COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 363
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 185
Стига вече с това нямало маски, има маски. Аз как намирам, пък за всички нямало. Няма желание да си закупите такава, а не че няма! Глобата трябва не просто да си остане 5000лв, ами като дойде време за събиране, един опис на имущество, да видим друг път, като се издаде заповед, дали някой ще се направи на отворко да не я спази!

# 19 186
Цитат
Сега прочетох новината, че отменят заповедта за маски - стига бе! Тя цялата ни работа е такава, тръгват с някакви уж крути мерки, обаче през цялото време отхлабват ли, отхлабват и всичко това под натиска на неколцина хорица, които не обичат да им се налага какво да правят!
Не са неколцина хорицата, от това което видях в соц. мрежи. И не са хора които не обичат да им се налага какво да правят а от хора които не обичат идиотски дейтствия. Не искат идиотизми като например държавата да глобавя без предупреждение и то с 5 000 лв,  за неносене на маска на открито, при положение че няма абсолютно никакъв медицински и епидемиологиен ефект от такава мярка, всъщност ако заповедта на Ананиев беше само за закрити а не открити места, сега щеше да е в сила.

The_Third то не е до топки, а е до политически строй. В Китай е тоталитаризъм там никой не слуша народа. В Европа не е така защото е демокрация.

# 19 187
Трябва да преосмислят нещата и да върнат заповедта поне за затворени пространства. На мен лично ми писна да треперя кой ще ми се изкашля на опашката върху гърба (а го преживях вече 2 пъти) и да мисля кой е кихнал върху хляба.

# 19 188
Цитат
Трябва да преосмислят нещата и да върнат заповедта поне за затворени пространства. На мен лично ми писна да треперя кой ще ми се изкашля на опашката върху гърба (а го преживях вече 2 пъти) и да мисля кой е кихнал върху хляба.

Ами айде поискайте това радетелите за 5 000 лв. глоба и опис на имуществото. Не искайте маски навсякъде а в затворени пространства и не с 5 000 лв. глоба а нормална такава за да няма ответна реакция. Ама то трябва малко мозък да се приложи за да се прокарат рестриктивни мерки без ответна реакция. Мутафчийски не е приложил в случая мозък като е продложил тая мярка ако казва истината че той я е предложил.

# 19 189

Нали ББ каза че ще дадат по 1000 лв. на мед.специалист от засегнатите места. но вече от три познати семейства, работещи на държавна работа са им казали, че им намалят заплатите за да отидат в помощ на мед.сестри.
Извинете понеже и предния ми пост беше подобен, дано не сметнете че  за пари говоря, но с една заплата, ми е притеснено. Понеже и при нас се отрази, но нямаме такова обяснение....

По 1000 лева ще за тези, които са на първа линия. За останалия редови персонал май ще излезе друг проблем, за който не съм чула предложения.

Аз разбрах въпроса по друг начин. Вече три семейства
 на държавна работа са се притеснили че ще им намалят заплатите та да имало за лекарите.
Аз се възмутих. Как така ще вземат от държавния служител.
Как ние ще живеем без тях.
Как те ще живеят без бонусите си понякога достигащи до 3-4-5 хиляди лева. Пък ако ги накарат и осигуровки да плащат, а не дай си боже и някаква работа да свършат .

# 19 190
Може ли някой да сподели дали днес са говорили евентуално за карантина и излизане с декларация / СМС предвид покачване на случаите ?
Днес се коментират маските.

# 19 191
  • Ispania
Актуални данни от Испания .
Заразени : 94417
Оздравяли: 19259
Починали: 8189

В последните 24 часа “заразените “са 9222😳😞😞😞.

# 19 192
За чудодейното и бързо излекуване аз си имам някои съмнения, за които намекнах вчера в два последователни поста, но явно не се разбра. Първо питах за принц Чарлз, после подхванах въпроса с плазмата с антитела (и още нещо). По естествен път това е моментът, в който се "излекуваме" сами - когато телата ни произведат онези малки войничета, които се бият на живот и смърт с вируса. Антителата. Всички лекарства в момента са симптоматични или насочени към усложненията, породени от вируса, а не се борят със самия вирус. Не те го "изчистват", не те предизвикват оздравяване. Плазмата с антитела не е универсално лечение, но още от Китай насам е известно, че има ефект. Ако има ранно лечение, логично е да е това, или някакво друго, което блокира рецепторите ни, които са уязвими към вируса, както действат озелтамивира и занамивира при грипа. Хлороквина и останалите, които се обсъждат, нямат такова свойство. Моля написаното да се разглежда без никакви претенции от моя страна. Както казах в началото, това са просто съмнения. Както всеки има право да умува над всякакви конспирации, например за произхода на вируса Wink Мислите ми поне не са изцяло в сферата на конспирациите - вчера дадох линк за приложението и ефекта от плазмата. Сега не ми се търси. Излизам за днес от темата, защото колкото и да скролвам някои мнения, ми действа натоварващо.

# 19 193
  • Варна
Да, генералът целуна икона, докато беше в Светия синод. Само че тази икона вероятно не е целувана от половин София преди това. Възможно е и да е била подарък за него или за ВМА, примерно.
Нали не мислите, че патриархът целува икони наред? Или някой от владиците? Това, че държавата и щабът проявяват безкрайно уважение и търпение към синодалните... странности, е добре. Оттук нататък разчитаме на мозъчната дейност на "вярващите", дето ходят от Великден на Великден на църква. Защото се надявам, че истински вярващите знаят къде е Бог.

# 19 194
  • На остров
Вал а дават ли информация колко са преминали през интезивна грижа ?

# 19 195
Цитат

Ами айде поискайте това радетелите за 5 000 лв. глоба и опис на имуществото. Не искайте маски навсякъде а в затворени пространства и не с 5 000 лв. глоба а нормална такава за да няма ответна реакция. Ама то трябва малко мозък да се приложи за да се прокарат рестриктивни мерки без ответна реакция. Мутафчийски не е приложил в случая мозък като е продложил тая мярка ако казва истината че той я е предложил.
Не ти разбирам проблема какъв е точно. Аз не мисля, че е адекватно глобата да е 5000 лв, разбира се. И също казах, че държавата е длъжна да помогне на хората, които нямат възможност да купят маските си сами. Но да ми реват във фейса хора, които ги знам че са по 5 пъти в годината в Гърция на море, че не можели да купуват маски за 2 лв и кой щял да им ги даде... Несериозно е и адски дразнещо.

# 19 196
Актуални данни от Испания .
Заразени : 94417
Оздравяли: 19259
Починали: 8189

В последните 24 часа “заразените “са 9222😳😞😞😞.
от къде тез цифри?

Spain   94,417   +6,461   8,189   +473   
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

# 19 197
Скрит текст:
Да, генералът целуна икона, докато беше в Серия синод. Само че тази икона вероятно не е целувана от половин София преди това. Възможно е и да е била подарък за него или за ВМА, примерно.
Нали не мислите, че патриархът целува икони наред? Или някой от владиците? Това, че държавата и щабът проявяват безкрайно уважение и търпение към синодалните... странности, е добре. Оттук нататък разчитаме на мозъчната дейност на "вярващите", дето ходят от Великден на Великден на църква.
Защото се надявам, че истински вярващите знаят къде е Бог.

Да си дойдем на думата.

# 19 198

Точно така. Забрана за закрити обществени места и по-щадяща глоба - да. Ще приема, че е адекватно. Предполагам и много други хора ще приемат.
Глобата трябва да е от порядъка на 300-500 лв. Пак ще има възпиращ ефект за бедния българин. А за клетите пенсионери пък да не говорим. И дори и при това положение, държавата пак трябва да осигури маски, щом задължава и глобява.

# 19 199
Цитат
Сега прочетох новината, че отменят заповедта за маски - стига бе! Тя цялата ни работа е такава, тръгват с някакви уж крути мерки, обаче през цялото време отхлабват ли, отхлабват и всичко това под натиска на неколцина хорица, които не обичат да им се налага какво да правят!
Не са неколцина хорицата, от това което видях в соц. мрежи. И не са хора които не обичат да им се налага какво да правят а от хора които не обичат идиотски дейтствия. Не искат идиотизми като например държавата да глобавя без предупреждение и то с 5 000 лв,  за неносене на маска на открито, при положение че няма абсолютно никакъв медицински и епидемиологиен ефект от такава мярка, всъщност ако заповедта на Ананиев беше само за закрити а не открити места, сега щеше да е в сила.

The_Third то не е до топки, а е до политически строй. В Китай е тоталитаризъм там никой не слуша народа. В Европа не е така защото е демокрация.

Пак грешиш!
Лошото е, че не осъзнаваш как такива мнения се отразяват и се развиват като лавина!  Точно както стана с жалбата  на оня пишман адвокат Николай Хаджигенов от Монтана.

Тази заповед за маските въобще не беше идиотско действие, а много правилна и навременна мярка.
Дано си дадеш сметка, че твоето противопоставяне снощи, ще има за резултат много повече хора да загубят живота си, ще почерни много семейства. И те ще тежат и на твоята съвест.
Ефекта на лавината...
Всеки влияе на обществото , било с действия, било с мнения по социалните мрежи. И трябва да се държи отговорно, да мисли дори какво пише!

Снощи пуснах и снимки за предаването на инфекцията, статии, колко още доказателства ви трябват?
Вие ли ще оплаквате умрелите, вие ли ще им държите ръката, докато умират в мъки, без въздух?!!!!!!!!!!!!!
А ако ви сте тези, умиращите? Вашите близки?
Защото умират и млади, и здрави... Никой няма гаранции, че ще преживее тази инфекция!

Общи условия

Активация на акаунт