COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 227
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 780
  • София
Аз вече си мисля, че нарочно няма да вземат мерки за църквите за Великден, за да ни вкарат рязко в пика. С друго не мога да си обясня това престъпление.
Другата ми версия е, че ще наложат мерки, но съвсем преди празника, за да няма време за протести.

# 21 781
Сигурна съм, че на Великден няма да има струпвания. Вярващите не са безмозъчни.

# 21 782
По думите на Дончев снощи по бТВ съдя че може би до края на април най много до Гергьовден ще бъде удържано положението.
После ще ни оставят на естествения подбор.
Сега да чуем ББ какво ще каже.

Подозирам, че ще до трайното затопляне, след това ще се надяват топлото да изиграе ролята на мерките от сега и да контролира разпространението.
То е глупаво да не се изчака до тогава, след нещата до тук и примерите за изпуснатите епидемии на запад. Световната икономика, следователно и нашата, няма да цъфне до тогава, че да се рискува.

# 21 783
Другата ми версия е, че ще наложат мерки, но съвсем преди празника, за да няма време за протести.
Това е по вероятно, но се надявам хората да проявят разум - Господ помага, но в кошара не вкарва. Колкото и вяра да имаме, тя е по малка от просено зърно.

# 21 784
Пикът ще е до седмица -две тъй като последните Бг се завърнаха преди седмица.Иначе карантината ще ни опази.
Доказа го Милано-2 седмици пълна карантина -намаляха ноеозаразените.
Друг е въпросът ,че самите италианци са недисциплинарни и също толкова мрънкащи като нас българите,та дълго време не успяха да наложат пълна изолация.
Да не говорим ,че си ходиха на гости!

# 21 785
Журналистите са много зле.

Може да са зле, но поне питат само Бойко, че ако питаха оня с етажите, играта и галериите.....не знам какво щяхме да чуем.
Какво беше това представяне/обяснение. Къде може да се прочете доклада на комисията и е обяснено приложението му, както и евентуалните ползи ?

Преди малко го показаха на брифинга. Общо взето един общ документ - съдържащ общи правила, като в отделните си части (например работа с бременни, психично болни, стоматологични случаи и прочие) има линкове към други инструкции, които могат да се променят, според ситуацията, да се допълват и т.н. Това е имал предвид Костов, когато говори за влизане от стая в стая, най-вероятно. Току що един журналист попита, достъпен ли е за хората и къде могат да го прочетат. Отговорът беше - този документ е предназначен за медици.
Те обаче дали ще си направят труда да го прочетат е отделен въпрос....
Накрая показаха и един въз голям поменик от автори на тази инструкция, така да я нарека.

# 21 786
Много добро впечатление направи доц. Попов. Жалко че няма подобни хора в щаба. За там явно са търсени други качества.

Поне останах с впечатлението, че се грижат добре за болните.
В последните дни изгледах няколко интервюта с него и страшно ми хареса. Разумен, спокоен, адекватен, говори изключително конкретно как се грижат за болните без излишен патос. И аз останах с впечатление, че се грижат добре за тях и правят всичко възможно.

# 21 787
Ох, във време на пандемия, за пръв път искрено се смях на днешния сървайвър.Joy
Бойко- шеф диригент, че и с претенции да му впишат името като съавтор на произведението.
Костов- отличник и комсомолски активист, дава отчет екзалтирано.
Ананиев- двойкарят в оркестъра, прочел си урока, ама не знае кое е важното, та с усилията на шефа, с уточняващи въпроси, върза  тройката.
Мангъров- с як инструмент, ама му спрели звукоизлъчването, дуе бузи, но е заглушен. Диригентът размахва палката заплашително, показва ясно, че ще го напляска вече.
А коя е "Кажи, Наде ?"

# 21 788
Ако питаш мен, мазалото вече е пълно. Дано не съм права, но тепърва ще гледаме цирк.

И понеже никой не вярва на нашият Мангъров, ето интервю с немски вирусолог Мартин Айхнер:Само така ще се справим с коронавирус: "Две трети от населението трябва да придобият имунитет"
https://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D1%82%D0%B0%D0%B … %D1%82/a-52988632

"За да овладеем пандемията от коронавирус, две трети от населението трябва да придобият имунитет срещу него", казва германският вирусолог Мартин Айхнер. В интервю за ARD той разглежда няколко възможни сценария.
Дойче веле

Пресконференцията и прехваленият доклад ще коментирам с една дума - трагикомедия.
Блажени са вярващите.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 22:36 от bubanka

# 21 789
Ние сме с многократните маски.Пера,гладя,ползвам.Никой не излиза от къщи без такава.Защо държавата трябва да ми ги купува?

На вас няма да ви дадат, щом не искате, не е сложно.
Австрия, страна в топ 5 по доходи в Европа, ще дават безплатни пред супермаркетите (ако не са го отменили).

# 21 790
Скрит текст:
Журналистите са много зле.

Може да са зле, но поне питат само Бойко, че ако питаха оня с етажите, играта и галериите.....не знам какво щяхме да чуем.
Какво беше това представяне/обяснение. Къде може да се прочете доклада на комисията и е обяснено приложението му, както и евентуалните ползи ?

Преди малко го показаха на брифинга. Общо взето един общ документ - съдържащ общи правила, като в отделните си части (например работа с бременни, психично болни, стоматологични случаи и прочие) има линкове към други инструкции, които могат да се променят, според ситуацията, да се допълват и т.н. Това е имал предвид Костов, когато говори за влизане от стая в стая, най-вероятно. Току що един журналист попита, достъпен ли е за хората и къде могат да го прочетат. Отговорът беше - този документ е предназначен за медици.
Те обаче дали ще си направят труда да го прочетат е отделен въпрос....
Накрая показаха и един въз голям поменик от автори на тази инструкция, така да я нарека.
Много благодаря. Разбрах - поредния безсмислен труд. Жалко, че не са направили вариант за по широка аудитория.

# 21 791
о не......
Аз спазвам профилактика - българско червено вино всяка вечер.
Журналист: Каберне ли, защото то е срещу радиация.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 21 792
Малоумна история...
Какво е играта с църквата?!? Чак пък толкоз набожни да сме, та в ИП да не можем да ги затворим??!

Пълен цирк и  популизъм без реален ефект. Ако първите дни някой смяташе,  че може и да се направи нещо реално, вече нещата са тотално изпуснати....

# 21 793
Делта, не споря с теб. (Моля да не се вкарвате в излишни спорове заради постингите ми). Като цяло си права. Но  аз лично разказвам и анализирам  какво е около мен и не задължавам никого с мнението ми.   Да, положението е трагично и не би могло да е розово при държава с милиардно население, но съвсем не навсякъде из Индия е така.  
Скрит текст:
И да, тук всичко много зависи от различни фактори. Човек, дошъл  като турист, не може да разбере много неща от живота на индийците. В началото реагирах по същия начин. Обаче брех, за 11години тук как пък не ми се срина психиката, не хванах малария и тн. Че съм и раждала тук. Относно имунитета съм категорична- точно 2години ми трябваха , за да се адаптирам. Яла съм и от улични павилиони (естествено от такива с хигиенни навици), и боса съм ходила, и по улиците съм се бутала из огромна тълпа по фестивалите , живея до Национален парк, където и тигри излизат нощем..Това за моя имунитет. Индийците действително имат силен такъв по рождение. И той съвсем не се дължи само  на духовни практики и Аюрведа, а на суровия му живот. Може да се шокирате, но традиционният индиец съвсем не е толкова духовно извисен, колкото му се носи славата. Той е по-скоро религиозен и най-вече прагматик. Стига вече с тия мумбайски гета. Индия е толкова различна от север до юг. И не се "преглъща" лесно. Който търси комфорт, не идва тук.  Толкова по въпроса от мен.  Извинявам се за спама.

Балонче, съжалявам за спора. Разбрала си ме безпогрешно.

Положението в Индия е трагично - изключенията просто потвърждават правилото.
Аз също съм живяла и работила в подобна държава, много подобна даже - няма да я казвам от съображения за дискретност и там е един от случаите (общо са три), в които за малко не се разделих с живота. Беше поради една треска с диария от която след седмицата, прекарала в безсъзнание, когато се събудих, бях с 12 килограма по-лека.  Много трябва да се внимава какво се яде в тези държави, много! Всяко правило си има изключение, Бандитке и изводът е, че колкото Бог каже, толкова ще живеем. Simple Smile

# 21 794
Пак до алкохола като противовирусно Joy
Аз съм ма мавруд, пък

Това беше най-разбираемото изречение на този човек за цял брифинг

Общи условия

Активация на акаунт