COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 682
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 665
  • Germany
Wаgabunga, аз за Германия пиша, че не съм чела някъде да се обсъжда БЦЖ ваксината. Тук ( в Германия) тази ваксина я няма. Моето дете примерно има само поставена в родилното в България и това е.
По повод броят на тестовете в България, градът в който живея е да кажем като София ( около 2 млн население). На ден се правят до 4000 теста. Такава информация изнесоха днес. Вярно, че тук има много повече инфектирани, но просто ориентировачно като бройка 👍

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 23:36 от PeaPink

# 19 666
  • София
Ковид стъпи и в парламента!
Ама кой, не чух?

# 19 667
Хасан Адемов е с корона вирус. Сега ще тестват народните представители, преди да обсъждат актуализацията на бюджета. Току що Караянчева по ТВ в извънреден брифинг.

# 19 668
Айде сега народните представители ще тестваме и после администрацията..явно болен,но сега превкл на БНТ-Хасан Адемов

# 19 669
Цитат
Така погледнато никой от моето семейство няма шанс. Нито някой може да намери лекарство от чужбина, нито сме чак толкова спортни и здрави. Направо ...отчайващо.
Защо така решихте. Много моля без такива мисли. Първо никое лекарство не е памацея към този момент. Това лекарство Плакинал не съм го чул досега в темите, като нещо кой знае какво. Разбира се нашият мед. съвет проучва чужди практики и лечения, при нас има от най добре работещото лекарство хлорохин. И 2-то тоя вирус е далеч от смъртна присъда. Един шеф във формула 1 иска да си зарази пилотите та да го изкарат сега докато няма спорт, че да е ясно че са го минали. Нашата 75-годишна първа пациентка е успешно излекувана. В Италия мъж на 101 е успешно излекуван. Плюс това вируса при нас се движи толкова бавно че докато стигне до вас вече или ще е потушен, или ще е дошло лятото или ще има лекарство.

Цитат
Ковид стъпи и в парламента!
Депутат ли имаме заразен.

# 19 670
Д-р Хасан Адемов. Ето ще пазим НС, тестове ще има за всички, включително целия персонал!
Браво!

# 19 671
Банско можеше да е представителна извадка. Това са нашите Швейцария. Ако там няма заразени , щото то хотели, то персонал, и нямаме заразени, е прекрасно.

# 19 672
Разбира се, че умират от бактериална инфекция. Всеки ден го повтарят в медиите. Вторична бактериална инфекция, която се появява като следствие от вируса. Затова се третира с антибиотици, понякога повече от един. Учителят от Троят е бил лекуван с три антибиотика. Самият вирус не се влияе от антибиотиците.

И аз преди доста страници казах същото.
Потвърдено и от личен опит.
Вирусите, не само КОВИД, изтощават организма. И на този фон го нападат бактериите, които в нормални условия са подтиснати от имунната система.
Затова хората умират от късно хванати пневмонии.
Не знам нарочно ли ги държат повечето, да се мъчат с Парацетамол, докато съвсем се скапят, пък после умирали след интубация...Ами те са толкова зле, дробовете им са заминали, но не от самия вирус, а от напредналата бактериална инфекция.
На мен Парацетамол въобще за нищо не ми действа. Нурофен също не пия.
За Т само Аналгин ми помага, най-обикновен. И стария Амидофен.
Така, че смятам, на своя глава, при нужда, да си почна направо АБ, без да чакам докторите да се наумуват.

# 19 673
  • на пъпа на Златията
Много се радвам за тази жена. Тя ли беше, която живееше сама и се чудеха от къде се е заразила ?

В Габровско по планината има много чужденци .

# 19 674
  • Варна
Намериха причина да тестват всички в Парламента. Сега за тях ще се намерят тестове. Недай си боже да има и други болни там и леглата в болниците съвсем ще свършат.

# 19 675
Хасан Адемов е с корона вирус. Сега ще тестват народните представители, преди да обсъждат актуализацията на бюджета. Току що Караянчева по ТВ в извънреден брифинг.

Айде свършиха тестовете... за населението.

# 19 676
NumLock,
интересна снимка. Ковид-19 ще вземе със сигурност най-малко жертви, но това е заради крутите мерки навсякъде + развитието на медицината + относително ниската смъртност на самия вирус.
От тези единствено испанския грип е по-смъртоносен. Другите два са с относително ниска смъртност, но все пак два пъти повече от обикновения сезонен грип и са заразили много хора. Ковид е с доста по-висока смъртност. Но на ковид19 му се дава най-зверския отпор в историята сигурно.
Ако това беше грип нещата щяха да са много по-различни. Имаме лекарства, ваксини, частичен имунитет.

Току що по новините гледах българските биотехнолози от БАН, които се опитват да разработят ваксина - имат проект, който са изпратили на Пастьор. Та техният шеф, проф. Чобанов, ако се не лъжа, каза точно обратното - че точно, защото възрастните хора са се сблъсквали с много вируси през живота си и имат имунитет, за това вирусът е по-жесток към тях - вирусът използва антителата на организма, изградени през годините и де факто имунитетът на организма работи за него. Каза, че работят усърдно, имат идеи.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 23:42 от DeltaAzimut

# 19 677
  • на пистата
Де да го знам,ама цял извънреден брифинг заради него.Те за принц Чарлз не направиха така.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 00:19 от bubanka

# 19 678
Да, ама учителят от Банско -млад мъж, спортист, без заболявания, здрав и прав и....едвам е прескочил според мен.
Скрит текст:
Добре, че приятели са му намерили от чужбина плакинал (ако така се пише правилно) и това май го е спасило. После още три антибиотика е взимал-два в болницата и сега трети след изписването. Та хич не е било леко при него. А ако не е имал приятели да успеят и осигурят това лекарство. Четох интервю с него преди (сега не ми се търси) и точно това ми направи впечатление. Благодарение на доставеното от приятели, от чужбина лекарство се е спасил за мен.
Така погледнато никой от моето семейство няма шанс. Нито някой може да намери лекарство от чужбина, нито сме чак толкова спортни и здрави. Направо ...отчайващо.
Ски учителят от Банско е ходил доста време със симптоми и температура на работа, време, което е можел да прекара на топло , лекувайки се.
И без корона вирус щеше да се усложни.

# 19 679
  • София
В никакъв случай не трябва да се хабят тестове за целия парламент!!!
Просто карантина и се следят за симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт