COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 051
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 340
  • Буркина Фасо
някой знае ли колко заболели на 1000 жители са необходими за да се обяви епидемия ?
в началото на март имаше грипна епидемия.

200  на 10 000
а сега сме 422 на 6-7 млн. ?

# 20 341
Това е въведения протокол за момента. Това, че "нищо не може да направи" е лична интерпретация. За много хора ОПЛ-тата правят, вкл. и за моето семейство.
Дали има или няма смисъл, не знам. Но кажи ти какво друго предлагаш? Как да станат нещата при пациент със симптоми? Нали като нещо не одобряваш, трябва да имаш друго, които за теб е по-рационално. Какво е то?
Да им подсигурят защитни облекла и да преглеждат пациентите. В специални помещения, които се пръскат с дезинфектант, а не леля Мара да бърше дръжките с белина.
Може да е ангина, ларингит, бронхит, да назначават микробиология и каквото са правили досега, не всяка хрема, кашлица и болно гърло не се повлиява от антибиотик, но няма как да знаем, като не е изследван материал, нали?
Това, което в момента наричат протокол е пълно безобразие.

# 20 342
  • Bulgaria
А и в момента сигурно 30% от българите имат някакви симптоми - били те основателни или не. Навсякъде казват - останете си вкъщи, но колко хора всъщност работят? Ако всеки си остане вкъщи то в един момент няма да има кой да работи. Просто всичко е един порочен кръг, аз и преди го казах. Нито това да си стоиш вкъщи до безкрай е вариант, нито да се разхождаш напред-назад.

# 20 343
Вместо да се занимават с приложения за следене на хората къде се намират, да помислят за приложение за проследяване на състоянието поне на положителните и то да е вързано към някоя болница. Абе не може да няма никакъв начин.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 23:18 от lovely

# 20 344
Как така личният ви лекар не си вдига телефона? За момента ли говорите или по принцип?
Като не можете да се свържете с лекаря ви се обадете в РЗИ и попитайте какъв е вариантът да получите насоки/преглед/внимание при абдикирал ОПЛ.

При наличие на симптоми и ако в града ви има лаборатория, която да предлага тест за ковид и имате нужните 100+ лева, то отидете да ви изследват. Естествено, вземете и нужните мерки преди да отидете там - маска, ръкавици и по възможност не някоя еднократна, която размятате от дни или седмици.

За последния абзац ще бъда изядена, знам.

# 20 345
някои може ли да ме насочи към линк с инфо с какви проценти е ръстът на заразяването при нас?
Ето тази табличка тук, някой я попълва редовно. Не е даден ръста, но ако си копира човек данните в ексел може да го изчисли.
 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tZToHZJh8j2CTAF7gXJRxqY7 … rmquXl4WcBw#gid=0

# 20 346
Омагьосан кръг е защото няма тестване, изолиране и лекуване .След 13 май като се втурнат всички, тогава всичко ще излезе наяве. И аз не знам как ще издържа още месец и половина, със срината имунна система след 2 месеца и половина. Тогава вече ще говорим за препълнени болници.

# 20 347
някой знае ли колко заболели на 1000 жители са необходими за да се обяви епидемия ?
в началото на март имаше грипна епидемия.

200  на 10 000
а сега сме 422 на 6-7 млн. ?

Точно, но пък е пандемия Simple Smile

# 20 348
  • sofia
Масови тестове и който е здрав на работа.Болните и със симптоми карантина.И мерки за социална дистанция.Сега правим разчети на нашата фирма най оптимистичният вариант да се стабилизираме догодина.

# 20 349
някои може ли да ме насочи към линк с инфо с какви проценти е ръстът на заразяването при нас?
Ето тази табличка тук, някой я попълва редовно. Не е даден ръста, но ако си копира човек данните в ексел може да го изчисли.
 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tZToHZJh8j2CTAF7gXJRxqY7 … rmquXl4WcBw#gid=0

МНого бързо се пише и изчезват нещата, аз съм ги сметнала, ето, да не се морите Grinning

# 20 350
  • Другата България
Най-засегнатите. Хората в паниката си отиват директно в болницата, малко са тези, които чакат да се отзове линейка. А и аз не мисля, че има държава, която може да смогне да прекарва хората до болницата, още повече, че навсякъде се опитват да те накарат да си останеш вкъщи.
И като отиват, ги връщат. И какво постигат? Излишно напрежение и после страници по форуми как "не ставаме". Защото не може всеки да иде директно в болница и да очаква да го приемат. Сама казваш, че в "паниката си". Сега паникьосаните са стотици. Да обсадят болницата и какво да стане после? Кой да ги преглежда, кой да преглежда наистина тежките случаи, несвързани с коронавируса? Именно в най-засегнатите държави се звъни по телефона най-напред, на личните лекари, това се пише стократно вече.
Това е въведения протокол за момента. Това, че "нищо не може да направи" е лична интерпретация. За много хора ОПЛ-тата правят, вкл. и за моето семейство.
Дали има или няма смисъл, не знам. Но кажи ти какво друго предлагаш? Как да станат нещата при пациент със симптоми? Нали като нещо не одобряваш, трябва да имаш друго, които за теб е по-рационално. Какво е то?
Да им подсигурят защитни облекла и да преглеждат пациентите. В специални помещения, които се пръскат с дезинфектант, а не леля Мара да бърше дръжките с белина.
Може да е ангина, ларингит, бронхит, да назначават микробиология и каквото са правили досега, не всяка хрема, кашлица и болно гърло не се повлиява от антибиотик, но няма как да знаем, като не е изследван материал, нали?
Това, което в момента наричат протокол е пълно безобразие.
Къде да ги преглеждат? В спешните отделения е лудница в момента, има достатъчно други болни, които постъпват там и се преглеждат, наистина ли мислите, че само с ковид пациенти се приемат там? Четох за палатки пред болниците....надявам се не е сериозно това. Ангина, бронхит и ларингит да се диагностицира в болница? Кога досега е било така, за да стане сега? Значи досега за тези състояния се ходеше при ОПЛ, сега вече и за тях да е в болница? Ами не е сериозно това.

# 20 351
И още нещо пак за ОПЛ, не може в условия на пандемия, вместо да мобилизираш всичките налични медицински ресурси, ти да оставиш цяло едно звено  без защита и без работа де факто. Нямаме нужда от повече работещи медици ли?

# 20 352
  • Брюксел / София
По новините на Нова съобщиха, че депутатът е в добро състояние. Защо тогава е в болница?!
А умират млади хора: визирам жената на 51г и мъжът на 57г. мн тъжно и жалко.

# 20 353
Моят ЛЛ по принцип много рядко си вдига телефона, ако към мен е въпроса. Ползвам я общо взето само като администратор ако ми е нужно направление. Близко ми е в общи линии. Това е всичко. Тя няма ни най-малка идея от здравословното ми състояние по принцип. Има си още хиляди пациенти записани и не съм имала изискване тя да ме знае какво ми е. При нея са половината квартал, другите са при друг лекар. Всичко е въпрос на това, че е на близко за повечето, затова сме записани там. Обикновено има опашки при нея, така че рядко изобщо ходя там освен ако не ми е нужно направление. Максимум един път, хайде два пъти в годината. Ако изобщо ми знае името даже ще се изненадам.

# 20 354
Руснаците са измислили тест, който е толкова точен, че предвижда на коя дата ще се заразиш. Казвал се Вангалин.

Общи условия

Активация на акаунт