COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 696
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 190
БЦЖ то го оправихме, но сега започват да тиражират, че евтина ваксшна против грип е причина за многото смъртни случаи в Италия https://24novini.bg/world/item/26689-ima-li-vrazka-mezhdu-vaksin … e-ot-covid-19-tam

Да, има такава теория. Пак обаче е на пръв поглед по картата и няма доказателства. Шернах оригинала преди ден-два. Не толкова, че е евтина тая ваксина, а че е била инактивирана и съответно с някакъв нов адювант G3. Смятат, че адювантът провокира имунната система на заразените по много силен начин и хората умират от цитокинната буря. Става въпрос за тривалентната против грип за този сезон. Слагана била в Италия, Испания и Китай. Но това са пак теории.

# 20 191
Коко, всъщност този мъж от Кюстендил трябва да е десета жертва. Днес четох за служителка на БДЖ, работила на гара Илиенци, която е починала и на е била включена в общата статистика.

# 20 192
По въпроса за снимка на бял дроб. При положителен тест избираш между евентуална смърт и облъчване на рентген. Ми аз бих избрала второто, за вас не знам.

Говоря за "самопредписани" снимки, не за назначени от лекар.
Да, но някой попита кой ЛЛ бил луд да те прати на снимка да те облъчва, като може да не хване пневмонията на снимка все още и да трябва да направи няколко. Аз пък затова говоря. Има едни ситуации наречени lose lose situation. Тоест избор между две злини. Та в такива моменти си правиш сметка коя злина е по-голяма. Няма начин да излезеш от това все едно нищо не се е случило. А тук масово се пише, че на вече диагностицирани с корона им се отказва рентген. С каква цел?

# 20 193
Мери ан-това за Андрешко вчера ми попадна във фейсбук,но не го качих тук и не е споделяно Simple Smile -колко е вярно -аз съм абсолютно съгласна..Не не са казали болницата,а как няма да е в болница-нали е от "избраните",а останалите нека си броим леглата и апаратите и лекарствата,но ми направи впечатление,че Мутафчийски каза-"сега се настанява",а не примерно доведоха го,настаниха го..та и той на 2 крака си е отишъл сигурно.Не искам да съм лоша..обаче в такива моменти излизам от кожата си.Всъщност като толкова знаят да си седим ние е къщи-защо не вземат да дадат пример!

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 16:42 от reninel

# 20 194
Служителката с положителен тест ли е? От какво е починала?

# 20 195
Девета жертва ' мъж в Кюстендил е починал.

Имах си хас депутатчето да го оставят на домашно лечение. Да бе...за него най-доброто. Винаги е било така . И сега ще е така.
Жалко за нас простосмъртните.

# 20 196
Така казват, че била с положителен тест. Никой обаче официално не е споменавал за нея, нито е казвал, че е починала от Ковид. Та не се знае, кое е истина и кое не.

# 20 197
Някой има ли представа какви лекарства приемат заболелите с леки симптоми в дома? За по-тежките предполагам със сериозни антибиотици. При сезонен грип по принцип се изчакват няколко дена и се почва превантивно антибиотик срещу усложнения /бронхит, пневмония/.

# 20 198
Опитвам се да си намеря опростен показател кога да очаквам пандемията в световен мащаб да бъде овладяна. От сайта на worldometers през цялото време виждаме, че сериозните/тежки случаи стоят като константа почти през цялото време от 5%. Докато все още скоростта на процентите починали от тях спрямо оздравелите расте и е вече 19%. Когато този процент започне да пада и стигне под 5% (колкото е най-тежкия случай всичките 5% тежки случаи да починат) би трябвало вече положението в световен план да е овладяно. Ще остане да се изчака приключването на всички случаи за да се види колко под 5% ще останат починалите, т.е. колко от тези 5% тежки случаи са се разминали с най-лошото.

# 20 199
Някой има ли представа какви лекарства приемат заболелите с леки симптоми в дома? За по-тежките предполагам със сериозни антибиотици. При сезонен грип по принцип се изчакват няколко дена и се почва превантивно антибиотик срещу усложнения /бронхит, пневмония/.
Парацетамол, така разбрах бил казал генерала.

# 20 200
Не искам да се озлобявам допълнително към депутатите, но наистина е фрапиращо двоен аршинът.
Тези он-лайн тестове са голям смях. И като си рисков, к'воо?

# 20 201
Парацетамол, така разбрах бил казал генерала.
и вит. С забрави

# 20 202
yahoo , Когато броят на новите случаи нараства с по-малки цифри тенденциозно, пикът е минал, така разбрах аз. Смъртните случаи ще намалеят, когато има по-малко нови болни и по-малко интензивни.

# 20 203
Девета жертва ' мъж в Кюстендил е починал.

Имах си хас депутатчето да го оставят на домашно лечение. Да бе...за него най-доброто. Винаги е било така . И сега ще е така.
Жалко за нас простосмъртните.
В този ред на мисли в България ако се стигне до вземане на решение кой да живее и кой да умре се съмнявам, че възрастта ще е определяща.

# 20 204
Днес гледах за Китай и действията им. Всеки пристигнал на тяхна територия се поставя под карантина в хотел. Имало различни хотели за карантина, някои са за по засегнати страни, други са за по-слабо засегнати страни. Правят им по 2 теста. Първият го правят при пристигането, вторият на 13-14 ден от карантината. Хората нямат право да излизат, освен да отворят вратата и да си вземат провизиите. Е това е карантина, а не да си ги пратим вкъщи при семействата им. Пак елате и кажете, че Китай ще позволи този вирус да стъпи на тяхна земя.

Общи условия

Активация на акаунт