COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 415
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 760
Много ясно се вижда как мненията в темата започват да се променят, в началото почти всички приветстваха взетите в България мерки сега вече не е така.
Забелязвам промяна и при отношение спрямо взети мерки в други държави.

Моето отношение към мерките в Швеция не се е променило и все още не съм сигурна дали стратегията на Швеция е правилна. Смъртните случаи се увеличават, интензивните отделения се пълнят, все още не са достигнали пика според Тенгеле. В Стокхолм почти не останаха интензивни легла, запълниха ги за по-малко от 10 дни.

# 20 761

Незнам дали е обсъждано поведението на депутатите от БСП.Те са като болюк пасмина тия хора...те срам нямат ли ?И друго дали си плащат тестовете ме интересува?Щото те ще си ги правят всеки ден...
Нещастници ...Короната няма да подмине ...

# 20 762
Свободното и разрешено участие на ВСИЧКИ миряни в предстоящите празници, оставени на самосъзнанието им, обеезсмисля всички мерки и самодисциплина досега.

# 20 763
  • София

Мисля, че това, което от тук нататък трябва да се направи и се уморих да повтарям, е мерките да се насочат към рисковите групи, а всички останали да продължат да си живеят нормално, с повишено внимание откъм социално разстояние, хигиена, който иска маски и така.

А кои са вече рисковите групи. Последния починал на 40 години..
Вие ли ще определите кой е рисков и кой не, кой ще живее и кой не.
Нищо не пречи, който се чувства застрашен да се каринтинира.

# 20 764
Точно това са се договорили, да се спазва ред и дистанция. За лъжицата - тя не се облизва, с нея се дава причастие. Също се обмисля да бъде използвана еднократна или да бъде дезинфекцирана.
Но не се безпокойте, сигурно ще ви се сбъдне тази съкровена мечта и ще ни сложат под пълна карантина. Макар, че като гледам тук списващите, които много са се загрижили за възрастните хора (въпреки че не само възрастни ходят на църква) няма шанс да се заразят точно в православен храм.

П. П. Хората, които спазват Великия пост и съответно взимат причастието са пренебрежимо малко. Не се филмирайте толкова, че са хиляди. Малко хора в съвременните условия подлагат тялото и душата си на това. Но няма и как да разберете, защото виждам доста голямо невежество по отношение на познаването на Православието .

# 20 765
Бледолилава, човек, когато не иска да направи нещо, си намира оправдания. Аз ако бях голкова убедена, щях да си направя сама и pcr теста, а не само да мрънкам какво ми дължи държавата.

# 20 766
  • София
Освен това казаха, че Великденската служба ще бъде на открито.
А който ходи на служба знае, че хората спазват дистнация, не общуват един с друг и повечето са с маски.

# 20 767
76-годишната жена с коронавирус, за която съобщиха тази сутрин, е настанена в болница "Каспела" в Пловдив.

Предполага се, че жената е била заразена от сина си, който е шофьор на тир и скоро се завърнал от Англия. Той е под карантина. Преди 4 дни е починал възрастният му баща от бронхопневмония. Съмненията са, че може да е бил заразен и той.

https://plovdivnow.bg/plovdiv/maika-i-sin-sa-novite-zarazeni-kor … UR7YUa1aa4gfW04_4
И после се фръцкаме колкл малко заразени имаме, а ето - по-лесно им е да кажат, че човека има бронхопневмония и си е отишъл от това, вместо да го тестват, знаейки, че синът се е завърнал от UK! Да си пазят тестовете, за когато вече на никой вече няма да са необходими..И хората наивно си мислят, че във България имаме сааамо 420 заразени, та дори пропищяват да махали ИП...

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 23:26 от sugar_baby

# 20 768
Германия ще издава сертификати на преболедувалите с антитела, за да могат да се върнат на работа и към нормален живот:
https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/29/germany-will-issue-c … CuBKojiGmkg5dHFoo

Лили, нали питаше защо ние със съмненията не се тестваме? Защото в момента ще ни дадат не сертификат, а най-много да ни се полага 28 дневна карантина. Без изследване с PCR тест, за да се установи имаме ли още вирус или нямаме. За нас никой няма да отдели тест, като тия в болниците, дето ги тестват по 3-4 пъти. Когато кажат, че тези, които са само с G антитела ще се считат за оздравели, както в Германия, тогава ще се тествам.

Колко време се движим след Германия? Месец? И тук ще стане така, няма какво по-различно да измислим. Аз лично ще почакам. Здрава в карантина не желая да стоя.

Към какъв нормален живот да се върнат тези в Германия, като такъв няма и скоро няма да има. Иначе аз и без сертификат си ходя на работа, която нито е жизнено важна, нито е като да не може да се работи от къщи. Само че шефът ни нещо изперка. Но това е работене, не нормален живот, който просто вече не съществува.

# 20 769
Църквата е била упора и фактор в историята ни, в трудни моменти. Да се заклеймява като секта, сега, когато пак щем не щем се обръщаме към духовното,  не бива.
Не съм заклета вярваща, много обичам да зяпам по време на литийното шествие на Великден на Бачково, измежду всички като мен,  разните сергии, скари с кебапчета.  Тази година няма да отида.
Всеки сам ще отчете кое е разумно,  за него.
църквата и да е била "упора",сега е бутафория.
Сериозно питане имам: нейде някой срещна ли информация, за инициатива някаква от БПЦ във връзка с инзвънредната ситуация?
Като чух, че свещениците лично ще се грижат за дезинфекцията на храмовете и като си припомних захабеното, мърляво расо...

# 20 770
  • София
Освен това казаха, че Великденската служба ще бъде на открито.
А който ходи на служба знае, че хората спазват дистнация, не общуват един с друг и повечето са с маски.

Така е, но също така мисля казаха, че тази за Цветница ще е на закрито, защото нямало как. Или бъркам?
На мен наистина ми е интересно как точно ще успеят да държат хората на дистанция от 1,5-2м един от друг.
Как другите църкви помислиха за вярващите и отмениха службите или ще ги провеждат без присъствието на вярващи, как Папата можа да отслужи служба и да се помоли пред празен площад?

# 20 771
Разберете хора, за статистика ще имаме под 500 умрели и ще се бием в гърдите. Но малцината след време следящи медицинските статистики ще забележат ,че 2020 е годината на пиковите инфаркти, инсулти и подобни заболявания, уморили +33% хора спрямо предни години!

# 20 772
Проблемът е, че не знаем мотивите за удължаване на ИП.
Има ли такива ?

Лично аз ще се съобразя с разумно, научно и прогнозно обосноваване.
Ако няма, значи наистина ни правят на маймуни.

# 20 773
Личната ми прогноза беше, че на 03.04. ще достигнем 1 000 000 заразени, но като гледам брояча, ще е до 24 часа......... Rolling Eyes

# 20 774
Църквата е била упора и фактор в историята ни, в трудни моменти. Да се заклеймява като секта, сега, когато пак щем не щем се обръщаме към духовното,  не бива.
Не съм заклета вярваща, много обичам да зяпам по време на литийното шествие на Великден на Бачково, измежду всички като мен,  разните сергии, скари с кебапчета.  Тази година няма да отида.
Всеки сам ще отчете кое е разумно,  за него.

Ето това е! Напълно съм съгласна с това мнение - който иска да отиде, който иска, да не ходи. В крайна сметка всички знаят каква е ситуацията в момента и пак да ползвам думичката - демокрация е. А демокрацията предполага всеки да си носи сам отговорност за собствения си живот. Който го е страх от мечки, си стои вкъщи. А и така или иначе никой нищо не знае, никой в нищо не е сигурен, когато опре до Корона вирус.

Скрит текст:
П.С. Щефи, само тази упора ми бърка в очите, но иначе евала за мнението.

Общи условия

Активация на акаунт