COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 827
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 430
Италия
4.782 нови
727 починали

Официалните данни към момента

# 20 431
Може ли някой да ми обясни отгоре-отгоре как са сметнали, че пикът при нас ще е около Великден? На база какви данни?
На данни примерно,стъкмистика.Пикът е/ще е контролиран.Така са решили,така ще го нагласят.С прекаленото обгрижване на депутатите и удължаване на ИП,ми идва в повече.Останалите кой оцелее,оцелял.После ще видим кога,къде,какво.Ще го има ли пак този вирус след лятото,нов ли ще има?Аз залагам живот и здраве,догодина чисто нов,модерен вирус.

# 20 432
.....сега можем спокойно да си плюем от вкъщи, което е по-добре от това да броим трупове.

Не разбирате ли? Сега пак има трупове просто не се броят и ги няма в статистиката. Не си ми Ал тест, не си бил в интензивното - умрял си от друго.

Така приспиват кривата и омайват страхуващите се. Пирогов е под обсада - днес говорих с наш близък лекар хирург от там. Каза - нямате шанс да влезете - за влизане в сградата говорим, не за прием. А много хора така са лишени от възможността да бъдат спасени от какво ли не диагнози.
Аз не разберам от обсади, които не са официално оповестени.
Разбирам от дисциплина.
Гледам броя заразени и жертви в България.
Оптимист съм, че у нас се взеха своевременни мерки и едно от тях е да седим на дупетата си и да сме дисциплинирани, за да мине всичко по- леко.
Каква обсада на Пирогов ? Днес минах оттам.

И друуго - богоизбраните ще се лекуват като такива. Това е . И извънредното положение няма да го промени това.
Поне средностатистическите да останем единни и да си помагаме, в това числа и като спазваме мерките. Без излишна паника, моля .

# 20 433
  • София
Мери Ан, ако не си с линейка на 112 няма как да влезеш вътре. Какви доказателства искаш?

Журналистическа скрита камера?

Няма нужда. Днес по нова показаха своето изключително важно социалнозначими разследване за продавачите на кръв пред центъра за кръводаряване. И колко продавачи са арестували и щели да идат в затвора. Ако ви се е налагало - за много опарации лекарите искат по 2 бележки  за дарена кръв за да опират ваш близък. Ако вие нямате роднини или всички сте с болести забраняващи ви да дарите какво правите? Изключително важно я днешния ден е да подкрепим спазването на закона че всичката дарена кръв трябва да е безплатна. Ами няма как. Щото в бг няма достатъчно дарители, нито на кръв, нито на органи.

# 20 434
  • Варна
Чакат поръчката тестове и маски от Китай. Ще ги получат май месец. Всеки да се спасява сам. Самолекуващ се 5 дни е починал. Да пазим бюджета, който оцелее....

# 20 435
Как изобщо го измислиха това да оповестят още сега, че удължават ИП? Какво пречеше да го удължат в последните дни?!
Сега пак ще се започне с писма и се надявам да не се поддадат на натиск отново, защото съвсем ще станат за смях.

# 20 436
Sunshine_Reggea, много добре си го написала и съм сигурна, че пишман паникьорите няма да те разберат...
Няма нищо по-силно от глада, не знам защо има хора, които се правят, че не го разбират. И в друга тема съм питала, колко хора в България имат заделени пари за 2-3-4 месеца карантина?? Риторичен въпрос е. Парламента трябва да избира между пандемия и гражданска война.. За сега удържат положението, но е факт, че вървят по много тънък лед.

# 20 437
Скрит текст:
Лили, в Беларус не чакай и да се каже нещо. Там другаря Лукашенко бори вируса с хокей на лед. Вика на журналистиката:
''Ти да виждаш някъде вирус? Аз не виждам, няма вирус. Лети ли този вирус?''
в Тюркменистан пък са забранили споменаването на името коронавирус.
Та някой ако иска може да се пресели в Беларус, Тюркменистан или най-добре в КНДР. Wink
Абе не е баш така. Другарят Ким специално беше казал, че да се предпазят от ковид е въпрос на оцеляване на нацията. Така че точно в КНДР взимат мерки. Естествено ние няма да научим какво точно става там, но китайците бяха предупредили да не се доближава никой до границата, защото от севернокорейска страна стрелят по всеки, който се приближи.
Другарят Лукашенко е типичният клоун, подозирам, че в Беларус може все още да няма много случаи, заради изолираността, но в скоро време може и друга песен да запее.
Тези в Туркменистан са най-брутални. Доколкото разбрах елитът са се изолирали и са се подсигурили, а на плебса са забранили да говорят за коронавируса.

# 20 438
  • Другата България
.....сега можем спокойно да си плюем от вкъщи, което е по-добре от това да броим трупове.

Не разбирате ли? Сега пак има трупове просто не се броят и ги няма в статистиката. Не си ми Ал тест, не си бил в интензивното - умрял си от друго.
От девет починали 4 са от закъснели мерки. Ако продължава така - стойте си у дома, докато можете да дишате, може наистина смъртността от КВ да е нищожна, щото няма да бъде доказана на повечето.
И е така, и не е така.
Хора са умирали и преди, умират и сега. От какво ли не. Не може, не е редно и не е правилно всеки починал от сърдечна недостатъчност, ХОББ, или каквото и да е друго заболяване, свързано със затруднено дишане, да се третира като починал от коронавирус. Защото може и да не е. Как да се доказва, на всеки починал да се прави тест посмъртно? Кому е нужно това? То няма тестове за здрави, ние ще тестуваме умрели....
Толкова паникьосани хора има, всякаква симптоматика се свързва с коронавирус, всеки мисли, че го има и затова и лекарите не знаят в определени моменти с кого как да процедират. Та и една паник атака е със задух, а такива има много сега, паникьосани млади хора, които си мислят, че са с коронавирус и от самата мисъл не могат да дишат, невралгии се приписват на короната, стари болежки....и на този фон се иска всичко това да се установява в болница. Няма как, ако останат наистина болните, които имат нужда от помощ, може и да се случат нещата. Сега заради напливът от желаещи и наистина нуждаещи се не стигат до болнично лечение, за съжаление. Поне първоначално.

# 20 439
  • София
Тези дето възхваляват мерките и треперят от вируса изобщо не се интересуват от това, че умират хора от други болести, просто не им пука за тях. Болните от други животозастрашяващи болести да си седят вкъщи моля ти се, че ако отидели до болницата можели да се заразят с корона! Ама толкова е умно това, че направо нямам думи. Нали да не рискува човека, да си умира вкъщи по - добре, да не търси шанс за спасение, защото може да хване и корона, да ама може и да не хване!

# 20 440
Някои въобще не се усещате какви простотии дрънкате и слава на бога, че не сте и в позицията да решавате дали и какви мерки да се налагат.

# 20 441
Тези дето възхваляват мерките и треперят от вируса изобщо не се интересуват от това, че умират хора от други болести, просто не им пука за тях. Болните от други животозастрашяващи болести да си седят вкъщи моля ти се, че ако отидели до болницата можели да се заразят с корона! Ама толкова е умно това, че направо нямам думи. Нали да не рискува човека, да си умира вкъщи по - добре, да не търси шанс за спасение, защото може да хване и корона, да ама може и да не хване!
Кой с ДРУГИ заболявания и симптоматика е останал без болнична помощ, моля, споделете !

# 20 442
Може ли поне едно конструктивно предложение. Представете си, че от вас зависи какво трябва да направим. Вие сте ЩАБ-ът. Франсоаз и останалите????

Феновете на естествения подбор предлагат обществото да спаси бизнесчетата им с цената на колко беше - 5000 жертви? Те от своя страна обещават, че ще наглеждат бизнеса дистанционно, докато овцете се трудят и изграждат стадния имунитет.

Аз предлагам да се издаде предписание до личните лекари да назначават рентген и при най-малкото съмнение за нещо нередно с цел да се установи бързо евентуална пневмония. Да не се неглижират оплакванията на никой и да ги държат отговорни за доказано бездействие. Тестове нямаме, но рентгени вярвам че имаме.

# 20 443
  • София
Предполагам, че ще се канят да затворят НС, затова искат да гласуват сега удължаването на ИП.

# 20 444
  • на пъпа на Златията
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/karta-covid-19#anchor-comments

Хора , потрайте малко , държавата да  отганизира  проследяването  и нещата ще се оправят по бързо .

Вижте какво става с ломските "бракя" .
Във Василовци 6  бройки , в Лом 11  и   двамата възрастни хора починали и жената от Илиенци ,  непряка жертва  и това от една годишнина. Те за това са КПП . по градовете . За тиия прегради няма за безумието им . От ония дни  една тумба от едно село се беше натоварила  да заминава за Кипър щото  евтино , да си уплътни курса  тоя с буса.  Дообре че  ги върнаха от границата .
Да им вържат по една гривна и като рекат да я махнат  да пищи че направиха луди полицаите. Висят по площадите  без работа и размирват селата .  .   

Общи условия

Активация на акаунт