да осигурява маски. Ето аз питам сега защо В.Николаев ще води сутрешният блок без маска, неговите гости се обзалагам че също ще са без маски, те нали се намират на закрито о-вено място. Заповедта важи за тях, защо не я спазват и дават лош пример на народа. Може би досега се набиваше в главите на народа че маските не помагат и затова те продължават да са без маски.
Тези, които не носят маски са безхаберници на които не им пука за личното им здраве и още по-малко за здравето на другите. Държавата предприема тази мярка за да ограничи възможността им да разпространяват, което аз подкрепям. Дали ще носят маска от чаршаф или ще си увият ролка тоалетна хартия ми е все тая. Простата маска не е някакво технологично чудо, което да не може почти всеки да си приспособи. Сега излизах до магазина и още има хора без маски, които не отиваха към аптеката за да се снабдят с такива. Предполагам, че ще се изчака няколко дни за да си направят или да си купят и след това ще започнат актовете.

# 19 146
  • София
Дано да е някакъв пробив информацията за БЦЖ...

Айде стига вече с тия маски.
Нека да преосмислят и да ги направят задължителни в закрити обществени места, като ги предоставят на нормални цени.

# 19 147
  • Русе
LillyM, как се движи кривата на разпространението с отчет броя на направените тестове. Дразниш се от конкретика ли.

# 19 148
LillyM, как се движи кривата на разпространението с отчет броя на направените тестове. Дразниш се от конкретика ли.
При това тестване, което имаме, кривата можем да я следим как се движи със същия успех и ако хвърляме боб Grinning

# 19 149
Стига с тези маски, темата се разводни много. Който иска си носи, други не носят и т.н. Може би заповедта трябва да вкл задължително носенето на маски в закрити обществени пространства. На открити наистина няма смисъл, при положение, че не си контактен с никого.

# 19 150
  • София
Позволявам си да сложа едно обобщение, което мернах във фейсбук:
Надежда Цекулова
1 час
Да обобщим.

1. Децата и родителите им не може да ходят в парка.
2. Кучетата също, според нормативната уредба, но според прессъобщенията може, та зависи Вашият полицай какво чете. Ако нямате късмет, ще ви струва 5 бона, което е към 11 минимални работни заплати, честито.
3. Всички магазини извън моловете могат да работят, за да не се налага да им плащаме обезщетения, но вие не бива да ги посещавате, защото виж т.2.
4. Училища, градини и всякакви форми на детесъбиране са строго забранени, защото пазим възрастните хора.
5. Хората над 60г. не бива да се събират по повече от двама и да пазаруват през деня по същата таз причина, но пък ако имат внуци, трябва да ги гледат, докато родителите им са на работа. Това е напълно сейф.
6. Ако ги пратим на улицата с маска, ги обричаме на смърт, но маската е задължителна, извинете, вече не е (засега).
7. За сметка на това пък могат спокойно да взимат причатие от обща лъжица, защото от светото причастие не можеш да се заразиш. Доказаните случаи в Южна Кореа и Франция, в които епидемията буквално се взривява след религиозни събори, са на лузъри, които не са достатъчно традиционно-православни. Или хич. За доказателство шефът на щаба хвърли маската и цуна икона и ето - още е жив. Засега.

Благодаря ви за вниманието.

# 19 151
Няма никакво значение кой се е сетил и кой не. То ако всички са се сетели нямаше да се дебатира тая заповед.
Понеже заповедта не е издържана по никакъв друг начин освен от епидемиологична гледна точка след като държавата няма да осигурява маски. Ето аз питам сега защо В.Николаев ще води сутрешният блок без маска, неговите гости се обзалагам че също ще са без маски, те нали се намират на закрито о-вено място. Заповедта важи за тях, защо не я спазват и дават лош пример на народа. Може би досега се набиваше в главите на народа че маските не помагат и затова те продължават да са без маски.
Тези, които не носят маски са безхаберници на които не им пука за личното им здраве и още по-малко за здравето на другите. Държавата предприема тази мярка за да ограничи възможността им да разпространяват, което аз подкрепям. Дали ще носят маска от чаршаф или ще си увият ролка тоалетна хартия ми е все тая. Простата маска не е някакво технологично чудо, което да не може почти всеки да си приспособи. Сега излизах до магазина и още има хора без маски, които не отиваха към аптеката за да се снабдят с такива. Предполагам, че ще се изчака няколко дни за да си направят или да си купят и след това ще започнат актовете.
Актове няма да има в размер на 5 000 лв. Разберете го. Това не е нормално. Впрочем това неистово желание да се налазват хора изкл. сурово има обратен ефект. Какво се получи заповедта падна и сега няма да има никой ни с шал ни с тоалетна хартия на главата, защото много искате да е навсякъде и да е 5 000 лв. Не няма да бъде така. Ще се мисли друго решение през следващите дни по въпроса с маските. И то е правилно да бъде нещо такова.
Цитат
Може би заповедта трябва да вкл задължително носенето на маски в закрити обществени пространства. На открити наистина няма смисъл, при положение, че не си контактен с никого.

# 19 152
Как се движи кривата остави на хора, които с това се занимават, да преценят. За тестовете, винаги има какво да се желае, но за резултатите говорят най-вече празните болници и ковчези.

# 19 153
На този линк може да прочетете групирани изследвания за маските.

https://docs.google.com/document/d/1HLrm0pqBN_5bdyysOeoOBX4pt4oF … ng=h.9yzpxufkt5ow

Страни като Южна Корея и Япония, носят постоянно маски и се справят добре с овладяването на вируса, без да са затворили всичко.

# 19 154
Е огледай се хубаво следващия път в някой супермаркет, Франсоаз. Вчера ходих за пръв път от 10 дни. На зеленчуците един си плюнчеше на пръстите да отвори торбичката и с тия ръце после опипваше доматите. Отсреща, до вафлите, чух кашляне в същия момент - човекът беше без маска и дори ръка не си сложи пред устата (което не че е хубаво в случая, но е признак поне на култура. А докато стигнем до кашляне/кихане в кърпичка или лакът, много сол има да изядем). На касата една жена без маска жизнерадостно ухилена ми се лепна на 50 см дистанция, очевидно демонстрирайки непукизъм към положението, но без въобще да се смущава, че нарушава моето лично пространство. А имай предвид, че и аз не се оглеждам много. Това са само неща, които сами ми се набиха пред очите.
Обаждай се, и подавай сигнал! Аз така направих.
 028078757. Трудно дава свободно,но дава. Нека като вземат решенията си, да се съобразяват и с нашето мнение, а не само с онези, дето са против маските.

Общи условия

Активация на акаунт