COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 729
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 535
В Германия нещата не са добре - икономически - аз това мога да ви кажа - затварят се производства, съкращава се персонал, спират с е поточни линии. Ние няма да си загубим бизнеса, защото са ни дългосрочни договорите, но за тях ще е тежко. За всеки, който не е учил достатъчно ще е тежко.

Кои са "тях", кои сме "ние" с дългосрочните договори.  И какво значение има образованието.

# 20 536
  • Мадрид / София
ЕС отпусна средства специално за вируса. При нас социалните поемат част  от помощите за които остават без работа. И приеха наредба да не се уволняват работниците заради вируса.
На въпросите за болните с диабет и други болести - в рискова група са и трябва изключително да се пазят и който работи ако може да е от вкъщи или да си остане в къщи. Ако недай си боже се зарази и разболее, колко ще му е от полза  ходенето на работа?

# 20 537
  • Другата България
Дали не е крайно време да спрете да повтаряте, че пазиМ възрастните, респ.те са виновни, защото са недисциплинирани? Умират млади хора, последните два случая са показателни. ПазиМ всички нас, децата си, семействата си, възрастните са най-уязвими, но има и толкова млади хора, които са с хронични заболявания и дори такива, които не го и знаят. Диабетици деца има, те също са уязвими. Спрете с мантрата за възрастните, не са те проблема.
Процента възрастни над 70 г е най-голям затова се говори за тях. Има и млади, които пострадват, да, но общо взето младите го карат по-леко, а децата най-малко са засегнати.
Да, това не го отричам, знам го и съм съгласна.
Написах горното защото никой не е безсмъртен, за да си позволи да е недисциплиниран, да мрънка, да недоволства защо да се носи маска, ръкавици и т.н. Защото така пазиш и себе си, не само околните, част от които са въпросните възрастни /тук съм срещала многократно твърдението, че всичко се прави, за да пазиМ възрастните/. Това, че си млад не означава, че си здрав, има толкова статистики колко болна нация сме всъщност.

# 20 538
За да влеза в тукашния стил - очевидно съм нов, извинете. Аз какво правя:

Работя за чужда компания, която каза от Януари - Бизнес парк София не е Сейф - и си отидох у дома. Само онлайн купувам всичко - на прилеп съм се обърнал, никого не застрашавам, никого не пазя, нищо не дезифекцирам (щот няма и нужда). Общо взето като в Гатака - който помни - буквално перфектния спесимен съм сега. Та без упреци. Но това не ме спира да мисля, да си търся правата и да не се занимавам с елементаризми, като например LillyM Simple Smile
В Бизнес парка работят ай ти от прованса под наем с кредити за жилища и лизинги за коли.  Новите крепостни .Излезли сега хоум офис. От тях ли си с тази провинциална екзотика и самочувствие.
Ако спихне бизнеса на тази чужда компания какво правим? Стоиш си стерилен и толкоз.

# 20 539
Не мога да кажа за колко време, но, колкото по-бързо се изгради масов имунитет на голяма част от населението, толкова по-скоро ще могат да бъдат премахнати всякакви ограничения по отношение на всички.  

Това за масовия имунитет още ли се коментира? Ако преболедува 80% от българското населени за да се изгради имунитет това са над 5 600 000 души. Ако от тях умрат 4%, каквато е смъртността в световен мащаб в момента, това са 224 000 души. Как смятате, че здравната система ще се справи с четвърт милион умиращи?

# 20 540
В петък майка ми тръгва на работа. Астматичка, проблеми с дробовете, над 60 години. Вземах и болничен, последния с ЛКК. Повече не можело.
Соларис и аз това питам. Пенят се да го обясняват много хора. Файда няма. Като свински грип било.

# 20 541
  • Мадрид / София
Да, това не го отричам, знам го и съм съгласна.
Написах горното защото никой не е безсмъртен, за да си позволи да е недисциплиниран, да мрънка, да недоволства защо да се носи маска, ръкавици и т.н. Защото така пазиш и себе си, не само околните, част от които са въпросните възрастни /тук съм срещала многократно твърдението, че всичко се прави, за да пазиМ възрастните/. Това, че си млад не означава, че си здрав, има толкова статистики колко болна нация сме всъщност
Абсолютно съм съгласна. Само че има доста млади, които карат заболяването безсимптомно и заразяват наоколо. Могат да заразят някого, за когото ще е фатално.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 01:21 от Не се сърди, човече

# 20 542
  • София
Сега по новините казаха, че няма за затварят църквите по Великден...
Какъв е смисълът от ИП тогава?

# 20 543
  • София
Не мога да кажа за колко време, но, колкото по-бързо се изгради масов имунитет на голяма част от населението, толкова по-скоро ще могат да бъдат премахнати всякакви ограничения по отношение на всички.  

Това за масовия имунитет още ли се коментира? Ако преболедува 80% от българското населени за да се изгради имунитет това са над 5 600 000 души. Ако от тях умрат 4%, каквато е смъртността в световен мащаб в момента, това са 224 000 души. Как смятате, че здравната система ще се справи с четвърт милион умиращи?
Мине се не мине и изкачат тези 4% смъртност, как ги изчислихте, много интересно.

# 20 544
  • на пистата
Всички сме в кюпа.Само не знам тоя Адемов богопомазан ли е та е в болница?
От днес детето ми е със скарлатина,сега да слагам ли червен кръст на вратата 😁да не ме набие налякой,може да си помислят че сме болни от ковид 🤣

# 20 545
  • на пъпа на Златията
НЕЗАБАВНО ПОТЪРСЕТЕ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ!
Съобщавате за умерен или тежък задух в комбинация с други симптоми, характерни за COVID19 и/или за контакт с потвърден случай.

Моля, свържете се с личния си лекар или с горещата линия на Министерството на Здравеопазването (02/ 9301 152, 02/ 9301 253, 02/ 9301 259), за да бъдете насочени към лечебно заведение, в което можете да бъдете изследвани за COVID-19 и при нужда да бъдете хоспитализирани.

Това е моя резултат от "теста", като описвам симптомите си от края на януари, когато бях болна. Сигурна съм, че беше свински грип, а не корона. Сега се чудя има ли тест за антитела за грипа, както има за короната? Кой да си пусна?

И аз сега се оправям от едно такова състояние .Симтоми за  грип някакъв. 
Ама в тая трапана  по болниците няма да отида да се изследвам .

# 20 546
Скрит текст:

Освен това при 20%, които ще се нуждаят от хоспитализация, при 70% стаден имунитет, за който бленуват, това за България са около 1 милион души. Попитах къде смятат да ги настанят, отговор така и не получих досега. Но отговора мисля, че всички го знаем.

# 20 547
В петък майка ми тръгва на работа. Астматичка, проблеми с дробовете, над 60 години. Вземах и болничен, последния с ЛКК. Повече не можело.
Соларис и аз това питам. Пенят се да го обясняват много хора. Файда няма. Като свински грип било.

Няма ли вариант за неплатен. Поне до Великден. Нали уж след това ще почнат да намаляват случаите.
Днес разбрах за доста случаи в които работник и работодател се споразумяват за съкращение. За да плаща държавата, и след кризата се връща на същата работа.

# 20 548
Сега по новините казаха, че няма за затварят църквите по Великден...
Какъв е смисълът от ИП тогава?

И аз това питам...!!!
Църквата по-високо ли е от държавата и законите? Да се затворят със заповед на Горанов или Борисов и това е.

# 20 549
Скрит текст:
Сега, нека да уточня, поне за себе си.
Персонално нямам нищо против никого, като личност, професия, капацитет, ум, доказан принос в обществото и т.н.
Имам против да се разграничават хора по горните критерии когато става въпрос за здраве, и за състояния, които са идентични, без оглед на това какъв си-дали си нобелов лауреат или си баба Гица от Горно Нанадолнище.
Затова търся отговор на предните си въпроси, защото такова мрънкане и крънкане, каквото разбрах, че е имало сутринта от щаба относно Адемов, и никаква конкретика, оставят в народа чувството за нещо скрито, прикрито, тайно, нередно, неправилно, грешно и най-вече - неморално.
Ако се изправи някой и обяви за Адемов нещата така, както ги правят за останалите болни, то надали ще има недоволство. Защото той с нищо не е по-различен от тях, не е по-различен от младия мъж в Света Ана, който е интубиран, не е по-различен от военния в Пловдив, който се влошава и е млад човек, не е по-различен и от най-възрастния 80 годишен в Пирогов.Всички са болни хора, които трябва да се третират по един и същи начин, без оглед на нищо друго.

Има няколко съществени разлики - първо, обявява му се публично името, което за нито един от другите пациенти не е сторено, браво, че се е съгласил, второ - депутат е и поради това, че е болен, в момента се забавя работата на парламента, от който пък зависи бюджета на държавата, а и не само. Така че да, хората са различни и да, има по-важни хора и по-маловажни хора и да, животът не е справедлив, защото не сме еднакви.

П.С. Не го казвам, за да се заяждам, просто смятам, че хората трябва да разберат, че харесва ли ни или не, от политиците зависи живота на много хора. Дано и те самите да го разбират и да бъдат разумни и отговорни.

Общи условия

Активация на акаунт