COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 342
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 260
Вливането на плазма е много по опасно, отколкото носи полза. Най грубо казано, ако си отиваш, и няма вече решение, тогава се прави. Риска да ти се желира кръвта и да закачиш всякакви бонус болести е друга тема. Най грубо казано де, то си е доста за обяснение и е свързано с познания по медицина. Но не, плазмата не е лечението. Изолирането на лекарство от плазма също не е , защото е много пари, а едва ли някой ще ги даде.
пък и оздравелите са една шепа, няма как да им източат толкова кръв
И за двете не съм убедена. Може и да не са чак толкова малко, а и има как. Разбира се, може и всичко да е съвпадение.

# 19 261
От сутринта до сега още 20 заболели, правилно ли разбирам?
Да.

# 19 262

Бихте ли посочили къде откривате самонадеяността ми? И къде аз съм раздавала присъди и съм вменявала вина?
Ако говорите по принцип, моля не го правете върху мой пост.

Извинете ме, да, касаеше друг потребител, който наливаше страшни дози вина и описваше трупове пак.
Но се хванах за вашия коментар, защото не ми се търсеше назад.

# 19 263
Скрит текст:
Ето, за маските, ясно, че повечето няма да го прочетат, ма вижте графиките: https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Zashto-triabva-vsichki-da … eniia_147315.html

Викаш, само маски. Нищо общо с тестване и здравни грижи.
Не, по скоро тези, които тестваха, положиха усилия и овладяха вируса, демек отличниците, са решили, че масовото носене на маски помага. Не виждам причина да не им вярваме на тях, а да вярваме на двойкаджиите от по-големия и стръмно покачващ се сноп.

# 19 264
И какво постигнахте с великата заповед на Ананиев. Доволни ли сте от резултата. Аз ли съм виновен за резлутатът че още вчера ви обясних що за тъпизъм е тая заповед.
Аз много добре си спомням какво пишеше през февруари. И как няма да си спомням като го повтаряше на всяка страница до втръсване. Имаше период в който твърдеше, че вирусът бил опасен само за азиатците заради генетични особености. След това имаше период в който обясняваше, че в топлите нямало да се разпространи, след това беше, че ще мутира в безобиден. Така че по-добре не ми обяснявай кое е тъпизъм.

# 19 265
За 2 седмици докретахме до 399 заразени, като в това число влизат и излекуваните, които колко са до момента, 30 ли? Ако ги приспаднем, стават около 370 заразени до момента.  И ко праим? Thinking
Ko прайми.... чакаме да дойде септември месец и да стигнем пика на заболяването.

# 19 266
Към тези, които съжаляват бедните изнемощяли пенсионери, които нямали 5000лв. Ще ви дам нагледен пример защо трябва да се глобяват и те, а не да се съжаляват.

Една възрастна женаа на опашката за влизане в магазина днес се залепи на половин метър зад мен. Направих й забележка. Не само че не се мръдна, ами и ме обвини, че съм отишла в магазина да се карам с хората. И това през маска под носа. Всички без нея бяхме на по 2 метра разстояние, само тя на свои правила играе ...

Като не й мина номера отиде и ме предреди на опашката за влизане в магазина. Като й направих забележка започна да ме нарежда, че съм била луда и за лудницата. Тя само си стояла там...Така си стоеле, че за са вляза когато ми е реда трябваще да мина през нея, която бъквално се отърка в мен само и само да ме изпревари.

Сори, ама ей такива баби заслужават не само да ги глобят ами и по телевизията да ги дават за пример на неподходящо поведение.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:42 от bubanka

# 19 267
Новите данни за днес - 19 в София и 1 в Перник. Защо ли имам подозрението, че поне половината са излезнала от частните платени лаборатории? Защото за последните два дни цифрите на тежките, които са в столични болници, не са променени...
И се опитваме да борим епидемията с абсолютно не представителни извадки.
Много съм любопитна какви ще се окажат резултатите от Банско. Не е ясно утре сутрин с каква цифра ще ни изненадат...

# 19 268
  • Варна

От неделя имам болки в гърлото, обложени сливици и бях отпаднала но температурата ми не е надвишавала 37.8°. След консулт с УНГ по телефона почнах антибиотик и имуномодулатор. Само в неделя пих Парацетамол за t°. Все още ме боли гърло, но определено съм по-добре.

Маските не са толкова голям проблем. Това изречение е шокиращо. По телефона консултация, след която се почва антибиотик.
Как се дава подобно лечение? И как се снабдяваш с антибиотик без да си видял лекар?

Знаем много добре до какво води безразборното приемане на антибиотик.

Радвам се, че създадох "проблем", по-голям от маските.
Може би трябваше да опиша час по час и действие по действие какво сме направили. Но не мисля, че дължа обяснение. Да, консултация по телефона. Телефоните имат и камери, нали. А рецепта може да изпише и друг лекар.
Достатъчно ли е или ще ме докладвате?

П.П. Антибиотици за последните 30 години съм пила сигурно 3-4 пъти. Така че коментарите за "безразборно приемане на антибиотици" си ги спестете. Когато трябва бързо да се вдигнеш на крака, защото се грижиш за две малки деца и възрастен човек, нямаш голям избор.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 17:30 от beljata

# 19 269
Гледам по БТВ едно момче от САЩ, с триминутната му слава, което разправя, че болниците в Ню Йорк били препълнени с "корона-вирусни". Ами че те болниците в Ню Йорк са си препълнени винаги...
Прочетох наскоро молба от щатски (за яснота - не федерален) американски политик, който помоли едни по-мургави хора в едни гета, които обитават, да спрат да се стрелят, че да има места в болниците за корона-вирусни...

# 19 270
  • Буркина Фасо
Да.
не са ли 20 положителни?

# 19 271
Преди малко чакам пред аптеката. Екипирана съм с маска, ръце в джобовете /нямам ръкавици/. Идва жена на видима възраст над 65, много жизнена. Без маска, влиза в аптека директно. Връщат я. На аптеката има надпис, да визаме по 1 и с маски, както 8,30 до 10,30 .... Жената започва да ми обяснява, че всичкото било отменено от министъра сутринта. Новото било, че нашия кмет /Ст.Загора/, издал заповед, от 21.00 ч. до 5.00 ч. се забранява движението на хора по улиците.
Разказвам това, за да разберат някои, че е по добре всяка мярка да се казва само по веднъж и да не се променя, ако искат да бъде спазвана.

https://divident.eu/704/81-godishen-muzh-ot-kv-zora-v-stara-zago … at-vecheren-chas/
Това е новина от днес.

# 19 272
Пишете рискова група - възрастните. Днес не казаха ли, че вече рисковата група е друга - от 40 до 49 г. или аз съм разбрала погрешно Thinking
Игра на думи. Едните говорят за рискова група, при която е висока смъртността. Отговарят им за рискова група, която е с по-висока заболеваемост в момента. Нищо общо няма. Но удобно се правят така внушения. Същото е с рисковите фактори. От една страна имаме придружаващи заболявания, но от друга страна имаме и други фактори, които не са заболявания. Например наднормено тегло, тютюнопушене, употреба на алкохол. Казваме, че човекът не е бил с придружаващи заболявания, но не уточняваме, дали не са били на лице някои от останалите рискови фактори. И обобщаваме - ето, и младите и здравите не са застраховани. Дяволът си чете евангелието както си иска.

# 19 273
А пенсионерите, дето ги гледам по цял ден как щурмуват магазините...ми какво да кажа за тях, последно ще им е на повечето. Нека да си отядат.
Оня ден се бунтуваше, като те отписаха по подобен начин с хроничните...
....

положителни са.. Мутафчийски и той казва, че повечето никога не са били болни, че да ги чакаме да оздравеят - само тези, на болнично лечение... добре че го питат чат-пат те колко са.

# 19 274
Да.
не са ли 20 положителни?
Да, 20 положителни проби .
19 в София и 1 в Перник .

Средната възраст на заболелите е 46 г.

Общи условия

Активация на акаунт