COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 192
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 825
  • София

Бояна, аз не прочетох нито една лъжа в тази статия. Според мен твоят пост е пропаганда, а статията е изненадващо вярна. Не съм очаквала чужденец да оцени толкова точно ситуацията у нас.
Сингапур е държава, от която зависят бизнеси в цял свят. Огромно пристанище, което ако спре или забави работа, ще има наистина огромно отражение. Толкова са напред и високо, че срещу тях да тичаме няма да ги настигнем никога.
ББ говори, че били ни хвалили в цял свят.  Добре, че си вярва. Възложил бил... Блажени вярващите. Хайде да видим какво от стотиците обещания ще изпълни. Хилядата лв за лекарите на първа линия, например....
Кое в поста ми е пропаганда? Къде са ни хилядите трупове на починали? Защото може някой да не тества и да не открива болни, но починали ще открие, те не могат да се скрият. Дори Китай ги хванаха точно по труповете, че лъжат за броя починали.

Но няма да споря. Всеки може да продължи да смята, че сме най-зле, когато по изключение сме далеч по-адекватни и по-добре от много други, които се считаха безсмъртни и подходиха безотговорно, неадекватно и нехуманно към населението си. И да, продължавам да не понасям Боци, но това няма нищо общо. Дори непоносими ми хора са постъпвали правилно и допускам, че е възможно, както е било възможно и ние, добрите, да допускаме грешки.

# 21 826
Конструктивно предложение: брифингите на медицинския съвет да се излъчват по бтв комеди. Отдавна не съм се смяла така. Започна с Миро и Кандински, премина през неспособния да произнесе имената на 2 лекарства здравен министър и приключи с достойнствата на кабернето.

# 21 827
Понеже няма къде да си го кажа и кой да ме чуе, ще си го кажа тук.
Да, Бойко, това ни е проблемът. На богопомазаните по n на брой  тестове, на хора с доказани контакти и симптоми - чакайте да се влошите. Щом твърдите, че сте много загрижени за нас, тествайте ни. Масово и по домовете. Хайде, почвайте. Всичко друго е ала-бала.

# 21 828
Велик е бащицата.. само той може да свали средното IQ на 20 професора под нулата...

# 21 829
Скрит текст:

Виждаме онези със събиранията сега как берат всеки ден по 1000 починали и то при нисък процент заболели сред популацията. И защо трябва да става непоносимо за здравеопазването, а то става за две седмици непоносимото, за да измрат маса хора и от други неща, а и от короновирус, защото не могат да бъдат лекувани адекватно като са твърде много едновременно?
Защото пък сега ги лекуват адекватно!? Защото по нашият начин е една дълга агония с неясен край. Защото нашият годишен БВП е 108 млрд. лева. Като го разделите на 365 дни, това прави по 296 млн. лева на ден. Всеки ден карантина ни струва 296 млн. лева. И накрая пак жертвите на ковид ще са толкова, колкото се предполага при сценария със стаден имунитет, но ще има и още толкова, починали от това, че са чакали чинно да не претоварят системата. А останалите ще си гризкат ноктите от глад и мизерия.

Цитат на Мангъров (не съм му нито защитник, нито адвокат, но на мен ми звучи адекватно):
".....искам бързо да седнем и да мислим сериозно, а не да се държим като малки сърдити деца. А принципното е, че това не е особено опасна инфекция. Като не е, защо всички мерки са като все едно имаме вариола или ебола?
Не направим ли тестовете за представителна извадка, все едно стоим в автомобил на задната седалка без да държиш скорости, спирачки, кормило и да отчиташ само какво минава край теб. Правим това в момента – 20 души повече, 20 души – по-малко, този е интубиран и тн. Вижте, ако си дадете труда да видите колко хора са били интубирани в страната по същото време на миналата година, да не се окаже, че са повече отколкото са сега."

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 22:51 от bubanka

# 21 830
  • София

От нас зависи ама друг път. Още ли вярвате на тази мантра? Виновни сме били, щото не сме стояли вкъщи....Joy
Ами стоим, няма никой по улиците от доста време, добре наплашиха хората. И въпреки всичко вирусът си прониква. Защото никой не ще да чуе хора като Мангъров и немския вирусолог. По-лесно е да намразиш хората, които се разминават с теб, да търсиш враг, който иска да ти се изкиха нарочно. Много по-лесно, отколкото да седнеш да помислиш малко.

Ми то трябва да има с какво да помислиш.
Относно църквата - аз не мога да разбера какво толкова ви пречат църквите. Ма не ходете на Великден, някой насила ли ви кара?! Аз ще пропусна за първи път от много години,  но не правя драма от това. Егати и хитлеристите, ако искате забранете на хората и да дишат. Отворете си учебниците по история, и без това избушихте диваните от седене (някои хора, дето от 3 месеца живеят във форума) и прочетете за църква и държава.

# 21 831
Трудна работа е това, защото все от нещо ще умрат възрастните хора, ако ме разбираш...и да, пилците се броят на пролет...така ни е измислила природата (Бог).
Права си, но това е общожитейска максима, която всеки си спряга по принцип. Но като опре до конкретното семейство, всеки се опитва да пази близките си и не ги хвърля ей-така на вирусите. Да всички ще умрем, но нека точно моите/твоите/нечии близки не умират от грип, защото ние сме ги заразили. Би било ужасно.
Не говоря за носене на маски навън, това е нонсенс. Когато сме в помещение и искаме да опазим някого от зараза, само за това говоря. И да, маските са за болните, не за здравите. И пак да подчертая, че аз говоря за навика да се носят маски при ежегодните грипни епидемии, а не за сегашната ситуация, която отдавна излезе извън нормални рамки.

# 21 832

В Австрия се тества сериозно и имат само 6% ръст на новозаразени. Доста оптимистично.

# 21 833
  • София
...
Много по-лесно, отколкото да седнеш да помислиш малко.
Ох, досадно става с няколкото "мислители", дето ни наливате тука мозък от известно време, и цената, която сте готови с лека ръка да платим.

Има няколко "светли" примера, които вървят по тая линия. Дайте да не избързваме и да ги видим тях първо как ще "изградят имунитет" и как ще си "опазят" рисковите, а?

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 10:14 от Елица

# 21 834
  • София
Мнение от друг форум:
Малко от "мерките" до тук [smilie=sarcastic.gif]

"Логиката на Министъра до тук, ако някой се сети за друго да ме допълни:
1. Кучето ти има нужда от разхода, детето ти, не !
2. На открито в гората има повече вирус от колкото в банката, застрахователното дружество и магазина !
3. Разредените автобусни линии водят до по-малко струпване на хора по спирките (това ми е любимо) !
4. Бизнеса може да не работи и пак да има приход !
5. Хората на, които се забранява да работят и останаха без доход имат пари да си плащат сметките !
6. Баба ми има принтер у тях може да печата декларации всеки ден! Обаче хартия за принтиране на въпросните декларации няма, книжарницата е затворена !
7. Всички пенсионери имат спестявания, могат да си позволят задължителните маски !
8. Струпвания от граждани на открито не може да има, но пък струпвания на полицаи в управленията може ! (явно тук ги пази аурата на Бойко)
9. В народното събрание може да се ходи без маска, Вирус не се допуска още на входа !
10. Така и така хората имат много спестявания, да ги глобяваме хиляди левове за разходка в парка !
11. Така и така ги глобяваме за глупости, а те нищо не казват, да ги таксуваме и със СМС-и ако искат да излизат !
12. Маските помагат, маските не помагат, маските помагат!
13. Маските са задължителни !
14. Маските не са задължителни !
15. Маските са задължителни !
16. Струпвания на клоуни и безгръбначни журналисти на брифингите може да има, също маските не са задължителни, Генерала не пуска КоронаВируса да влезе в залата !
17. Не тестваме хората, за да не разберат, че са болни и да препълнят болниците и да не можем да се справим не, защото няма доктори ами защото НЯМА ПАРИ и току виж някой се усетил, че държавата отдавна е ограбена и всяко министерство е ошушкано до стотинка и малкото останало за разграбване няма да можем да си го вземем и ще убием мечтата на премиера да си изкара спокойно мандата. (в последното има логика)"

# 21 835
  • София

Цитат на Мангъров (не съм му нито защитник, нито адвокат, но на мен ми звучи адекватно):
".....искам бързо да седнем и да мислим сериозно, а не да се държим като малки сърдити деца. А принципното е, че това не е особено опасна инфекция. Като не е, защо всички мерки са като все едно имаме вариола или ебола?
Не направим ли тестовете за представителна извадка, все едно стоим в автомобил на задната седалка без да държиш скорости, спирачки, кормило и да отчиташ само какво минава край теб. Правим това в момента – 20 души повече, 20 души – по-малко, този е интубиран и тн. Вижте, ако си дадете труда да видите колко хора са били интубирани в страната по същото време на миналата година, да не се окаже, че са повече отколкото са сега."
Мангъров е добър диагностик, но е прегорял като човек. Съжалявам.

У нас проблемът не са тестовете, защото е очевидно, че не сме го преболедували, още по-малко масово, а са проблем парите. Трябва спешно да дадат пари на хората, защото ще гладуват. Това е, което създава напрежение и то основателно, но хората го ориентират към други неща. Дори Тръмп даде на всеки американец по 1000 долара, за да не гладуват и да си стоят вкъщи. Не казвам, че е хубаво, него още по-малко го харесвам, но тук спешно трябва да се направи това, защото иначе ще избухнат и бунтове, а и защото това е човечност, не е достатъчна човечността с карантината, която бе въведена навреме.

# 21 836
Понеже няма къде да си го кажа и кой да ме чуе, ще си го кажа тук.
Да, Бойко, това ни е проблемът. На богопомазаните по n на брой  тестове, на хора с доказани контакти и симптоми - чакайте да се влошите. Щом твърдите, че сте много загрижени за нас, тествайте ни. Масово и по домовете. Хайде, почвайте. Всичко друго е ала-бала.
И на мен това ми е проблем. Да си платят тестовете и да отстъпят на обикновените хора безплатен тест. Не на мен или на вас, дето сме вкъщи, но на някой лекар, полицай, касиерка в Била или на възрастна жена.

# 21 837
Какво ни чака зависи и от самите нас. Не е първата пандемия в световната история.
Ето, заповядайте:
https://btvnovinite.bg/svetut/isak-njuton-pravi-naj-velikite-si- … na-pandemija.html

Мерките се взимат, понеже отделният човек няма самосъзнание. Ако сме разумни, няма да има ограничения, не и фрапантни. Но не сме. Тепърва и ще става ясно защо в някои държави има бум, а  в други не. Не можем да разчитаме на това, че ние ще сме от вторите, трябва да вземем предпазни мерки. Така, както някои се осигуряват срещу безработица, бременност и т.н., а други харчат всичко, което взимат сега и после реват, че нямали обезщетения. Ми ти си си ги изхарчил обезщетенията. Така и сега, постой малко дОма, вземи прочети и някоя книга, да си обогатиш речника, реши някое судоку като превенция срещу алцхаймер, нищо няма да ти стане, пък то ще се отплати в дългосрочен план. Държавата пак ни е виновна, край няма. На мнението на Бояна съм.

Ефективността на маските е ниска, това вече е всеизвестно. Но все пак има такава. Колко да е - 10%, 20%, предпочитам да си намаля риска от заразяване с толкова, колкото и да е малко. Вие искате 100%, решение на всичките проблеми, затваряйки си очите за това, че в цял свят няма. Наивно е и незряло. Пандемията не тръгна оттук, в богати страни, трупали за сметка на колонии и робски труд, няма лек, но нашите държавници са длъжни да намерят. Ми те сигурно работят, за да намерят, ако могат, ще се нагушат мощно, нали не мислите, че някой, който има възможност да измисли лекарство, ваксина или каквото и да е не би го направил и патентовал в момента? Просто става бавно, а докато стане - превенция.

# 21 838
Аз допускам, че една от причините да не се затварят църквите е, че ако го направят, Светия синод веднага ще поиска някакви финансови компенсации. Ще излязат доклади, колко бедно живеят свещениците и т.н......
Наскоро една приятелка ми разказа, че в църква не стъпва, откакто на един Великден е ходила и е хванала въшки.
Но пък свят широк и цветен.....който желае отива, който не желае не отива.

# 21 839
Сигурно и вашия кеф ще разваля сега, но над 70% от починалите във Франция са над 75 годишна възраст, т.е. родени поне 5 години преди въвеждането на БЦЖ ваксинацията в страната.

Това не е вярно. Това, че БЦЖ е въведена, не означава, че са започнали да я слагат само на новородени. Във Франция с въвеждането й е била задължителна за всички ученици, това означава, че е обхващала 40-ти набор и още надолу. У нас е започнала да се слага задължително 51-ва година, но е възможно да е обхванала до 28-ми набор по същата логика, както казва Кантарджиев. 40-ти набор я имат в БГ. Както би трябвало да я имат и във Франция.

Би било кармичен бонус, ако се окаже, че БЦЖ ни пази и аз също бих била много щастлива, защото и аз я имам и всички около мен, но е много подозрително, че информацията се тълкува избирателно. Не знам какво се цели.

Общи условия

Активация на акаунт