COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 415
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 215
В цял Китай всички носеха маски, само нашите умници казват, че не е нужно маска на обществени места...
Тя не предпазвала, айй сиктир ми носете хубави памучни маски, а не такива за еднократна употреба по цяла седмица...
В цял Китай продължават да носят маски. Сигурно си знаят защо.Толкова ли беше трудно просто да гледаме и ние от тях?

# 19 216
Вливането на плазма е много по опасно, отколкото носи полза. Най грубо казано, ако си отиваш, и няма вече решение, тогава се прави. Риска да ти се желира кръвта и да закачиш всякакви бонус болести е друга тема. Най грубо казано де, то си е доста за обяснение и е свързано с познания по медицина. Но не, плазмата не е лечението. Изолирането на лекарство от плазма също не е , защото е много пари, а едва ли някой ще ги даде.

# 19 217
В цял Китай всички носеха маски, само нашите умници казват, че не е нужно маска на обществени места...
В цял Китай продължават да носят маски. Сигурно си знаят защо.Толкова ли беше трудно просто да гледаме и ние от тях?
Не слушай какво казват.. гледай какво правят.. мда..

# 19 218
Tesla, пенсионера няма да излиза в паркове и точка по-въпроса. Глобата не е за хората излезли пред блока, какво правите в парковете, какво правите на детските площадки, като се каза още преди една седмица да не се ходи?! Защо нон стоп се събират хора на едно място на седянка?! От 3 седмици вече се говори едно и също по цял ден по ТВ и никой не слуша. Еми като не може да слушат, да си поемат последиците. Даде се цяла седмица срок да може да го видят, кой във фейсбук, кой ще види по новините, кой ще му каже съседа или роднината. И продължават с най-голямата си наглост! Не съм чула да има някой глобен, защото е без маска. Още от сутринта се коментираше, че ще се даде срок на хората да се снабдят с такива.

# 19 219
  • Варна
Вливането на плазма е много по опасно, отколкото носи полза. Най грубо казано, ако си отиваш, и няма вече решение, тогава се прави. Риска да ти се желира кръвта и да закачиш всякакви бонус болести е друга тема. Най грубо казано де, то си е доста за обяснение и е свързано с познания по медицина. Но не, плазмата не е лечението. Изолирането на лекарство от плазма също не е , защото е много пари, а едва ли някой ще ги даде.
пък и оздравелите са една шепа, няма как да им източат толкова кръв

# 19 220
Белгия +192 починали
Холандия +175 починали
Това не ли много Open Mouth
Много е, а за съжаление казват, че пика не е дошъл.

момичета и момчета,

Много се моля поне веднъж България да е изтеглила 6-ца от тотото. И тази БЦЖ ваксина наистина да предпазва.
Може пък и на това да се дължат малкото тежки случаи в България, както и мистериозното незаразяване на половинките на много от болните.

# 19 221
Тя не предпазвала, айй сиктир ми носете хубави памучни маски, а не такива за еднократна употреба по цяла седмица...

В цял Китай, Япония и Южна Корея не малка част от хората по принцип си ходят с маски, особено в мегаполисите  Сеул и Токио. Така че там не е било особено трудно на властите да убедят хората, че е редно при тази ситуация да ходят с маски.

# 19 222
да де. Чудим се баш за тия с парите в Бг и по целия свят, които ги излекуваха - политици , олигарси, спортисти, актьори и т.н

# 19 223
  • Варна
Нужно ли е два пъти през пет поста да го пишете?
Според Вас кръвта, респективно и плазмата, се преливат без да са изследвани? За Хепатит, примерно.

# 19 224
Скрит текст:
Цитат
Пак грешиш!
Лошото е, че не осъзнаваш как такива мнения се отразяват и се развиват като лавина!  Точно както стана с жалбата  на оня пишман адвокат Николай Хаджигенов от Монтана.

Тази заповед за маските въобще не беше идиотско действие, а много правилна и навременна мярка.
Дано си дадеш сметка, че твоето противопоставяне снощи, ще има за резултат много повече хора да загубят живота си, ще почерни много семейства. И те ще тежат и на твоята съвест.
Ефекта на лавината...
Всеки влияе на обществото , било с действия, било с мнения по социалните мрежи. И трябва да се държи отговорно, да мисли дори какво пише!

Снощи пуснах и снимки за предаването на инфекцията, статии, колко още доказателства ви трябват?
Вие ли ще оплаквате умрелите, вие ли ще им държите ръката, докато умират в мъки, без въздух?!!!!!!!!!!!!!

Диорела много ме ласкаеш ако смяташ че аз имам едва ли не божествена сила да влиая с писането си в някакъв форум върху процесите в държавата. И едва ли не ще ми тежат починалите хора от вируса на съвестта заради моята божествена сила да предизвиквам лавина. А моите близки няма ли да ми тежат. Защото аз имам родители и баба и дядо които са в рисковата група. С това което каза много прекали. Откога изказването на мнение е недопустимо. Защото аз смятам че хората сред които си и ти да настоявате заповедта да мине в този и неприемлив вид събудихте ответната реакция и тя падна. Защо настоявате глобите непременно да са 5 000 лв. Пенсионера как ще си плати глобата от 5 000 лв. днес. Ти това мислиш ли го. Защото той може и да не виси в темата за да разбере веднага каква идиотия е приела държавата от днес за утре. Това за него значи гладна смърт. Точно вие хората които отказвате разумно да се обсъди и да се намери смислено решение по въпроса с маските предизвикахте падането на заповедта с отказа си да разсъждавате. Това мога да ти кажа.
Абсолютно е права Диорела. Не беше подходящия момент да се правиш на интересен и различен. Всеки ден без маски е от значение. Брой новозаразените след около 10 дена. Те се заразяват в момента. От идиоти, както казах вече, които няма вариант да сложат маска, ако някой не ги задължи със закон.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 17:28 от Не се сърди, човече

# 19 225
Пишете рискова група - възрастните. Днес не казаха ли, че вече рисковата група е друга - от 40 до 49 г. или аз съм разбрала погрешно Thinking

# 19 226
  • Ispania
Актуални данни от Испания .
Заразени : 94417
Оздравяли: 19259
Починали: 8189

В последните 24 часа “заразените “са 9222😳😞😞😞.
от къде тез цифри?

Spain   94,417   +6,461   8,189   +473   
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
От официалния сайт на министерството по здравеопазване в Испания

https://covid19.isciii.es/

# 19 227
  • Пловдив
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Eto-zashto-stadniiat-imun … 8A7kxFkN7f97_G_x0

Защо стадният имунитет в този му вид не е решение на проблема и колко е важна изолацията, дисциплината и самоконтрола. Дилемата да жертваме ли животи заради бизнеса е много болезнена. В цунг цванг позиция сме. Няма полезен ход в момента.

# 19 228
  • Ispania
Вал а дават ли информация колко са преминали през интезивна грижа ?
Мисля че някъде имаше в сайта информация , ще потърся 👍.

# 19 229
  • Варна
Пишете рискова група - възрастните. Днес не казаха ли, че вече рисковата група е друга - от 40 до 49 г. или аз съм разбрала погрешно Thinking
от 40 до 49 г са масовия случай на болните, но е по-опасно за по-възрастните и рези с хронични заболявания.

Общи условия

Активация на акаунт