COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 196
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 480
  • София
Meрси. Simple Smile

# 21 481
Кантарджиев много весел, усмихнат Grinning имал екип, който събирал данни за бцж, засега нямали сигурна информация, но се надявали да има благоприятен ефект, защото всички след 1920 година са "бецежирани".
Пак повтори симптомите, за маските 100 пъти, че трябва да се носят, пика се очаквал края на април, засега сме вървели добре. В Китай не чакали втори пик, а по скоро се пазели от влизащи от вън. И нещо каза, който не се чувства добре звъни по телефона и идва оборудвана линейка.. Обаче не го слушах тук и не разбрах за какво става дума. За финал: хората да не се събират на едно място.

# 21 482
Не мога да повярвам, че и CNN така се издъниха. Как направиха този извод в заглавието от нещата, които пише вътре в нея?! Обаждат ми се познати и приятели да ме питат дали това е вярно. Не, не е!

Iceland lab's testing suggests 50% of coronavirus cases have no symptoms

Ето цитат от статията:

“ Iceland had tested more than 17,900 people for the virus -- nearly 5% of its population.  And while its National University Hospital tests people who are high-risk or show symptoms, nearly half of Iceland's tests have been conducted by biopharma company deCODE Genetics, focusing on the the wider population.Crucially, deCODE's "screening program accepts everybody who is not showing symptoms and not currently in quarantine [...]“ DeCODE, a subsidiary of US biotech company Amgen, has so far tested about 9,000 self-selected people. [...] Although fewer than 1% of the tests came back positive for the virus, the company's founder Dr. Kári Stefánsson told CNN that around 50% of those who tested positive said they were asymptomatic

Пише, че 17900 суши са тествани в Исландия. И че около половината тестове се правят от Националната унивесритетска болница на симптоматични и рискови. Другата половина (9000) се правят от компанията deCode, които тестват сред населението, което не показва симптоми и не е в карантина. Едва 1% от тестивете на deCode са позитивни. И 50% от тези позитивни тестове са на асимптоматични.

Как точно СNN са решили, че това означава, че 50% от всички тествани са безимотомни нямам идея, при положение че тук става дума само за тестванията през DeCode, но не и за тестванията пре Здравната система. А точно Здравната систме, която тества симптоматичните, открива най-много случаи. В предишния си пост, когато коментирах подобна статия, даже седнах да смятам каква част от всички диагностицирани са несимптоматично диагнистицираните през DeCode (т.е. тези 50% от техните положителни резултати), защото данните са публични и линкове съм пускала. И се оказа, че са едва около 3,5%. Ако някой иска да си ги сметне към настоящия момент: Линк. Но и просто око се вижда, че половината позитивни тестове от DeCode са мноооооооого далеч от 50% от всички положителни резултати.
.
Не се ядосва те. Мързи ми да чета английския текст, но ако цифрите, за които пишете, са достоверни, това е невероятно ценна информация за целия свят!
Да обясня огромната разлика между двете тествани и целите им.
Здравната система има за цел да хване максимален брой заразени, да ги изолира и лекува с цел да ограничи вируса. Каквото се опитва да прави здравеопазването в целия свят, но не много успешно.
Докато изследванията на частната фирма имат съвсем различна цел - не да откриват симптоматично болни, а да разберат какво е Реалното положение със заразата. Това винаги се прави с малка представителна извадка (обикновено около 1000 на милиони население). Ако цифрата 9000, която сте написали, е вярна, извадката е абсолютно достоверна и дава реалното състояние на заразата - 1% от населението пръска в момента вируси (излекуваните имат антитела , но не са вирусоносители, а вие пишете за PCR тестове, а те са с положителен резултат само при активни вируси, заразяващи други хора.) И ако половината са без симптоми, това е идеално обяснение за гадната пандемия.
Изводите от второто изследване са стряскащи, но много информативни.
Някой от щаба или номенклатурата СЗО  да прочете това? Поднесена на тепсия невероятно ценна и достоверна статистическа информация, а не знам дали някой я използва.

# 21 483
  • Варна
На кой му е забранено да работи, не разбрах?
На секторите които лично ме засягат.
1. Ресторанти
2. Игрални зали
3. Зъботехническа лаборатория
4. Отложени съдебни дела.

# 21 484
Кантарджиев " ние сме най бецежираната нация".
Имаше нужда от тия усмивки.

# 21 485
  • Bulgaria
И как се очаква тези хора да ни лекуват? Те още от началото са отчаяни и обезверени. Предполагам, че на нито един човек, който има нужда от спешна помощ /различна от коронавирус/ няма да е добре за здравословното му състояние да бъде посрещнат от заразен лекар.

https://www.mediapool.bg/deputatite-se-testvat-skorostno-za-covi … J6F83BpdPqNKMZdmU

# 21 486
Днес само видях анонс, сигурно утре ще дадат повече интервю по Нова, доктора шеф на инфекциозното във ВМА, говори за пораженията на дробовете следствие вируса.

# 21 487
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

На всички кафенета и ресторанти например.

И ква викаш..сяда един клиент, като си изпие кафето-излиза и влиза вторият. Joy

Дали ще са на сметка и какъв е смисълът???

Проблем е за тези, които в момента седят без работа, аз работя и не ми пука. Защо да няма отстояние между масите, дори на два пъти по-малко маси - пак е по-добре да се работи, отколкото никак. Пък който иска да не влиза - не е задължително. Дали ще са на сметка е по-добре те да си преценят, вместо ние отстрани.
Ами най-вероятно, защото ако сервитьорът или барманът, или готвач ти кихне в кафето или картофките... няма да е много Ок, тъй като никой досега не е обяснил повечко за предаването на вируса. Но най-вероятно при гореспоменатия сценарии шансовете ти се утрояват резко!

Момент, Ronald! Ходенето на заведение няма да е задължително. Всеки ходи там на собствен риск. Точно това казах - че всеки има глава на раменете си. Явно не си ми прочел целия пост. Всеки знае вече достатъчно за коронавируса.
baloon, прочетох! На същото мнение съм и изказах подобно предположение, преди ок. 2000 стр., в миналата тема, затова как ще се развие лятото - всичко на вън, маси през 2 метра, столове през един, oткрити дискотеки....въпросите са 2:
Повечето на селф сървис ли ще са, знаем колко са немарливи сервитоьирите (някои), а ако тая гадост е толко заразна...
Как ще се реши въпросът с хотелите  - зимните станаха епицентър на заразата, летните....?

Ясно е, че всеки има глава. Ще има бум на такива, които ще посещават, и после....после, ако има бум назаразени, ойде коню у реката.... Чудя се просто.

Аз нямам предвид да се работи на фул макс. Но поне малко да поработват пак е по-добре от нищо. Казвам го от гледната точка на човек, който работи също за себе си. Защо примерно да не можем да си вземем кафе или напитка за работата от кафенето, а може да я купим от магазина? И кафето от автомат? В автомата също бърка някой, хиляди хора натискат копчетата. Защо Лидъл може да пече хляб и закуски и да ги продава на място, а на малките производители е забранено? Аз това не го разбирам. Няма логика.
Така е, и никой вече не купува от топлите витрини на билла и хлябовете на лидл, е - почти никой. Ясно е защо.

# 21 488
В сферата на теориите-  ислямистите да са замесени.
Чиста работа.

Според мен е Северна Корея. Само там няма КВ.

# 21 489
  • София
Особено след днешните си налбюдения все повече се чудя хората, които ходят така, все едно си е нармално време, не ги е страх. Тъпи ли са, смели ли са,не са чули, не знаят, не искат да знаят? Аз и ощя няколко човека бяхме като нинджи маскирани, други съвсем лежерно го даваха - веят се едни коси, няма маска, няма ръкавици.

Всякакви кафенета, ресторанти, че и баничарници не би трябвало да работят. Вчера в един репортаж гледам как продавачката с маска, ръкавици, обаче хората без, надереди както обичайно се нареждат, тя с едни и същи ръкавици пипа, слага, пари брои, хората с голи ръце пипат храната си.

# 21 490
  • Пловдив
Сало да вмъкна, че баничарниците си работят, нон-стопчета също, понеже има вътре хранителни стоки.

Гледам БЦЖ-то още ви вълнува Stuck Out Tongue Winking Eye

# 21 491
Някой чувал ли е за заразени мигранти в Италия, Германия и т.н.. от тия от Сирия, Афганистан, Ирак, Северна Африка. Понеже аз не съм. Нито един случай не съм виждал..

# 21 492
Скрит текст:
Скрит текст:

На всички кафенета и ресторанти например.

И ква викаш..сяда един клиент, като си изпие кафето-излиза и влиза вторият. Joy

Дали ще са на сметка и какъв е смисълът???

Проблем е за тези, които в момента седят без работа, аз работя и не ми пука. Защо да няма отстояние между масите, дори на два пъти по-малко маси - пак е по-добре да се работи, отколкото никак. Пък който иска да не влиза - не е задължително. Дали ще са на сметка е по-добре те да си преценят, вместо ние отстрани.
Ами най-вероятно, защото ако сервитьорът или барманът, или готвач ти кихне в кафето или картофките... няма да е много Ок, тъй като никой досега не е обяснил повечко за предаването на вируса. Но най-вероятно при гореспоменатия сценарии шансовете ти се утрояват резко!

Момент, Ronald! Ходенето на заведение няма да е задължително. Всеки ходи там на собствен риск. Точно това казах - че всеки има глава на раменете си. Явно не си ми прочел целия пост. Всеки знае вече достатъчно за коронавируса.
baloon, прочетох! На същото мнение съм и изказах подобно предположение, преди ок. 2000 стр., в миналата тема, затова как ще се развие лятото - всичко на вън, маси през 2 метра, столове през един, oткрити дискотеки....въпросите са 2:
Повечето на селф сървис ли ще са, знаем колко са немарливи сервитоьирите (някои), а ако тая гадост е толко заразна...
Как ще се реши въпросът с хотелите  - зимните станаха епицентър на заразата, летните....?

Ясно е, че всеки има глава. Ще има бум на такива, които ще посещават, и после....после, ако има бум назаразени, ойде коню у реката.... Чудя се просто.

Аз нямам предвид да се работи на фул макс. Но поне малко да поработват пак е по-добре от нищо. Казвам го от гледната точка на човек, който работи също за себе си. Защо примерно да не можем да си вземем кафе или напитка за работата от кафенето, а може да я купим от магазина? И кафето от автомат? В автомата също бърка някой, хиляди хора натискат копчетата. Защо Лидъл може да пече хляб и закуски и да ги продава на място, а на малките производители е забранено? Аз това не го разбирам. Няма логика.
Така е, и никой вече не купува от топлите витрини на билла и хлябовете на лидл, е - почти никой. Ясно е защо.

ОК, но не им е забранено да продават. Нека да се позволи на хората да правят закуски и хляб, пък те ще преценят дали имат сметка да продължат. Като се прави нещо, нека да е честно.

# 21 493
Докато някои казват, че или няма вирус, или че той е просто леко грипче...
Преди малко постигнати два гадни "рекорда" - милион заразени и 50 000 починали. От тези данни при множество неприключили случаи - 5%смъртност! И не ми казвайте, че имало много нерегистрирани случаи. А при грипа как е? Някой от вас да е изследван за конкретен грип, за да влезне в статистиките? Аз такъв не познавам. Евентуално ако някой е в болница, може да му вземат проба. А ако има нещастието да си отиде от това, отново в статистиката.

# 21 494
  • Bulgaria
Някой чувал ли е за заразени мигранти в Италия, Германия и т.н.. от тия от Сирия, Афганистан, Ирак, Северна Африка. Понеже аз не съм. Нито един случай не съм виждал..

В Гърция има.

Общи условия

Активация на акаунт