Вчера първо се излезе със заповед за носена на маски от всички. Доц. Мангъров малко по късно в предаване по БТВ казва, че маските са мрежа, която не може да предпази нищо, но щом министъра е наредил ще ги носите. /това си беше жива подигравка/. Днес на обяд излиза министъра и казва, че отменя заповедта.
Излеза Домусчиев и казва, че го лекуват с Резохин. Излиза генерала и казва, че това не е лекарсво, което може да лекува. Излиза Бойко и казва намериле сме лекарството и имаме.
Дете не е болно от КВ, не може да се намери болница да го приеме, защото всички са за болни с КВ.
Колко още примери ти трябват за да се убедиш, че до тук освен ежедневния отчет на починали и оздравели всичко останало е неясно и не сигурно. Ако ти можеш да вярваш на такъв подход добре, на мен определено ми е трудно.
Що се отнася до това с детето /не знам конкретен пример/, то аз твърдя същото от дни, вкл. и в предходния си пост. Не всички болници са за коронавирус, това не е вярно, но така, както всеки напира за болница със симптоми на коронавирус, за останалите случаи няма да има места. И за това какво е виновна държавата? Сега, за състоянието на здравната система по принцип не говоря, там нещата са зле от доста време.
Та ако не те приемат в болница със симптоми на корона надаваш вой до небесата,тук всекидневно се публикуват разни истински и не толкова истории за подобни случаи, не се спира с мрънкането защо да стоим в къщи като сме болни и да пием "парацетамол". Сега пък се дават примери как хора, нуждаещи се от лечение не се приемат, защото болниците са "за коронавирус"....е добре де, как да стане? Като болниците са тези, леглата са тези, няма да построим нови със сигурност. Как според теб да станат нещата, за да има място и адекватни грижи за всички?
Магазини НЕ работят.
Хотели НЕ работят.
Малки производства НЕ работят.
Доста услуги НЕ работят.
Децата НЕ са на училище.
Учителите Не са по училищата.
Поне 80% от хората излизат 1-2 пъти седмично най-много, за пазар..
Това малко ли е?
Какво още?
Да направят концлагери и да ни затворят там?За по-сигурно, че вируса няма да ни напада....