COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 206
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 435
Майко, явно това им е била целта - да умирате от страх. Вече и за 200-300к смъртност в България се говори.
Това е твърде оптимистично даже.

# 21 436
https://www.youtube.com/watch?time_continue=494&v=BvLx17NNlu … ;feature=emb_logo
клипче, което обяснява точно и ясно ситуацията,/за англоговорящите/. Да видим колко бързо ще бъде изтрито от Бойко, хм, така де, модераторите.
Това е добро. За който е готов да го чуе.
Хареса ми този коментар отдолу: He who gives up liberty and freedom for a little security deserves neither.
Този, който се откаже от свободата си в замяна на малко сигурност, не заслужава и двете.

# 21 437
  • България <3
Някой води ли статистика в България на ден колко заболели се откриват? Днес е публикувано за 19, но нещо ми се струваше, че предните дни бяха към 30. Не, че вярвам, че сме стигнали пика и минава де..
Освен това вярно ли чета в сайта на Нова ТВ, че в БГ са направени под 1500 теста до момента?! И в статията се сравняваме с Чехия, Полша, Словакия и тн

# 21 438
  • София
Няма нормално управленческо поведение, което включва редене на легла в зали, всяване на паника ежеминутно и теглене на милиарди пари, които не стигат до обикновения човек, който няма вече никакви права, да не говорим за свободи. И това за болест, която е взела 10 жертви за 1 месец - около 150 пъти по-малко за същото време са умрели от тютюнопушене. Не се учудвам, че сме търпели 45 години комунизъм, дори с това мислене сме се разминали леко...
Сигурно и излекуваните за 4 дни депутати като Домусчиев ще бъдат обявени за чудо...

# 21 439

За едната от двете починали жени  в Благоевград се спомена, че е работила в оптика в София, а имаше и  служител в една аптека в София също установен с положителен тест.  Дали са издирили и изследвали контактните лица на тези хора, как мислите? От клиентския поток
И оптиката, и аптеката са в Надежда, намират се в магазин на една голяма верига хранителни магазини. Как точно да ги издирят и изследват? И кои клиенти по-точно са контактните? Ако са всички, които влизат в сградата, това е невъзможно... Поне да спазват мерки някакви. Пред въпросният магазин отдавна не виждам опашка с дистанцирани един от друг клиенти. Доста без маски влизат там. Никакъв контрол.
Аз знам за коя точно верига става дума - там има само един такъв магазин.
Аз вече в близките месеци НЯМА да влезна в хипермаркетите. Живея в центъра на София, наблизо има Лидл и Била. И двата са с малка площ и почти не могат да се размнинат двама човека. Билата е и в мазе и не бих влезнала. Преди 10-ина дни влезнах в Лидл. Всичко беше добре организирано - дълга върволица чакащи на дистанция хора, охраната пуска по един, като излезне човек. Онзи ден и вчера - нито един човек отвън, вътре стълпотворение! Защото в противен случай може да обслужват много по-малко хора и печалбите ще паднат драстично. Не, благодаря, няма в близките месеци да ми стъпи крака на такова място. В квартала има много малки магазинчета, в които не пускат повече от един човек. Продавачи с ръкавици и маски. Хем аз се пазя, хем осигурявам някаква прехрана на нашенци, а не печалби за огромните чужди вериги.

# 21 440
Томислав Дончев по бТВ. На който му е интересно

# 21 441
Според мен трябва да се пуснат всички които искат да работят - да работят. В крайна сметка нямаш право да пазиш някой на сила, ако той самият не иска да се пази - нали сме демокрация? Могат да предложат и всички, които искат да започнат работа да си направят задължителен тест за антитела и да съобщят резултата на джипито. Нали и без това искат да тестват масово - така ще излезе по-евтино на държавата. А тези, които искат да си останат по къщите да могат да си останат и за тях да има някакви мерки за финансово подпомагане съответно. Защо да се подпомагат хора, които искат да работят, но държавата им пречи? Първо държавата им пречи, после ги подпомага. В крайна сметка, всеки си има глава на раменете. Ако някой прецени, че работата му е по-важна от коронавируса, защо да не може да постъпи така? А този, които иска да се пази - еми да не излиза. Иначе започва да става малко като рекет - ти може да не искаш, ама ние те пазим.

# 21 442
На кой му е забранено да работи, не разбрах?

# 21 443

На всички кафенета и ресторанти например.
Допълвам се - на производители на закуски, хляб, малки баничарници. Защо една малка баничарница не трябва да работи, а Лидл примерно може да пече закуски и да продава?

# 21 444
Тези, които ще получат 60/40 без да доказват спад от 20% в сравнение с миналия март.

# 21 445

На всички кафенета и ресторанти например.

И най-големият проблем е, че кафенетата и ресторантите не работят?!? Да ви имам приоритетите.....!!!

# 21 446
На мен ми е забранено да работя. Обаче наема си върви, сметките също.

# 21 447
Тези, които ще получат 60/40 без да доказват спад от 20% в сравнение с миналия март.

Тази мярка е пълна глупост в случая и проучванията вече го доказват, 8 %  имат интерес.
Копирали са мярка от предишната криза в Германия за задържане на ценен персонал, не сервитьорки и камериерки.

В момента ненужен е най -вече нискоквалифицирания персонал, какъвто лесно можее да се освободи и след това замени, като дори съвсем легално може да се дават по-ниски заплати, защото се предполага че пазарът ще се свие забележимо-

# 21 448
Скрит текст:
Скрит текст:
Чухте ли за италианеца, който е удушил приятелката си, защото си е помислил, че го е заразила с коронавирус?
И какво предлагаш? Как трябва да се действа?
Късно е вече либе за китка, сега сме по течението... С години ще жънем резултатите.

Да, и близките на тези, които си отидоха или ще си отидат от този свят заради КВ, също с години ще си спомнят за тях и ще знаят, че е можело да са заедно още много време.

Това се отнася  и за всички починали и от други болести, или те не страдат? Чудя се колко ли например раково болни, биха се радвали да нямат рак, а да изкарат една корона, мда има и по страшни диагнози, които покрай психозата отидоха в канала.
Ти наблюдения имаш ли над онкоболните? Аз да. Докато преди тия хора имаха надежда, сега с тоя вирус, се наричат сами себе си "пътници". Не се жалят от диагнозата си, но определено са уплашени, защото в момента попадат в оная рискова група, с компроментираната имунна система, за която не говорим особено много.
Да, имам наблюдения и тези хора трябва да се пазят най - много, ама здрави и прави хора да се тресат от страх не го разбирам

Съгласна съм с теб, но аз ги разбирам - животът е толкова изнервен, пари, пари и пак пари, да имаме най-новия телефон, да имаме най-модните дрехи, кола, нов апартамент, трудно им е на младите хора. Само като погледнеш смъртността по пътищата и става ясно, че хората озверяват зад волана....много хора са подтиснати и с комплекси и със сигурност сега са ужасени, че може да умрат. Това е, защото хората станаха безбожници и не вярват, че всичко е в ръцете на Бог и трябва да се уповават на него, вършейки добри дела и живеейки спокойно и смирено. Оф, отплеснах се, но мисля, че хората трябва да се успокоят, не е дошло Второто пришествие все пак.

# 21 449
Обобщаващо от стената на приятел
П. С.
"Май само аз не съм се изказвала за covid-19 🙂

Скромното ми мнение е, че 2% ще пострадат здравословно, а 97% финансово.
Единият процент, който ви се губи няма да пострада. Той ще ръководи процеса и ще спечели(финансово).

ПП: Разбивка на онези 97% (в които влизам и аз 🙂)

20% вечер пляскат по терасите.

20% ще скочат веднага от терасите, ако Ананиев издаде заповед, нищо, че ще я отмени след час.

30% пазаруват от 8.30 до 10.30

20% са “мен Виденов, Костов и Бойко не ме унищожиха, че един вирус...”

7% разбират какво се случва, но нищо не могат да направят, защото не са част от онзи 1%, който контролира нещата.

На кратко – хапвайте и пийвайте с мярка, и си носете новите дрехи (от хола до кухнята и от спалнята до банята)"
И за работещите, които имат деца съвети:
ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ!
Krasimir Kalushev
22 часа

Искам да видите какъв диалог се води между журналист и здравен министър в европейска държава:

Журналист: - Г-н Ананиев, много наши зрители ни пишат на редакционната поща, че имат голям проблем с гледането на децата си. Защото личните лекари отказват да им издадат болничен, тъй като ясли и градини са затворени, но не се водят под карантина!

Ананиев: - Ами...аз не разбрах...те взели ли са неплатена отпуска? Те имат право да си вземат неплатена отпуска...

Журналист: - Нали разбирате колко е тревожно това! Ако някой трябва да гледа детето си в неплатен отпуск, как ще го храни?

Ананиев: - Така е решило законодателството. Платен болничен се дава единствено на заразени с коронавирус и техните семейства, които са под карантина...

Журналист: - Това не е ли параграф 22?

Ананиев: - Не е параграф 22, защо да е...Когато са изчерпани законовите варианти, винаги може са се намери друг начин - роднина, баба, дядо... И те да се погрижат за детето.

Журналист: - Бабите и дядовците нали са в рисковата група?

Ананиев: - Видяхте, че рисковата група не е точно при тях, а при много по-младите - 40-49 годишни. Всяко едно семейство винаги може да намери клинично здрав човек, който да помага...

На тоя покъртителен министър искам да му кажа, че възрастните хора наистина са най-рисковата група, заради отслабената имунна система и съпътстващите старчески хронични заболявания. Това, че в България има най-много заразени в интервала от 40-49 години, не значи, че те са най-застрашени. Те са най-голяма бройка заразени, защото са от най-социално активните групи, а старите хора си стоят по къщите. И да кажеш на някой, че в сегашната ситуация е безопасно да си заведеш детето при баба и дядо да го гледа, за да може той да ходи на работа, е безумие. Безумие е дори изречено от обикновен човек, камоли от здравен министър!!!

Общи условия

Активация на акаунт