COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 241
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 235
]
Я, я, какво е казано за сетебе-то?
Че и аз го купих и аз давам? (  навредила ли съм си на хората, помогнала ли съм или чисто и просто да се  срамувам в ъгъла? )

Нещо недоволстваше ,че хората се презапасявали....но не е давал препоръки кой какво да пие...

# 20 236
  • Русе
Кога се очаква да е пика в България ?

Пикът е фиктивна величина, зависеща от възможно най-голямото разпространение на вируса. Доколкото се ограничава вируса от разпространение, се забавя и пикът.

# 20 237
  • София
Министерски съвет предлага на Народното събрание да се удължи извънредното положение до 13 май.
Не знам какво си играят само на месец, след месец. Направо да го направят до края на годината и да се успокоят нещата.

Ситуацията е динамична, както обичат да казват нашите управляващи. Което означава, че си нямат никаква идея какво се случва.
Сега са в поза "партер" и се ослушват какви са настроенията из обществото. За момента обществото е "За" строги мерки и дори като гледам се моли за още, даже мечтае за пляскане, белезници и мъже в униформи. Само че нервните стават все повече, безработните - и те. Да не говорим, че Домус Ага ще си поеме още малко въздух и после гледай натиск и приказки как държавата ще умори бизнеса. И на 13-ти май най-късно - кой откъде е. Ако е по-рано - ще го изкарат като невероятна благодат.
Пикът ще мине и няма да го усетим даже, ако не е и минал вече.

# 20 238
Служителката с положителен тест ли е? От какво е починала?

Още една жертва на COVID-19 у нас – служителка на гара Илиянци?
https://www.dnes.bg/sofia/2020/04/01/oshte-edna-jertva-na-covid- … a-iliianci.444382

Ако описаното в статията е истина - за какви мерки въобще говорим...
За мерки по двойния аршин.
Не могат да изследват служителите на гарата, но могат да похарчат 240 теста за депутатите. И влизането в болница на онзи дал положителна проба е предтекст, за да могат и другите контактни нему 239 да бъдат тествани. На мен ми е интересно как ще го лекуват и дали по примера на един друг милионер накрая ще излезе чист като сълза и излекуван от болницата.

# 20 239
.Кабинетът предлага удължаване на извънредното положение до 13 май
Mediapool
Силно, ама мнооооого силно се надявам, това да е Първоаприлска шега!
Не е. Напълно сериозно си е. А кака Менда Стоянова каза, че ще го приемат като се съберат.

# 20 240
Амели, и моите си изпиха СЕТЕБЕ-то😀

# 20 241
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Девета жертва ' мъж в Кюстендил е починал.

Имах си хас депутатчето да го оставят на домашно лечение. Да бе...за него най-доброто. Винаги е било така . И сега ще е така.
Жалко за нас простосмъртните.
“Депутатчето” е лекар, реаниматор, много добър преди да стане депутат. С придружаващи заболявания, които налагат хоспитализация. И не застанал срещу съсловието за разлика от доста сини, светло и тъмно.
Дано оздравее.

И аз исках това да напиша - д-р Хасан Адемов е един от депутатите, които харесвам - отговорен, човечен.
Толкова злоба се изля от вчера в негова посока - дано не го достигне.

# 20 242
Скрит текст:
Служителката с положителен тест ли е? От какво е починала?

Още една жертва на COVID-19 у нас – служителка на гара Илиянци?
https://www.dnes.bg/sofia/2020/04/01/oshte-edna-jertva-na-covid- … a-iliianci.444382
Благодаря, значи наистина жертвите са 10.
"Помислила, че е грип" много интересно нито тя, нито колегите й са се сетили да направят веднага връзка със сина на първите починали.

# 20 243

Mediapool

'ми не, не е
https://www.economic.bg/bg/news/12/pravitelstvoto-poiska-udalzha … o-polozhenie.html

Напълно очаквано си беше.

# 20 244

Mediapool

Само да не гласуват направо докато решат да го отменят без крайна дата....че тогава...

# 20 245
Да кажат първо как лекуват хората, ето човек на средна възраст аут, леката хипертония не е проблем, и аз я имам нищо , че съм на 36, всеки вече я има . Какво е това дом лечение, с какво, какъв протокол, как е наблюдаван, какви изследвания са правени. Тук вече не говорим за крайно възрастни хора на 80/ 90 г. А карантината най лесно.

# 20 246
Пикът при нас ще е като почнат да тестват по 1000+ хора на ден....за сега капят по малко.

# 20 247
И съвсем здрав без придружаващи заболявания да беше, пак щяха да го вкарат в болница.
Депутата.
И какво като е лекар - те задълже ли трябва да са в болница, макар и да са леки случаи???
Хич не ме интересува...много ясно че ще го обгрижват. Защото е богопомазан. Не защото е с придр.заболявания!

# 20 248
Благодаря за теста.
Направих го. В момента няма май натоварване.
Пробвайте
На мен ми изписа... че съм в началото и да си стоя вкъщи
Оффф -те това
ама какво да пия не се посочва, нито да се обаждам на ЛЛ
Скрит текст:
ЗАПАЗЕТЕ СПОКОЙСТВИЕ И СЕ ЛЕКУВАЙТЕ ВКЪЩИ.
Симптомите, които съобщавате отговарят на тези при COVID 19 и по-точно на леката му форма. Имайте предвид, че 80% от случаите протичат леко и не се налага болнично лечение. Такова се налага при около 15% от заразените. Тъй като вашите симптоми към момента отговарят на леката форма на протичане на заболяването, изградените до момента препоръки на СЗО сочат, че вие подлежите на домашно лечение.

Препоръчваме ви да останете под строга 14 дневна домашна карантина.

Спрямо текущите препоръки, към момента не е нужно да бъдете тестуван и евентуалното излагане в рискова среда /болница, лаборатория/ единствено би повишило риска ви от контакт с друг болен, както и би изложило околните на риск.

Препоръчваме ви да си останете вкъщи и да се лекувате.

Изолирайте се в отделна стая и дръжте вратата затворена.

Проветрявайте често, но подържайте комфортна температура в стаята.

Избягвайте да докосвате повърхностти, които и другите хора в дома ви докосват – кухненски плот, маса и пр.

Приемайте обилно количество течности. Повишената телесна температура води до загубата им, съответно е нужно заместване. За всяка десета от градуса (0.1С) над 36.6С, тялото губи около 100 мл вода, т.е. Човек с температура 38.0С губи около 1400 мл течности и има нужда да приеме допълнително количество през устата.

Починете и се наспете добре.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 19:40 от Анонимен

# 20 249
  • в страната на чудесата
И съвсем здрав без придружаващи заболявания да беше, пак щяха да го вкарат в болница.
Депутата.
И какво като е лекар - те задълже ли трябва да са в болница, макар и да са леки случаи???
Хич не ме интересува...много ясно че ще го обгрижват. Защото е богопомазан. Не защото е с придр.заболявания!
Щом ви харесва, бъдете зла.

Общи условия

Активация на акаунт