COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 997
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 635
Не знам, но май никой не намери статистика за грип Б колко хора са го прекарали и има ли тежки случаи (починали) Нещо това два грипа през месец у нас ми се струва невъзможно, не че разбирам. Лекари обясняваха , че било рядко срещано и отдавна у нас не е имало два щама на грип последователно в една година.
Който разбира да каже, но се чудя дали не е имало с този ковид заразени и изкарани за грипозни. Но пък не се чу за тежки случаи и починали от задушаване, знам ли вече.
Това за Арената са си сериозни, не е показно. Във Варна съвсем същото са го направили, не запомних точно коя сграда , но по снимки е същото -с пружини и дюшеци. Те дори го считат за екстра това. ВИП.
Търся упорито спирт по аптеките (най-близката ми де) и няма , и няма. ББ каза , че сме били заляти със спирт едва ли не, бълбука кат водата в Перник, ама ...де го  този спирт, не знам.
Сега слушам новините. Как изкараха маските само болни да ги носят. Мен затова ме гледаха странно в супера миналата седмица и едната служителка крещеше високо минавайки покрай мен - "Пазете дистанция" , а то нямаше до мен хора, ама...заразно-показна съм изглеждала. Докъде стигнахме((

# 19 636
  • Germany
Ваксината на Меркел не е БЦЖ. Препоръката тук е за лица над 60 год. да се постави ваксина за пневмококи. Мисля че е различно това. За БЦЖ нищо не се е чувало.

# 19 637
Почти всички в бг са ваксинирани. При нас положението е "най-ваксинирано" Simple Smile

MK_ за бцж ли питаш?
Има нещо с тази ваксина, щом и Меркел я ваксинирал доктора, който беше заразен, но тя е с отрицателни тестове след това. Сега е въпросът къде може да се ваксинираме? Smiley

Да.

# 19 638
  • Варна
Меркел не е била ваксинирана с БЦЖ, а с пневмококова ваксина.

# 19 639
  • София
NumLock,
интересна снимка. Ковид-19 ще вземе със сигурност най-малко жертви, но това е заради крутите мерки навсякъде + развитието на медицината + относително ниската смъртност на самия вирус.

# 19 640
За неосигурените, хубаво не е справедливо, но като пламне едно хубаво огнище в махалата дали и целият град няма да пламне?! Ще излезе сто пъти по-скъпо да е справедливо, отколкото да се лекуват всички. И не е вярно че в чужбина навсякъде връщат тези без осигуровки - само за САЩ съм видяла такава информация. В Италия никой не са върнали ако е сериозно положението, много се съмнявам и за Франция или Испания...

Ами днес четох за българин в Испания. От едната болница му казали, че не могат да го приемат, щото осигуровката му не била достатъчна за тях. Другаде го пратили.

# 19 641
Пак ще Ви го кажа. Над 2000 страници едно и също. Хората не умират от бактериална инфекция, причината за смъртта е усложненията от вирусната инфекция. Прочетете го, ако трябва и десет пъти и го разберете вече.
Усложнението на вирусната може да бъде бактериална. Питай китайците.Wink

Няма какво да питам, аз кога е трябвало съм чела мненията на китайците по темата. Вие кажете на света и на семействата на жертвите, че целият свят е глупак и само в бг-мама се знае, че антибиотика е щял да спаси тези хора. Тези бактериални инфекции, които може би ще се развият е преди критичната фаза. В Китай хората с усложнения бяха хоспитализирани. Ако Вашия антибиотик помагаше, нямаше да се стига до вентилация.
Добре права си.

# 19 642
  • В планината / На морето
КОРОНАТА ВЪВ ФРАНЦИЯ ДНЕС
499 ПОЧИНАЛИ
ОБЩО ДО СЕГА ПОЧИНАЛИ - 3523,
В МОМЕНТА
22.800 НА БОЛНИЧНО ЛЕЧЕНИЕ
5560  НА ИНТЕНЗИВНО ЛЕЧЕНИЕ

# 19 643
  • на пистата
Има нещо с тази ваксина, щом и Меркел я ваксинирал доктора, който беше заразен, но тя е с отрицателни тестове след това. Сега е въпросът къде може да се ваксинираме? Smiley
Говорих със сестрата на мъжа ми,в Австрия са.Каза че тези ваксини са препоръчителни за хора над 60г при тях(не рамня каква беше ваксината).За това е ваксината,не за коронавирус 😉

# 19 644
В Панама карантината е мъжка и женска
https://clubz.bg/96558-v_panama_karantinata_e_myjka_i_jenska

# 19 645
  • Варна
Скрит текст:
КОРОНА СИТУАЦИЯТА В ИТАЛИЯ ДНЕС - 18 ЧАСА
839
ПОЧИНАЛИ
2107
РЕГИСТРИРАНИ НОВОЗАРАЗЕНИ
1109
НОВОИЗЛЕКУВАНИ

Скрит текст:

Новорегистрираните не са 2107, а 4053. Не знам колко пъти трябва да се обясни едно и също.
2107 са в повече актуалните случаи, защото към вчерашните актуални са добавени новорегистрираните 4053, но са извадени приключилите случаи, а именно починалите и оздравелите.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 00:14 от bubanka

# 19 646
  • София
Във Франция тепърва започва най-лошото. Макрон е главния виновник с изборите. Жалко. И те ще задминат Китай по брой случаи.
В Турция е много зле положението. Ердоган се бе изцепил, че вирусът не е проблем за Турция, ние си мислехме, че лъжат и че никога няма да обявят случай, но когато започна тестването се вижда колко дълбоко е навлязъл вируса там и колко ужасно са закъснелите мерки там.
Дано се оправят по-бързо и безболезнено. Всички ни съседни държави са ключови и за нас самите.

# 19 647
Обявено ли е официално, че куче може да се разхожда само от 1 човек или може 2ма от семейство?

# 19 648
  • У дома !
ММ ми каза,че във фейса е чел коментари от сорта на това защо не ни дават по 5000 лв да си стоим по домовете,вместо да ни глобяват по толкова,когато сме навън.🤣
Така държавата ще види как можем наистина да спазваме заповеди и този,който излезе навън да връща парите и т.н

А, де?
Браво, умен мъж имаш... умее да задава въпроси.   
Правилният въпрос е половината от отговора, а той е,  че пари няма и се чудят откъде да ги вземат и в паниката си преминават всякакви граници на нормалност.

Че е умен мъжът,ми е умен,наистина! Но не той е задал въпроса.....

# 19 649
  • В планината / На морето
Във Франция,
над 600 лекари съдят правителството за прекалено късната реакция на корона пандемията.
Обвинението е подписано и от още 350 000 французи.

На снимката Макрон във фабрика за маски :

Общи условия

Активация на акаунт